ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Ιτούδης: "Σιγοτραγούδησα τον εθνικό ύμνο κι ένιωσα περηφάνια"

Ιτούδης: "Σιγοτραγούδησα τον εθνικό ύμνο κι ένιωσα περηφάνια"
INTIME SPORTS

Ο Δημήτρης Ιτούδης παραδέχθηκε πως την στιγμή της ανάκρουσης του εθνικού ύμνου συγκινήθηκε, ενώ μίλησε γι αυτά που προσδοκά στη συνέχεια για την Εθνική Ανδρών.

Το ντεμπούτο του Δημήτρη Ιτούδη στον πάγκο της Εθνικής Ανδρών δεν ήταν απλά νικηφόρο, αλλά και γεμάτο ενθουσιασμό. Η "γαλανόλευκη" σκόρπισε χαμόγελα σε όσους βρέθηκαν στη Λάρισα για την αναμέτρηση με τη Μεγάλη Βρετανία, με τον ομοσπονδιακό τεχνικό να παραδέχεται στην κάμερα της NOVA πως "ένιωσα συγκίνηση, αλλά το κράτησα. Σιγοτραγούδησα τον εθνικό ύμνο κι ένιωσα περηφάνια".

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για το γεγονός πως ήταν rookie στον γαλανόλευκο πάγκο: "Ένιωσα την ευθύνη του ρόλου. Προφανώς η ρουτίνα είναι η ίδια γιατί δέσαμε πολύ καλά με το υπόλοιπο επιτελείο, έχουμε αγαστή συνεργασία. Όλα λοιπόν κύλησαν ομαλά στο κομμάτι της προετοιμασίας. Όταν ήρθα εδώ, στο γήπεδο, όντως ένιωσα τον νέο ρόλο κάπως. Μπορεί να υπάρχει μια εμπειρία σχεδόν τριάντα χρόνων, αλλά η ευθύνη είναι ευθύνη κι η υποχρέωση για να κάνουμε κάτι σημαντικό είναι μεγάλη".

Για την εξέλιξη της αναμέτρησης: "Το παιχνίδι πήγε, όπως το περιμέναμε, σε προπονητικό επίπεδο. Ήμασταν ασύνδετοι, δεν είχαμε επικοινωνία ούτε αμυντικά ούτε επιθετικά. Θεωρώ πως μετά από το τάιμ άουτ που πήραμε και τη συζήτηση που κάναμε, οι παίκτες αντιλήφθηκαν πως θα γυρίσουμε το παιχνίδι από την άμυνά μας. Ήταν σημαντικό πως κλείσαμε το πρώτο μέρος στο +1, με τον Γκίκα, τον Κασελάκη και τον Παπαπέτρου σε καταλυτικό ρόλο. Στο τρίτο δεκάλεπτο, ο Ντόρσεϊ άλλαξε το σκεπτικό των αντιπάλων στην άμυνα, πώς θα αμυνθούν πάνω του. Πήραμε πολύ μεγάλη βοήθεια από τον Μποχωρίδη. Ίσως ήταν ένα λάθος ότι άνοιξα το rotation σε δώδεκα παίκτες στο πρώτο μέρος, λόγω των συνθηκών. Πραγματικά θεωρώ ότι το rotation άνοιξε πάρα πολύ, αλλά ο καθένας έδωσε τον καλύτερο εαυτό του. Πρέπει να παραμείνουμε ταπεινοί, παρά τη νίκη. Τίποτα δεν είναι δεδομένο. Είδαμε πώς θα αντιμετωπιστούν κάποιοι συγκεκριμένοι παίκτες και κάποιοι συνδυασμοί που παρουσιάσαμε. Ο κόσμος ήταν εκπληκτικός, όπως κι η φιλοξενία που είχαμε από τον Περιφερειάρχη, τον Δήμαρχο κι όλο τον κόσμο εδώ".

Για τη συνέχεια: "Παντού πρέπει να βρίσκεις χημεία, αν δεν γίνεις ομάδα, δεν μπορείς να αντιμετωπίσεις τις δύσκολες στιγμές. Με την προσθήκη του Γιάννη και του Θανάση, πρώτα ο Θεός, θα πρέπει να αλλάξουμε τις αποστάσεις και τις κατευθύνσεις μας. Θα έχουμε πολύ λίγο χρόνο για να δουλέψουμε με όλα τα παιδιά, λόγω της σύμβασης που υπάρχει ανάμεσα στο ΝΒΑ και τη FIBA. Θα έχουμε λίγο χρόνο. Εγώ αυτό που μπορώ να υποσχεθώ είναι πως θα δώσουμε όλοι τον καλύτερο εαυτό μας. Τόσο όσοι στο γήπεδο όσο κι αυτοί που είναι εκτός γηπέδου".

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΜΠΑΣΚΕΤ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΙΤΟΥΔΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ