ΙΣΠΑΝΙΑ

Ισπανία: Συγκίνηση για Ομάρ Κούκ έβαλε τα κλάματα στον "αέρα" και ανακοίνωσε την απόσυρσή του στα 40 του χρόνια

Ο Ομάρ Κουκ ανακοινώνει δακρυσμένος την απόσυρσή του από τα παρκέ
Ο Ομάρ Κουκ ανακοινώνει δακρυσμένος την απόσυρσή του από τα παρκέ PRINTSCREEN

Συγκλονιστικές στιγμές για τον Ομάρ Κουκ, ο οποίος μετά το τέλος του αγώνα της Σαραγόσα για την τελευταία αγωνιστική του ισπανικού πρωταθλήματος έβαλε τα κλάματα στην συνέντευξη που έδωσε, ανακοινώνοντας την απόσυρσή του από τα παρκέ σε ηλικία 40 ετών.

Η στιγμή που ένας αθλητής βλέπει το τέλος του δρόμου στην καριέρα του δεν είναι ποτέ εύκολη. Αυτό ακριβώς έκανε σαφές και ο Ομάρ Κουκ, ο οποίος συγκίνησε τον κόσμο μετά την νίκη της Σαραγόσα επί της Μούρθια (77-72) για την τελευταία αγωνιστική του ισπανικού πρωταθλήματος, ανακοινώνοντας με δάκρυα στα μάτια την απόσυρσή του από τα παρκέ σε ηλικία 40 ετών.

Έχοντας περάσει μία δύσκολη σεζόν, όπου έμεινε τρεις μήνες εκτός παρκέ λόγω τραυματισμού, ο σπουδαίος Αμερικανός γκαρντ - με διαβατήριο από το Μαυροβούνιο - βοήθησε την ομάδα του να παραμείνει στην ACB την τελευταία αγωνιστική και μετά ξέσπασε σε κλάματα στις δηλώσεις του.

"Κλαίω επειδή ίσως αυτό είναι το τελευταίο μου παιχνίδι. Νομίζω ότι θα αποσυρθώ τώρα, παίζω για 21 χρόνια επαγγελματικά. Είχα μία μεγάλη καριέρα και ίσως αυτό είναι το τελευταίο μου παιχνίδι" δήλωσε αρχικά ο Κουκ, για να προσθέσει στην συνέχεια:

"Ήταν μία δύσκολη σεζόν. Τραυματίστηκα πριν ξεκινήσει η σεζόν και έμεινα εκτός για 3 μήνες. Πρώτη φορά έμεινα τόσο καιρό εκτός παρκέ".

Δείτε το VIDEO με τον Κουκ να συγκλονίζει με την αντίδρασή του:

Ο Κουκ ξεκίνησε την πορεία του από το Κολέγιο του Σεντ Τζονς, από όπου αποφοίτησε το 2001, με τους Ορλάντο Μάτζικ να τον επιλέγουν στο Νο32 του NBA Draft 2001. Κατά την διάρκεια της καριέρας του πρόλαβε να αγωνιστεί σε 22 παιχνίδια στο NBA (17 με τους Μπλέιζερς την σεζόν 2003/04 και 5 με τους Ράπτορς την σεζόν 2004/05).

Ο Κουκ αρχικά αγωνίστηκε στο NBDL (πρόγονο της G-League) με την φανέλα των Φαγιετβίλ Πάτριους από το 2001 έως το 2004, ενώ από το 2005 αγωνίστηκε στην Ευρώπη, φορώντας τις φανέλες της Μονς (Βέλγιο), Σαμάρα (Ρωσία), Στρασμπούρ (Γαλλία), Ερυθρού Αστέρα (Σερβία), Μάλαγα (Ισπανία), Βαλένθια (Ισπανία), Αρμάνι Μιλάνο (Ιταλία), Μπασκόνια (Ισπανία), Ρίτας (Λιθουανία), Μπουντούτσνοστ (Μαυροβούνιο), Εστουντιάντες (Ισπανία), Γκραν Κανάρια (Ισπανία), Μπούργος (Ισπανία) και Σαραγόσα (Ισπανία).

TAGS ΙΣΠΑΝΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ