MUNDOBASKET 2023

Ιτούδης: "Δεν εξαρτάται από εμένα το ρόστερ για το προολυμπιακό, αλλά από τη διαθεσιμότητα των παικτών"

Ο Δημήτρης Ιτούδης
Ο Δημήτρης Ιτούδης FIBA

Στους παίκτες που απουσίασαν από την φετινή προσπάθεια στάθηκε ο Δημήτρης Ιτούδης, μετά από την ήττα της Ελλάδας από το Μαυροβούνιο και τη 15η θέση στο Παγκόσμιο Κύπελλο 2023.

Η πορεία της Εθνικής στο Παγκόσμιο Κύπελλο 2023 ολοκληρώθηκε με ήττα από το Μαυροβούνιο και την κατάκτηση της 15ης θέσης στη διοργάνωση. Ο Δημήτρης Ιτούδης δεν μπορεί να είναι ευχαριστημένος από το αποτέλεσμα, ήταν όμως απόλυτα ευχαριστημένος από τον τρόπο με τον οποίο πάλεψε η Ελλάδα από την πρώτη προπόνηση της προετοιμασίας έως και σήμερα.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Δημήτρης Ιτούδης:

"Συγχαρητήρια στο Μαυροβούνιο. Προσπαθήσαμε, αλλά δεν ήταν αρκετό. Μπορείτε να δείτε ότι μας έλειψε η ενέργεια. Όλοι ήθελαν να πάρουν την νίκη όμως. Θα κρατήσω την ενότητα αυτής της ομάδας παρά τα προβλήματα και την κακή μας τύχη. Μείναμε ενωμένοι και εκπροσωπήσαμε με τον καλύτερο τρόπο τη χώρα. Ευχαριστούμε τον κόσμο που ταξίδεψε για να είναι εδώ στο πλευρό μας.

Δεν θέλω να δικαιολογηθώ. Ήρθαμε όσοι ήρθαμε και παλέψαμε. Θέλαμε να νικήσουμε αγώνες και να προκριθούμε στην επόμενη φάση, να μπούμε στο προολυμπιακό. Ποιος δεν θα ήθελε τον Σλούκα ή τον Καλάθη ή τον Ντόρσεϊ ή τον Γιάννη και τον Κώστα. Υπάρχουν 2-3 παίκτες που ζήτησαν ξεκούραση και το σεβαστήκαμε, ήταν οι τρεις πρώτοι. Είχαμε και αθλητές που έκαναν επεμβάσεις και δεν προλάβαιναν να αναρρώσουν. Το ίδιο έγινε και με τον Κασελάκη που εγχειρίστηκε.

Χάσαμε τον Μήτογλου, αυτό μας σόκαρε. Η ομάδα έμεινε ενωμένη και συνέχισε να πιστεύει. Σε κάποιες στιγμές φτάσαμε πιο ψηλά απ' όσο μπορούσαμε. Απόλαυσα όλη τη διαδικασία, με όλα αυτά τα εμπόδια. Βρήκαμε λύσεις με τους συνεργάτες μου, με τους παίκτες. Για τρεις περιόδους ήμασταν στο ματς απέναντι στη Λιθουανία. Ελπίζω ότι καλύτερες ημέρες θα έρθουν για το ελληνικό μπάσκετ, με περισσότερους παίκτες διαθέσιμους και με λογικές δικαιολογίες.

Η ενότητα ήταν εκεί και αυτό θέλω να κρατήσω. Κάποιοι νεαροί πάτησαν παρκέ, μύρισαν το Παγκόσμιο Κύπελλο, αυτό είναι ένα κέρδος. Ξέρετε ποιοι έλειψαν φέτος, σωστά; Αισθάνομαι ότι δεν τους γνωρίζουν όλοι. Μπορούσαμε να έχουμε δεξαμενή 20-25 παικτών. Ήρθαμε με παίκτες που έχουν συγκεκριμένους ρόλους στις ομάδες τους και τους ζητήσαμε να κάνουν κάτι περισσότερο, σε λεπτά, σε ριμπάουντ, σε προσπάθεια. Δεν είναι εύκολο να τα καταφέρεις τόσο σύντομα. Είχαμε 20 προπονήσεις. Νομίζω ομως ότι οι παίκτες τα έδωσαν όλα και είμαι χαρούμενος για την προσπάθειά τους. Πιστεύω ότι πήραμε όσα περισσότερα μπορούσαμε.

Δεν εξαρτάται από εμένα το ρόστερ του προολυμπιακού, αλλά από τη διαθεσιμότητα των παικτών. Δεν μπορώ να σας πω τώρα. Θα αρχίσουμε να το σκεφτόμαστε. Δεν ξέρουμε που θα γίνει, ίσως στην Ελλάδα. Δεν έχω απαντήσεις προς το παρόν".

Το SPORT24 στο Mundobasket 2023

Το Mundobasket 2023 παίζεται στο SPORT24! Δες αναλυτικά το Πρόγραμμα του Mundobasket και τα αποτελέσματα των αγώνων του Mundobasket 2023, παρακολούθησε το Mundobasket live στο Matchcenter και κάνε εγγραφή στα push notifications του SPORT24 αλλά και στο Youtube κανάλι μας για να μαθαίνεις όλες τις εξελίξεις για το Παγκόσμιο Κύπελλο Μπάσκετ.

TAGS MUNDOBASKET 2023 ΕΘΝΙΚΗ ΜΠΑΣΚΕΤ ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΠΑΣΚΕΤ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΙΤΟΥΔΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ