ΙΩΝΙΚΟΣ

Ιωνικός - Κολοσσός 86-85: Το καλάθι του Πριτζέτ τους έστειλε μαζί στα playoffs

Ο Βασίλης Τολιόπουλος στο ματς με τον Κολοσσό
Ο Βασίλης Τολιόπουλος στο ματς με τον Κολοσσό EUROKINISSI

Σε ένα ματς για γερά νεύρα που κρίθηκε στην παράταση, ο Ιωνικός πήρε τη νίκη επί του Κολοσσού με 86-85 με τον Πριτζέτ να πετυχαίνει το μεγάλο καλάθι που έστειλε την ομάδα της Νίκαιας μαζί με εκείνη της Ρόδου στα playoffs.

Σε ένα ματς που έγινε ντέρμπι στο τέλος και πήγε στην παράταση, ο Ιωνικός πήρε το "θρίλερ" κόντρα στον Κολοσσό με 86-85 για την τελευταία αγωνιστική της Stoiximan Basket League. Τρομερό το καλάθι του Πριτζέτ στα τέσσερα δευτερόλεπτα για τη λήξη του αγώνα, που ουσιαστικά έστειλε τον Ιωνικό στα playoffs του πρωταθλήματος. Με αυτή τη νίκη ο Ιωνικός προκρίνεται ως 8ος στα playoffs παίρνοντας μαζί όμως και τον Κολοσσό που τερμάτισε 7ος στην κανονική περίοδο.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, οι γηπεδούχοι είχαν από την αρχή το προβάδισμα, έπαιξαν με ηρεμία και καθαρό μυαλό και εκμεταλλεύτηκαν την αστοχία των φιλοξενούμενων. Στο τέλος του αγώνα, ο Κολοσσός παραλίγο να κάνει την ανατροπή με τον Ζάρα ωστόσο μία λάθος επίθεση της Ρόδου, έδωσε στην ομάδα της Νίκαιας τη νίκη.

Δείτε την τελική βαθμολογία της κανονικής περιόδου και τα ζευγάρια των playoffs

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Με το ματς να είναι ντέρμπι από τα πρώτα λεπτά και τις δύο ομάδες να δείχνουν τη διάθεσή τους να παίξουν σκληρά, ο Ιωνικός πήρε μία διαφορά πέντε πόντων από το ξεκίνημα, την οποία διεύρυνε στη συνέχεια. Οι γηπεδούχοι πάτησαν παρκέ με περισσότερη αυτοπεποίθηση, πήραν ριμπάουντ, εκμεταλλεύτηκαν την αστοχία του Κολοσσού στο ξεκίνημα και έκλεισαν το πρώτο δεκάλεπτο στο +7.

Ο Ιωνικός έμοιαζε ασταμάτητος και στη δεύτερη περίοδο, με την ομάδα της Ρόδου όμως να παλεύει να κρατηθεί κοντά στο σκορ. Ο Κολοσσός ήταν ιδιαίτερα άστοχος, δεν είχε καθαρό μυαλό και αυτό είχε ως αποτέλεσμα ο Ιωνικός να το εκμεταλλευτεί στο έπακρον. Οι Ροδίτες ωστόσο, δεν ήταν διατεθημένοι να παρατήσουν το ματς, με αντεπίθεση πλησίασαν στους τρεις πόντους και πήγαν στα αποδυτήρια στο -4.

Η ομάδα της Νίκαιας, τρέχοντας ένα επιμέρους σκορ 13-6 έφτασε τη διαφορά στους 11 πόντους με τους παίκτες της να "πυροβολούν" από την περίμετρο και την Ρόδο να πρέπει πάλι να καλύψει τη διαφορά. Ο Ιωνικός από τη στιγμή που εξασφάλισε διψήφια διαφορά, ανέβασε ρυθμό, δεν έχασε την συγκέντρωσή του παρά το ξέσπασμα του Κολοσσού με τον Ζάρα. Οι φιλοξενούμενοι όμως βρήκαν τρόπο και με τρεις βολές του Άρτις στο τέλος ισοφάρισε το ντέρμπι και έστειλε το ματς στην παράταση.

Στην παράταση οι δύο ομάδες πήγαιναν χέρι-χέρι δικαιολογώντας τον τίτλο του ντέρμπι, με τον Άντριτς να δίνει προβάδισμα τριών πόντων στην Ρόδο με 50 δευτερόλεπτα να απομένουν. Ο Ιωνικός είχε απάντηση, μείωσε με βολές του Μαυροκεφαλίδη και με ένα καλάθι τυ Πριτζέτ στα τέσσερα δευτερόλεπτα, προσπέρασε στο σκορ, πήρε τη νίκη και έστειλε τις δύο ομάδες στα playoffs.

ΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Αναστόπουλος, Καλδίρης, Τσιμπούρης

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 23-16, 41-37, 62-54, 77-77, 86-85

ΙΩΝΙΚΟΣ (Τσίκληρας): Πετρόπουλος 4 , Μαυροκεφαλίδης 13 (1/8 τρίποντα, 8/11 βολές, 6 ριμπάουντ, 4 ασίστ), Χόλογουελ 9 (3 ριμπάουντ) , Μουχαϊμίν 12 (4/6 δίποντα, 3 ριμπάουντ) Τολιόπουλος 16 (5/8 δίποντα, 5 ριμπάουντ, 5 ασίστ) Πριτζέτ 15 (6/9 δίποντα, 3 ριμπάουντ, 6 ασίστ), Χατζηκυριάκος, Χουγκάζ 11 (3/6 δίποντα, 8 ριμπάουντ), Χόλιφιλντ 6 (3 ριμπάουντ).

ΚΟΛΟΣΣΟΣ (Καντζούρης): Ξανθόπουλος 2 (5 ασίστ), Άρτις 18 (4/11 δίποντα, 9 ριμπάουντ, 3 ασίστ) , Άντριτς 12 (3/8 τρίποντα, 9 ριμπάουντ) , Καντέρ 14 (6/16 δίποντα, 16 ριμπάουντ, 2 ασίστ) , Μπιλλής 3, Καμαριανός 2, Γουάτσον 4, Ζάρας 24 (3/5 δίποντα, 4/8 τρίποντα, 4 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 3 λάθη) , Αγγελάκος 6.

Τα ομαδικά στατιστικά του Ιωνικού: 26/42 δίποντα, 5/26 τρίποντα, 19/24 βολές, 39 ριμπάουντ (32+7), 18 ασίστ, 11 λάθη, 5 κλεψίματα, 6 τάπες.

Τα ομαδικά στατιστικά του Κολοσσού: 18/45 δίποντα, 11/31 τρίποντα, 16/25 βολές, 51 ριμπάυντ (32+19), 20 ασίστ, 12 λάθη, 3 κλεψίματα, 3 τάπες.

Photo credits: Eurokinissi

TAGS ΙΩΝΙΚΟΣ ΚΟΛΟΣΣΟΣ STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ