ΜΠΑΣΚΕΤ

Ημέρα απεργίας στην Α2

Δύο αρχηγοί και δύο προπονητές μιλούν στο SPORT 24 για την απεργία των παικτών και την... αγωνία της Α2

Η ΕΟΚ τηρώντας σιγή ιχθύος δεν άλλαξε τη στάση της κι έτσι τα παιχνίδια θα γίνουν κανονικά: θα πάνε διαιτητές και γραμματείες. Μόνο που οι παίκτες δεν πρόκειται να πατήσουν το παρκέ για να παίξουν, αλλά μόνο για να φορέσουν τα μπλουζάκια του ΠΣΑΚ και να κάνουν τη δική τους διαμαρτυρία.
Ο ΠΣΑΚ έχει εξασφαλίσει υπογραφές ότι δεν υπάρχουν... απεργοσπάστες. Οι ομάδες, βέβαια, υπό τον φόβο της τιμωρίας πιέζουν με τα δικά τους μέσα.

Άλλες απείλησαν να χρησιμοποιήσουν το εφηβικό (όπως η Ολυμπιάδα Πατρών), άλλες ζήτησαν από τους παίκτες να "κατέβουν" κανονικά γιατί ο πιθανώς μηδενισμός θα τους "καταδικάσει".

Το μεγαλύτερο ενδιαφέρον αναμένεται στο Αμύντας-Αιγάλεω και στο Αρκαδικός-Ολυμπιάδα. Για αυτό και στον Υμηττό αναμένεται να δώσουν το παρών αρκετοί παίκτες της Α1, ενώ δεν αποκλείεται στο πλευρό του ΠΣΑΚ να βρεθούν και βουλευτές του ΚΚΕ.

Όσο για την Τρίπολη; Η ομάδα τύπωσε κανονικά αφίσες καλώντας τον κόσμο να δώσει δυναμικό παρών στο γήπεδο, "πατώντας" στο γεγονός ότι ο Αρκαδικός (που ανέβηκε στην Α2 την τελευταία στιγμή παίρνοντας τη θέση της ΑΕΛ) είναι Αθλητικό Σωματείο και δεν έχει επαγγελματίες αθλητές.

Από τη μεριά της η ΕΟΚ, που ίσως να θέλει να δει που θα οδηγήσουν οι συγκρούσεις παικτών-ΠΣΑΚ-ομάδων, επιμένει ότι θα ισχύσουν οι κανονισμοί: οι ομάδες που δεν παίξουν θα μηδενιστούν, δηλαδή δεν θα πάρουν ούτε το βαθμό της ήττας.

Αυτό σημαίνει ότι οι γηπεδούχοι (σ.σ που θεωρητικά έχουν το προβάδισμα για τη νίκη) θα χάσουν μια καλή ευκαιρία για δύο βαθμούς, επομένως... ζημιώνονται περισσότερο. Από την άλλη αν μια ομάδα δεν "κατέβει" κι ο αντίπαλος πάρει κανονικά θέση για το τζάμπολ, τότε θα μείνει στο... μηδέν, ενώ ο αντίπαλος θα πάρει δύο βαθμούς και ένα σαφές προβάδισμα στη βαθμολογία.

Η μοναδική λύση για να μην έρθουν τα πάνω-κάτω είναι να μη γίνει κανένα παιχνίδι, οπότε δεν θα υπάρχουν ξεκάθαρες αλλοιώσεις.

Στο μεταξύ δύο αρχηγοί και δύο προπονητές μιλούν στο SPORT 24 για την απεργία και την όλη κατάσταση.

Μίχαλος: "Θα γίνει... μπάχαλο"

Ο Νίκος Μίχαλος που συνηθίζει να τα λέει... έξω από τα δόντια ήταν ιδιαίτερα καυστικός. "Το θεωρώ πάρα πολύ λογικό και σωστά, ειδικά σε ότι αφορά το θέμα της μεταγραφής κατά τη διάρκεια της χρονιάς. Οι παίκτες έχουν καταλάβει ότι ξαφνικά οι ομάδες δεν θα αρχίζουν να πληρώνουν. Τουλάχιστον ως αλλάξει ο κανονισμός".



Ο αρχηγός της Νήαρ Ηστ θεωρεί ότι η απεργία θα αντίκτυπο στον κόσμο, αλλά όχι και στους υπεύθυνους. "Δεν θα αλλάξει ποτέ τίποτα, από τη στιγμή που την ΕΟΚ διοικούν άνθρωποι που έχουν ξεπεράσει το... όριο ηλικίας. Στον ΕΣΑΚΕ οι 45άρηδες κι οι 50άρηδες αποφάσισαν να αναβάλουν την αγωνιστική. Η ΕΟΚ με τους 80χρονους δεν πρόκειται να αλλάξει τώρα. Η στάση της είναι οπισθοδρομική και ταλαιπωρεί τις ομάδες".

Για να συνεχίσει: "Οι περισσότεροι παίκτες θα απεργήσουν. Θα υπάρχουν βέβαια κι οι διοικήσεις που θα πιέσουν για να γίνουν οι αγώνες. Θα πάνε όμως αρκετοί παίκτες από την Α1 για να εξασφαλίσουν ότι δεν θα πραγματοποιηθούν τα ματς. Θα γίνει... μπάχαλο. Αγώνες πάντως δεν θα έχουμε".

Βούλγαρης: "Χωρίς απεργοσπάστες"

Ο αρχηγός του Παγκρατίου, Νίκος Βούλγαρης, μιλάει για τα δίκαια αιτήματα του ΠΣΑΚ και την πίστη ότι η απεργία θα είναι μαζική.

"Αναφερόμαστε σε ορισμένα δικαιώματα ολόσωστα, τα οποία ισχύουν σε όλες τις προηγμένα μπασκετικά χώρες. Γιατί να μην ισχύσουν στην Ελλάδα, όταν θέλουμε να λέμε ότι έχουμε ένα από τα καλύτερα πρωταθλήματα της Ευρώπης.

Όλοι θα κάνουν απεργία. Δεν θα υπάρξουν απεργοσπάστες, τουλάχιστον για την ώρα, διότι η απεργία διαρκείας του Ιανουαρίου είναι μια άλλη ιστορία".



Κεραμιδάς: "Δίκαιη η κατοχύρωση των παικτών"

Ο προπονητής του Αιγάλεω, Κώστας Κεραμιδάς τόνισε: "Κι οι παίκτες που δίνουν τον εαυτό τους κάθε πρωί και κάθε απόγευμα πρέπει να έχουν κάποια κατοχύρωση".

Για να συνεχίσει: "Καταλαβαίνω τους λόγους που κινούν αυτές τις διαδικασίες".


Το "Σίτι" αγωνίζεται εκτός έδρας με τον Αμύντα και όπως λέει ο έμπειρος τεχνικός "οι παίκτες είναι αποφασισμένοι, ειδικά οι πιο μεγάλοι που είναι και αμιγώς επαγγελματίες. Βέβαια οι κανονισμοί λένε όιτ πρέπει να κατέβουμε, επομένως θα κατέβουμε κι έχει ο Θεός".



Βόβορας: "Υπάρχει πρόβλημα"

Οι προπονητές της Α2 προσπαθούν με τη σειρά τους να... προλάβουν τις εξελίξεις και να καταστρώσουν τα πλάνα και τα σχέδια τους για μια αγωνιστική που παραμένει στον αέρα!

Ο Γιώργος Βόβορας υπογραμμίζει ότι: "Το ελληνικό μπάσκετ έχει σίγουρα πρόβλημα. Πρέπει όλοι οι φορείς να καθίσουν στο ίδιο τραπέζι και να βρουν λύσεις".



Ο ρούκι προπονητής της Α2 (κάθεται στον πάγκο του ΟΦΗ) προσθέτει ότι "Οι εποχές που ζούμε είναι δύσκολες και κανείς δεν πρέπει να προκαλεί με τη δράση και τη στάση του. Πρέπει για το καλό του αθλητισμού να βρούμε τη λύση και να προχωρήσουμε μαζί".










































ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ