NBA

Ίρβινγκ: "Ξέρω τις επιπτώσεις της απόφασής μου, δεν ισχύει ότι αποσύρομαι από τα παρκέ"

Ο Καϊρί Ίρβινγκ με την φανέλα των Νετς
Ο Καϊρί Ίρβινγκ με την φανέλα των Νετς Ⓒ 2021 ELISE AMENDOLA/ ASSOCIATED PRESS

Ο Καϊρί Ίρβινγκ αποφάσισε να μιλήσει για πρώτη φορά ανοιχτά - μέσω Instagram - για το γεγονός ότι είναι ανεμβολίαστος και - πλέον - εκτός ομάδας στους Νετς, λέγοντας ότι αναγνωρίζει τι επιπτώσεις θα έχουν σε προσωπικό επίπεδο οι αποφάσεις του, ενώ ξεκαθάρισε ότι δεν αποσύρεται.

Ο Καϊρι Ίρβινγκ έλυσε την σιωπή του. Έπειτα από καιρό που άλλοι μιλούσαν για αυτόν και την απόφασή του να μείνει ανεμβολίαστος, κάτι που οδήγησε τους Νετς στην απόφαση να τον θέσουν εκτός ομάδας, ο Ίρβινγκ μίλησε για τα θέματα που τον απασχολούν με έναν τρόπο που εξασφάλιζε ότι δεν θα τον διέκοπτε κανείς: Μέσω Instagram Live.

"Επέλεξα να μην εμβολιαστώ. Αυτή είναι η επιλογή μου και θέλω να την σεβαστείτε", δήλωσε αρχικά ο All Star γκαρντ, ο οποίος στην συνέχεια υποστήριξε μεταξύ άλλων ότι δεν είναι ανεμβολιαστής, αλλά απλώς διστακτικός, ενώ ανέφερε ότι θεωρεί άδικο να χάνει ο κόσμος την δουλειά του επειδή δεν έχει εμβολιαστεί, υπονοώντας ότι αυτή του η απόφαση πάρθηκε για να δώσει φωνή σε όλους δεν μπορούν να ακουστούν.

"Είμαι στο πλευρό όσων πιστεύουν σε αυτό που είναι σωστό. Όλοι έχουν το δικαίωμα να κάνουν ό,τι θεωρούν πως είναι σωστό για τον εαυτό τους" ανέφερε αρχικά ο Ίρβινγκ, για να προσθέσει: "Βλέποντας το πώς έχει χωριστεί ο κόσμος, είναι λυπηρό για εμένα. Οι άνθρωποι χάνουν τις δουλείες τους επειδή είναι υποχρεωτικός ο εμβολιασμός".

Στην συνέχεια ο Ίρβινγκ πρόσθεσε: "Δεν είμαι αντιεμβολιαστής, δεν έχει σχέση με αυτό. Έχει σχέση με το τι αισθάνεσαι σωστό. Νιώθω αμφιβολία και είναι εντάξει αυτό. Ξέρω τις συνέπειες που θα έχει στην ζωή μου αυτή η απόφαση. Είναι τρελές εποχές αυτές που ζούμε. Δεν πλήγωσα κανέναν, δεν έκανα κάποιο έγκλημα.

Αν επιλέξεις να εμβολιαστείς, σε στηρίζω. Κάνε το καλύτερο για εσένα. Συνεχίζω να προσεύχομαι για όλους αυτούς που έχασαν δικούς τους ανθρώπους από την πανδημία του κορονοϊού".

Τέλος, ο Ίρβινγκ αναφέρθηκε και στην φήμη που υπάρχει ότι σκέφτεται να αποσυρθεί από τα παρκέ, λέγοντας: "Νομίζετε ότι θα παρατήσω το όνειρό μου να κατακτήσω ένα πρωτάθλημα; Νομίζετε ότι θέλω να παρατήσω την δουλειά μου; Νομίζετε ότι θέλω να κάθομαι σπίτι και να μην κάνω πράγματα μαζί με τους συμπαίκτες μου; Μην πιστεύετε ότι αποσύρομαι, ότι θα αφήσω αυτό το παιχνίδι επειδή είναι υποχρεωτικό το εμβόλιο ή επειδή μένω ανεμβολίαστος. Μην τα πιστεύετε αυτά".

TAGS NBA ΗΠΑ ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ ΝΕΤΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ