ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ιωνικός - Ολυμπιακός 59-98: Ερυθρόλευκος περίπατος στη Νίκαια

Ο Τάιλερ Ντόρσεϊ στο φιλικό του Ολυμπιακού με τον Ιωνικό
Ο Τάιλερ Ντόρσεϊ στο φιλικό του Ολυμπιακού με τον Ιωνικό EUROKINISSI

Σλούκας και Παπανικολάου έμειναν εκτός αγώνα, όμως ο Ολυμπιακός συνέτριψε με άνεση τον Ιωνικό στο κλειστό της Νίκαιας (98-59), σε έναν φιλικό αγώνα για φιλανθρωπικό σκοπό, για την παροχή πυροσβεστικού οχήματος στην πληγωμένη Βόρεια Εύβοια.

Το ματς είχε φιλανθρωπικό σκοπό, τη συγκέντρωση χρημάτων για την παράδοση ενός πυροσβεστικού οχήματος στην Βόρεια Εύβοια που πληγώθηκε από τις πρόσφατες πυρκαγιές. Ιωνικός και Ολυμπιακός συνδύασαν την προσφορά στο κοινωνικό σύνολο με την προετοιμασία για τη σεζόν 2021/22, με τους Πειραιώτες να παίρνουν εύκολα τη νίκη (98-59) το βράδυ της Πέμπτης (2/9) στο κλειστό του Πλάτωνα και να κοιτάζουν πλέον το τουρνουά του Σαββατοκύριακου και τους αγώνες στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας δεν είχε τον ασθενή Κώστα Σλούκα και τον τραυματία στο γόνατο Κώστα Παπανικολάου στη διάθεσή του, έβαλε τους Βασίλη Χρηστίδη - Ζέιντ Μουόσα στη δωδεκάδα, είδε αρκετούς να διακρίνονται και χειροκρότησε τον Ιωσήφ Κολοβέρο που ξεχώρισε από τον Ιωνικό στον οποίο δόθηκε με τη μορφή δανεισμού για τη φετινή αγωνιστική περίοδο. Δεν αγωνίστηκαν για τους γηπεδούχους ο Κίνγκσλεϊ Μόουζες κι ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης.

Ο αγώνας

Με τους Γουόκαπ, Ντόρσεϊ, ΜακΚίσικ, Βεζένκοβ, Φαλ άνοιξε το ματς ο Ολυμπιακός, που πήγε στο 0-9 στο πέμπτο λεπτό, διεκδικούσε συνεχώς το επιθετικό ριμπάουντ και έβλεπε τον Ιωνικό να μη βρίσκει σουτ υπό καλές προϋποθέσεις. Ο Αθηναίου με 3/3 βολές πέτυχε τους πρώτους πόντους των γηπεδούχων στο έβδομο λεπτό, με τους Πειραιώτες να κλείνουν την πρώτη περίοδο στο +13 (8-21) χωρίς να αντιμετωπίσουν προβλήματα, αν και το δεκάλεπτο είχε υπερβολικά πολλά φάουλ, συνολικά 15.

Ο Μπαρτζώκας πήγε σε σχήμα με τους Βεζένκοβ - Πρίντεζη - Ζαν-Σαρλ μαζί στην πεντάδα στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου, με τον πρώτο να βάζει μακρινό τρίποντο για το 15-33 στο 15' και τον Κολοβέρο, που δόθηκε δανεικός στον Ιωνικό, να απαντά με διαδοχικά γκολ-φάουλ για το 23-37! Ο Ολυμπιακός δεν αισθάνθηκε, πάντως, περισσότερη πίεση, έπαιξε με υπομονή και ξεπέρασε γρήγορα ένα μικρό "νεκρό" διάστημα, με τον Ντόρσεϊ να κάνει εξαιρετική δουλειά στο σκοράρισμα και τον Ζαν-Σαρλ να δίνει πάσα πίσω από την πλάτη στον Φαλ που κάρφωσε για το 28-46 του ημιχρόνου.

Με τον Γιουτζίν να παίζει με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα στο κομμάτι της εκτέλεσης, ο Ιωνικός μάζεψε τη διαφορά από τους 20 στους 11 στο ξεκίνημα του β' μέρους (39-50), πριν ο Ντόρσεϊ με τρίποντο κι ο Πρίντεζης με δίποντο κόψουν τη φόρα της ομάδας της Νίκαιας. Ο Ολυμπιακός έχτισε προβάδισμα 24 πόντων (44-68 στο 26') παίζοντας με υπομονή απέναντι σε σχήματα που δεν μπορούσαν να του χαλάσουν τα ποσοστά στην επίθεση, έκλεισε την τρίτη περίοδο στο 47-70 και συνδύασε την ουσία με μια εμφάνιση στο... ρελαντί που μάλλον άφησε ικανοποιημένο τον προπονητή του.

Λούντζης και Λαρεντζάκης έστειλαν με δημιουργίες και εκτελέσεις τη διαφορά στους 30 (47-77) στο ξεκίνημα του τέταρτου δεκαλέπτου, πίεσαν τη μπάλα και έκοψαν το παιχνίδι του Ιωνικού, είδαν τον ΜακΚίσικ να βάζει γκολ-φάουλ και τρίποντο για το 51-89 στο 36' και έκλεισαν τον αγώνα χωρίς εκπλήξεις, σε μια όμορφη, μπασκετική ατμόσφαιρα.

ΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Κάρδαρης, Μαγκλογιάννης, Κάλδίρης,

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 8-21, 28-46, 47-70, 59-98

ΙΩΝΙΚΟΣ: Γιουτζίν 14 (1), Μούρτος 10 (2), Λιακόπουλος 1, Αρσενόπουλος, Κολοβέρος 8, Χουγκάζ 6 (1), Γκιουζέλης, Μουχαϊμίν, Αθηναίου 6, Γόντικας 11, Οκεκουόγεν 2.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Γουόκαπ 3 (1 τρ., 2 ριμπ., 7 ασ.), Ντόρσεϊ 12 (2 τρ., 1 ριμπ., 4 ασ.), Λούντζης 6 (5 ριμπ., 3 ασ., 1 κλ.), Λαρεντζάκης 10 (2 τρ., 3 ριμπ., 4 ασ., 1 κλ, 1 κοψ.), Μουόσα, Φαλ 10 (8 ριμπ., 1 ασ., 1 κλ., 1 κόψ.), Μάρτιν 8 (6 ριμπ., 1 κόψ.), Βεζένκοβ 15 (3 τρ., 6 ριμπ., 2ασ.), Πρίντεζης 14 (2 τρ., 2 ριμπ., 2 ασ.), Ζαν-Σάρλ 8 (2 ριμπ., 5 ασ., 2 κλ., 2 κοψ.), ΜακΚίσικ 12 (2 τρ., 4 ριμπ., 5 ασ., 1 κλ.).

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΕΛΛΑΔΑ ΙΩΝΙΚΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΡΙΝΤΕΖΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ