MUNDOBASKET 2023

Ιτούδης: "Ελπίζουμε να μην έχει κάτι σοβαρό ο Θανάσης"

Ιτούδης: "Ελπίζουμε να μην έχει κάτι σοβαρό ο Θανάσης"

Ο Δημήτρης Ιτούδης ελπίζει και εύχεται να μην συντρέχει λόγος ανησυχίας για το πρόβλημα του Θανάση Αντετοκούνμπο στο γόνατο, μιας και ακολουθεί ένα ματς τελικός για την Ελλάδα, που θα παίξει τα ρέστα της με τη Νέα Ζηλανδία για να προκριθεί στην επόμενη φάση του MundoBasket 2023.

Την ευχή να μην έχει πάθει κάποια σοβαρή ζημιά στο γόνατο ο Θανάσης Αντετοκούνμπο έστειλε ο Δημήτρης Ιτούδης μιλώντας στους Έλληνες δημοσιογράφους μετά το τέλος του αγώνα της Ελλάδας με τις ΗΠΑ. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός ανέλυσε τους λόγους της ήττας από την Αμερική, ενώ χαρακτήρισε τελικό το ματς που ακολουθεί με τη Νέα Ζηλανδία.

"Η Αμερική ήταν πολύ καλά προετοιμασμένη. Επιβαιβέωσε αυτό που είπε ο προπονητής της, ότι μας σέβεται. Δυστυχώς εμείς δεν καταφέραμε σχεδόν τίποτα από αυτά που είχαμε σχεδιάσει. Το καλό της υπόθεσης είναι ότι είμαστε μια ομάδα που θέλει να παίξει ομαδικό μπάσκετ. Είχαμε 17 ασίστ. Δυστυχώς η διαφορά μας είναι ότι στο πρώτο μέρος εμείς αστοχούσαμε σε ελεύθερα τρίποντα και είχαμε 3/6 βολές, εν΄ψ εκείνοι είχαν 18/18 βολές και έβαλαν τρία τρίποντα στον αιφνιδιασμό. Κι αυτό δεν είναι μομφή, τα διεκδίκησαν και τα πήραν αυτά τα φάουλ. Δεν καταφέραμε να τους περιορίσουμε στο τρανζίσιον και στις διαισθήσεις τους για να διεκδικήσουμε τα ριμπάουντ.

Προσπαθήσαμε. Όχι αρκετά. Έχουμε ακόμα να δώσουμε. Ελπίζουμε να είναι και ο Θανάσης καλά, να μην έχει κάτι σοβαρό και να μπορεί να βοηθήσει στον τελικό που έχουμε με τη Νέα Ζηλανδία.

Θέλαμε να κερδίσουμε το τελευταίο δεκάλεπτο. Δεν το καταφέραμε. Ήμασταν σε μία φθίνουσα πορεία, που δεν είχε λογική, γιατί μοιράσαμε το χρόνο και υπήρχαν φρέσκοι παίκτες που μπορούσαν να βρουν λύσεις, αλλά ήταν σαν αν θέλαμε να τελειώσει το παιχνίδι πριν σφυρίξει η κόρνα.

Έχουμε μπροστά μας ένα παιχνίδι που μπορούμε και πρέπει να διεκδικήσουμε. Αλλά για να το κάνουμε αυτό πρέπει να ματσάρουμε τη φυσική τους δύναμη, τα κορμιά τους, το γεγονός ότι πιέζουν σε όλο το γήπεδο και πάνε επιθετικά στα ριμπάουντ.

Ο Τόμας είναι ο καλύτερός μας δημιουργός, αλλά θέλαμε να δοκιμάσουμε και κάτι άλλο. Το γεγονός ότι ο Τόμας είναι καλά, δεν φτάνει για ένα ομαδικό άθλημα. Χρειάζεστε την υποστήριξη όλων των άλλων, που θα την έχει. Είναι τελείως διαφορετικό παιχνίδι, τελικός για εμάς και έτσι θα προετοιμαστούμε", είπε μεταξύ άλλων ο κόουτς Ιτούδης.

Το SPORT24 στο Mundobasket 2023

Το Mundobasket 2023 παίζεται στο SPORT24! Δες αναλυτικά το Πρόγραμμα του Mundobasket και τα αποτελέσματα των αγώνων του Mundobasket 2023, παρακολούθησε το Mundobasket live στο Matchcenter και κάνε εγγραφή στα push notifications του SPORT24 αλλά και στο Youtube κανάλι μας για να μαθαίνεις όλες τις εξελίξεις για το Παγκόσμιο Κύπελλο Μπάσκετ.

TAGS MUNDOBASKET 2023 ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΙΤΟΥΔΗΣ ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΠΑΣΚΕΤ ΕΘΝΙΚΗ ΜΠΑΣΚΕΤ ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ