Ιτούδης: “Χρειάζονται τρεις νίκες”

Ο Δημήτρης Ιτούδης επανέλαβε πως χρειάζονται τρεις νίκες για το Final-4, αναφέρθηκε στην ενέργεια που έλειψε και τόνισε πως μπορεί ο Παναθηναϊκός να κάνει το "διπλό"
Ο άμεσος συνεργάτης του Ομπράντοβιτς στην τεχνική ηγεσία του Παναθηναϊκού, Δημήτρης Ιτούδης έγραψε στο προσωπικό του blog μία ημέρα μετά την ήττα στο ΟΑΚΑ από την Μακάμπι.
Ο Έλληνας προπονητής τόνισε πως ο Παναθηναϊκός δεν είχε την ενέργεια που χρειαζόταν για να κάνει το 2-0 και δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τον κόσμο που βρέθηκε στο ΟΑΚΑ. Αναλυτικά, όσα έγραψε:
Καλησπέρα…
Επιστρέφουμε στο γήπεδο σήμερα… Βρισκόμαστε στο 1-1 με τη Μακάμπι και το απόγευμα επιστρέφουμε στην προετοιμασία μας για τον τρίτο αγώνα της σειράς και τον πρώτο στο Ισραήλ.
Στους δύο πρώτους αγώνες είχαμε μια διαφορετική εικόνα συνολικά. Μετά το 1-0 περιμέναμε ότι η Μακάμπι θα ανιδρούσε, το είχαμε δηλώσει. Το θέμα ήταν ότι εμείς δεν είχαμε την ίδια ενέργεια με τον πρώτο αγώνα, ιδιαίτερα αμυντικά.
Είμαι σίγουρος ότι μετά και την ανάλυση που κάναμε στο δεύτερο παιχνίδι, ότι δεν το πρόβλημα ήταν κυρίως αμυντικό. Δεχθήκαμε διεισδύσεις στο ένας εναντίον ενός, υπήρξαν 30-40 καταστάσεις απομονώσεις της Μακάμπι και μας δημιούργησε πρόβλημα αυτή η κατάσταση.
Στον πρώτο αγώνα η Μακάμπι δεν ήταν καλή, την κάναμε να φαίνεται κακή, πιέσαμε την μπάλα πολύ περισσότερο και αυτό ήταν κλειδί. Ίσως κάπου να είναι και λογικό να μην έχεις την ίδια ενέργεια σε δύο τέτοια συνεχόμενα παιχνίδια. Οι αντίπαλοί μας αντέδρασαν, έπαιξαν καλύτερα, ήταν πιο πιεστικοί στην άμυνα. Ποτέ δεν είπαμε ότι θα ήταν εύκολη η αποστολή μας. Αντίθετα είπαμε μετά το 1-0 ότι η διαφορά των δύο ομάδων δεν ήταν αυτή που είδαμε. Ίσως υποσυνείδητα πάντως να έπαιξε ρόλο ο τρόπος που πήραμε την πρώτη νίκη. Θέλουμε να βγούμε πιο έξυπνοι από αυτό το δεύτερο παιχνίδι όμως. Η σειρά βρίσκεται στο 1-1 και πλέον μεταφέρεται εκεί.
Αυτό το 1-1 δεν σημαίνει κάτι. Για να περάσει μια ομάδα στην επόμενη φάση χρειάζεται να πάρει τρεις νίκες. Έχουμε ξαναβρεθεί σε τέτοιου είδους καταστάσεις. Δεν παύει να είναι μια κατάσταση την οποία γνωρίζουμε καλά. Όπως γνωρίζουμε ότι δεν είναι εύκολο μέσα σε τρεις μέρες να αντιμετωπίσεις τον ίδιο αντίπαλο κα μάλιστα σε αυτό το επίπεδο. Μόνο εύκολο δεν είναι. Έχουμε την ικανότητα και τη δυνατότητα να νικήσουμε τη Μακάμπι, χωρίς να ξεχνάμε ότι είναι μια ικανή και ποιοτική ομάδα.
Θα ήθελα πριν σας αφήσω να σας ευχαριστήσω, να ευχαριστήσω τον κόσμο για την εκπληκτική ατμόσφαιρα. Ήταν η ιδανική… Δυστυχώς δεν σας κάναμε να χαρείτε. Οχτώ λεπτά πριν τη λήξη της αναμέτρησης διαφαινόταν ότι θα χάσουμε ίσως και εύκολα, καθώς υπήρχε μια διαφορά 10 πόντων σε βάρος μας. Δεν τα παρατήσαμε όμως. Γυρίσαμε πολύ γρήγορα το παιχνίδι, βρήκαμε λύσεις, όπως βρήκαμε λύσεις και στην παράταση, όπου σχεδόν συνέχεια είχαμε το προβάδισμα. Οφείλαμε να αντιδράσουμε σε κάποιες λεπτομέρειες πιο σωστά. Η Μακάμπι έβαλε μεγάλα σουτ και πήρε τελικά τη νίκη. Όπως είπα και νωρίτερα όμως, είμαστε στο 1-1 και χρειάζονται τρεις νίκες…”.