MUNDOBASKET 2023

Ιτούδης: "Πρέπει να είμαστε σκληροί με τη Νέα Ζηλανδία"

Ιτούδης: "Πρέπει να είμαστε σκληροί με τη Νέα Ζηλανδία"
INTIME SPORTS

Λίγα λεπτά μετά από την ήττα από τις ΗΠΑ, ο Δημήτρης Ιτούδης στάθηκε στα στοιχεία που πρέπει να βελτιώσει η Εθνική για να κερδίσει τη Νέα Ζηλανδία (30/8, 15:40, Novasports Start, Match Center στο SPORT24).

Ο Δημήτρης Ιτούδης δεν ήταν ικανοποιημένος από την εικόνα της Εθνικής στο παιχνίδι με τις ΗΠΑ, όπως φάνηκε από τις δηλώσεις του μετά από το φινάλε της αναμέτρησης. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός εξήγησε τι έκανε λάθος η ομάδα του, αλλά και ποιο στοιχείο πρέπει να είναι πολύ καλύτερο σε δύο μέρες, για να κερδίσει τη Νέα Ζηλανδία (30/8, 15:40, Novasports Start, Match Center στο SPORT24) και να πάρει την πρόκριση στην επόμενη φάση του MundoBasket 2023.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

"Θα ήθελα να συγχαρώ τις ΗΠΑ, προφανώς έπαιξαν καλύτερα, είναι καλύτερη ομάδα. Δυστυχώς δεν μπορέσαμε να είμαστε όσο ανταγωνιστικοί θέλαμε. Θέλαμε να μας νιώσουν στο γήπεδο, δεν το καταφέραμε. Ίσως έγινε λίγο στην αρχή αυτό, αλλά το σούταραν με 70% στα δίποντα στην αρχή και πάνω από 40% στα τρίποντα, συν ότι έβαλαν σχεδόν όλες τις βολές. Χάσαμε 36 σουτ και είχαμε μόλις 7 επιθετικά ριμπάουντ. Αυτό δείχνει πολλά για την προσπάθεια των ΗΠΑ στο αμυντικό ριμπάουντ. Δεν ήταν ένα καλό παιχνίδι για μας. Είναι μια καλή προετοιμασία για τον επόμενο αγώνα, για την προετοιμασία του. Για τον "τελικό" με τη Νέα Ζηλανδία, όπως αποκαλείται. Η άποψή μου είναι πως οι ΗΠΑ θα πάνε μέχρι το τέλος του δρόμου στη διοργάνωση".

Σε ερώτηση γι αυτό που έρχεται απέναντι στη Νέα Ζηλανδία, σημείωσε: "Αν θέλουμε να έχουμε την πιθανότητα να κερδίσουμε τη Νέα Ζηλανδία, θα πρέπει να είμαστε πιο φίζικαλ. Προφανώς, πρέπει να προστατεύσουμε τη ρακέτα μας, να κερδίσουμε μικρές μάχες μέσα στο παιχνίδι. Η Νέα Ζηλανδία είναι σκληρή και πιέζει πολύ. Πρέπει να ματσάρουμε την σκληράδα και το φιζικάλιτι της Νέας Ζηλανδίας. Αυτό θα είναι ένα από τα κλειδιά".

Τέλος, για το κομμάτι της προετοιμασίας των ΗΠΑ στο θέμα του rotation της Ελλάδας, σημείωσε: "Θα ήθελα να πω ότι οι ΗΠΑ ήταν πολύ καλά προετοιμασμένη. Είχε πολύ καλή αμυντική προσέγγιση σε κάθε μικρό ή μεγάλο κομμάτι. Τους αξίζουν συγχαρητήρια για τον σεβασμό που έδειξαν σε όλο το παιχνίδι. Πρέπει να πάρουμε το μάθημα για το πώς πρέπει να παίξουμε στη συνέχεια. Δεν είμαστε πολλοί αριθμητικά, οπότε τους χρειαζόμαστε όλοι".

TAGS MUNDOBASKET 2023 ΕΘΝΙΚΗ ΜΠΑΣΚΕΤ ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΠΑΣΚΕΤ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ