NBA

Ιστορική στιγμή για το NBA: Ο Μαρκ Κιούμπαν πουλάει αντί δισεκατομμυρίων δολαρίων τους Ντάλας Μάβερικς

Ιστορική στιγμή για το NBA: Ο Μαρκ Κιούμπαν πουλάει αντί δισεκατομμυρίων δολαρίων τους Ντάλας Μάβερικς
AP PHOTO/NAM Y. HUH

Πουλάει τους Μάβερικς, αλλά δεν αποχωρεί από τον οργανισμό και από το Ντάλας ο Μαρκ Κιούμπαν.

Τον Ιανουάριο του 2000 αγόρασε το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών των Μάβερικς αντί 285 εκατομμυρίων και 24 χρόνια μετά, ο Μαρκ Κιούμπαν πουλάει αυτό το πλειοψηφικό πακέτο αντί δισεκατομμυρίων δολαρίων στην οικογένεια Έιντελσον, μία οικογένεια που δραστηριοποιείται στις επιχειρήσεις των καζίνο.

Πόσο εκτιμάται η αξία της ομάδας του Ντάλας; Περίπου στα 3,5 δισεκατομμύρια δολάρια, οπότε ανάλογα με το ποσοστό που θα παραχωρηθεί από τον Κιούμπαν στους Έιντελσον, θα προκύψει και το ποσό που θα μπει στην τσέπη του εκκεντρικού παράγοντα (π.χ. το 51% θα ισούται με 1,75 δις δολάρια).

Ο 65χρονος επιχειρηματίας, η περιουσία του οποίου ξεπερνάει τα έξι δισεκατομμύρια δολάρια, θα παραμείνει στον οργανισμό, θα συνεχίσει να έχει μετοχές και θα μαζί και τον απόλυτο έλεγχο στο αγωνιστικό κομμάτι, θα λειτουργεί κατά κάποιον τρόπο ως πρόεδρος/διευθυντής τουλάχιστον μέχρι να κουραστεί ή μέχρι να βρεθεί ο άνθρωπος που θα τον αντικαταστήσει.

Την είδηση αποκάλυψε ο Σαμς Σαράνια του Athletic, με τον Κιούμπαν να έχει δεκάδες ακόμη επιχειρήσεις, να έχει δοκιμάσει και στο MLB και στο NHL και στο WWE μιας και είναι ένας από τους μεγαλύτερους sports fans στις ΗΠΑ.

TAGS NBA ΜΑΒΕΡΙΚΣ ΛΟΥΚΑ ΝΤΟΝΤΣΙΤΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ