LIGA ENDESA

Χωρίς φιλάθλους (και) τα ευρωπαϊκά παιχνίδια των ισπανικών ομάδων λόγω κορονοϊού

Χωρίς φιλάθλους (και) τα ευρωπαϊκά παιχνίδια των ισπανικών ομάδων λόγω κορονοϊού
Ο Πολονάρα διεισδύει στο καλάθι EUROKINISSI

Η ισπανική κυβέρνηση αποφάσισε έπειτα από συμβουλή του Υπουργείου Υγείας να απαγορεύσει την παρουσία φιλάθλων στα ευρωπαϊκά παιχνίδια των ομάδων λόγω της εξάπλωσης του κορονοϊού.

Οι μέρες που - έστω λιγοστοί - φίλαθλοι είχαν το δικαίωμα να παρακολουθήσουν στο γήπεδο τους ευρωπαϊκούς αγώνες μπάσκετ των ομάδων τελείωσαν. Τουλάχιστον προσωρινά.

Έπειτα από παραίνεση του Υπουργείο Υγείας, η ισπανική κυβέρνηση αποφάσισε - και οι κατα τόπους αυτόνομες κοινότητες συμφώνησαν - ότι πλέον δεν θα υπάρχουν φίλαθλοι ούτε στα ευρωπαϊκά παιχνίδια των ομάδων λόγω κορονοϊού.

Μέχρι τώρα το καθεστώς που ίσχυε ήταν ότι στην Liga Endesa δεν επιτρέπονταν οι φίλαθλοι, ωστόσο στην Ευρώπη υπήρχαν άλλα δεδομένα, έχοντας τεθεί όριο φιλάθλων ανάλογα με την χωρητικότητα του γηπέδου. Κάπως έτσι, η Βαλένθια μπορούσε για παράδειγμα να έχει στους ευρωπαϊκούς αγώνες της 225 φιλάθλους, η Μπασκόνια 600 φιλάθλους και η Μπανταλόνα 1.250 φιλάθλους. Αυτά τα... προνόμια όμως δεν ισχύουν πλέον.

Με το δεύτερο κύμα του κορονοϊού να προβλέπεται ακόμα μεγαλύτερο, η ισπανική κυβέρνηση ακολούθησε τον δρόμο αρκετών ευρωπαϊκων κρατών και απαγόρευσε την παρουσία φιλάθλων προκειμένου να εξασφαλίσει στον βαθμό που μπορεί την ασφάεια των πολιτών.

TAGS LIGA ENDESA EUROCUP BASKETBALL CH. LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ