ΤΣΣΚΑ ΜΟΣΧΑΣ

Ιτούδης: "Ευλογία που φτάσαμε στο Final Four, οι παίκτες μας έδειξαν καρδιά"

Ο Δημήτρης Ιτούδης της ΤΣΣΚΑ
Ο Δημήτρης Ιτούδης της ΤΣΣΚΑ EUROKINISSI

Ο Δημήτρης Ιτούδης δήλωσε περήφανος για την πρόκριση της ΤΣΣΚΑ στο Final Four εν μέσω των πολλών προβλημάτων που αντιμετώπισε, ενώ αποθέωσε τους παίκτες του.

Ο Δημήτρης Ιτούδης ετοιμάζεται για το 14ο Final Four της καριέρας του (8 ως βοηθός στον Παναθηναϊκό και 6 ως πρώτος στην ΤΣΣΚΑ). Και ξέρει ότι η φετινή πορεία ειδικά δεν ήταν εύκολη.

Μιλώντας στα ΜΜΕ ενόψει της τελικής φάσης που ξεκινάει αύριο (28/5) φρόντισε να αποθέωσει τους παίκτες του, δεν θέλησε να μιλήσει για τον Μάικ Τζέιμς και αναφέρθηκε και στον ημιτελικό με την Εφές.

Αναλυτικά ο Δημήτρης Ιτούδης δήλωσε:

Για το αν ήταν η δυσκολότερη σεζόν της καριέρας του στην ΤΣΣΚΑ: "Είναι ευλογία που είμαστε στο Final Four. Ήταν μία μεγάλη πρόκληση για όλους μας με την πανδημία. Οι παίκτες μου έδειξαν μεγάλη καρδιά και αυτό είναι που μας κάνει μία πραγματική ομάδα. Παραμείναμε ενωμένοι. Η ομάδα κατάλαβε πόσο δυνατή είναι. Είχαμε σπουδαίους αντιπάλους αλλά το θέμα είναι να ανταγωνίζεσαι με τους εαυτούς σου. Σίγουρα τα πράγματα θα μπορούσαν να εξελιχθούν διαφορετικά αλλά οι παίκτες ήταν αφοσιωμένοι. Εννοείται πως τα εύσημα πάνε στους παίκτες και στον σύλλογο".

Για την εμπειρία του από Final Four ως βοηθός και ως πρώτος προπονητής: "Τα οκτώ Final Four με τον Παναθηναϊκό ήταν κάτι σημαντικό με μια σπουδαία ομάδα. Τα έξι Final Four με την ΤΣΣΚΑ είναι κάτι σημαντικό και είμαστε περήφανοι για αυτά. Έχουμε κοινούς στόχους με την ομάδα, κοινή επιθυμία, φλόγα. Δεν θεωρώ ότι απλώς δουλεύω, απολαμβάνω κάθε στιγμή. Δεν είναι δουλειά όταν έχεις τέτοια διάθεση, είναι σαν να μην δουλεύεις. Είναι ευχαρίστηση να δουλεύεις για αυτούς τους ανθρώπους".

Για το πόσο δύσκολο ήταν τα πράγματα μετά την φυγή του Μάικ Τζέιμς: "Καλύτερα να απαντήσει ο Κλάιμπερν. Όταν έχω τέτοιους παίκτες μπορώ να χτίσω από την αρχή μια ομάδα. Δεν είναι εύκολο, αλλά είναι εφικτό. Πιστεύουν στην ομάδα και είμαι περήφανος για αυτό. Όταν έχεις τέτοιες δυσκολίες και βρίσκεις λύσεις εκ των έσω τότε αξίζεις συγχαρητήρια. Ο Κλάιμπερν και οι άλλοι παίκτες της ΤΣΣΚΑ τα κατάφεραν και γι' αυτό πρέπει να αναφερόμαστε σε όσους βρίσκονται εδώ".

Για τον ημιτελικό με την Αναντολού Εφές: "Είναι μία σπουδαία ομάδα. Κάποιος θα μπορούσε να πει ότι είναι η επανάληψη του τελικού του 2019. Δεν έχει αλλάξει η Εφές έχει κάποιες προσθήκες. Μας αρέσουν οι προκλήσεις.

Εννοείται πως έχει πολύ καλά ποσοστά, δημιουργούς, παίκτες που έρχονται από τον πάγκο και βοηθούν. Κάτι πρέπει να κάνουμε για να καταστρέψουμε το παιχνίδι τους αλλά θα φανεί και στη ροή του αγώνα. Δεν μπορώ να απαντήσω με ασφάλεια τώρα τι θα κάνουμε, αλλά έχουμε ένα πλάνο. Έχουμε αφοσιωμένους παίκτες, ήμασταν φαβορί πολλές φορές. Υπάρχουν τρόποι για να περιορίσουμε τους αντιπάλους μας".

Για το αν θεωρεί ότι η φετινή πρόκριση στο Final Four είναι πιο σημαντική λόγω των προβλημάτων που υπήρξαν μέσα στην σεζόν: "Είμαστε περήφανοι για τον τρόπο που καταφέραμε να προκριθούμε και αξίζουν εύσημα στους παίκτες. Είναι δύσκολο για τους παίκτες να κάνουν πράξη αυτά που λέμε. Δεν είμαστε εδώ απλώς για να απολαύσουμε τη διοργάνωση. Αφήστε την επιτυχία να μείνει στο παρελθόν και απολαύστε το μέλλον. Αυτό είναι το μέλλον. Θέλουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί απέναντι στην Εφές και αυτό μετράει"

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΤΣΣΚΑ ΜΟΣΧΑΣ EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ