Ηλυσιακός – Άρης 64-83

Ο Άρης ανέβασε την απόδοση του στο δεύτερο ημίχρονο κόντρα στον Ηλυσιακό και επικράτησε στο κλειστό των Ιλισίων με 83-64, παίρνοντας την πρόκριση για την δεύτερη αγωνιστική της β' φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας.
Ο Άρης επικράτησε του Ηλυσιακού στο κλειστό των Ιλισίων με 83-64 και πήρε την πρόκριση για την δεύτερη αγωνιστική της β΄φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας. Οι γηπεδούχοι δυσκόλεψαν για ένα ημίχρονο την ομάδα του Δημήτρη Πρίφτη, χωρίς όμως να κάνουν και τη ζημιά.
Διαβάστε το LIVE της αναμέτρησης ανάμεσα στον Ηλυσιακό και τον Άρη…
Οι φιλοξενούμενοι βρέθηκαν στο +8 στο πρώτο δεκάλεπτο, αλλά ο Ηλυσιακός έκλεισε μπροστά στο σκορ το ημίχρονο. Στην επανάληψη, ο Άρης βελτιώθηκε, αγωνίστηκε με μεγαλύτερη συγκέντρωση και κατάφερε να πάρει το θετικό αποτέλεσμα που ισοδυναμεί με πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου.
Ο αγώνας:
Ο Άρης ξεκίνησε δυνατά την αναμέτρηση και κατάφερε με διαδοχικά τρίποντα από τους Τόμας και Ριντ να ξεφύγει με 15-8 του Ηλυσιακού στα πρώτα λεπτά του παιχνιδιού. Ο Ζώρζος για τον σύλλογο των Ιλισίων μείωσε σε 11-15 για να κάνει ο Μούρτος το 22-14 στο 9ο λεπτό του ματς. Η ομάδα του Δημήτρη Πρίφτη ήταν ανώτερη από τον Ηλυσιακό και κατάφερε να κλείσει την πρώτη περίοδο στο +8 (16-24).
Στην δεύτερη περίοδο, όμως ο Ηλυσιακός μπόρεσε σταδιακά να μαζέψει την διαφορά και με τον Φακοπουλίδη να πλησιάσει στους πέντε πόντους (25-30). Ο σερί του Ηλυσιακού μεγάλωσε ακόμα περισσότερο, με τον Βλάχο να πετυχαίνει το 33-32. Ο Βεζένκοφ έδωσε το προβάδισμα στον Άρη για το 33-35, αλλά και πάλι οι γηπεδούχοι βρήκαν λύσεις, με αποτέλεσμα το ημίχρονο να κλείσει στο 42-41, έπειτα από σουτ δύο πόντων του Γκίκα που μείωσε για τους Θεσσαλονικείς.
Με την έναρξη του τρίτου δεκαλέπτου, ο Άρης έκανε σερί 5-0 και προηγήθηκε με 46-42 στο 21ο λεπτό του ματς. Ο Φακοπουλίδης με 1/2 βολές μείωσε σε 43-46 για τον Ηλυσιακό, ενώ ο Άρης στο 25′ κατάφερε να ξεφύγει με επτά πόντους, ύστερα από αρκετή ώρα (45-52). Οι Θεσσαλονικείς έχουν βελτιωθεί τόσο σε άμυνα, όσο και σε επίθεση, με αποτέλεσμα να ελέγχουν ξανά την αναμέτρηση. Ο Άρης διατήρησε το προβάδισμα του και με καλάθι του Μούρτου έκανε το 61-49. Ο Βλάχος μείωσε σε 61-52, σκορ με το οποίο έκλεισε το τρίτο δεκάλεπτο του ματς.
Τα πράγματα δεν μπορούσαν να αλλάξουν στα τελευταία δέκα λεπτά του ματς, με τον Άρη να παίρνει το θετικό αποτέλεσμα κόντρα στον Ηλυσιακό (84-63) που ισοδυναμεί με πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδας.
Τα δεκάλεπτα: 16-24, 42-41, 52-61, 63-84.
Ηλυσιακός: Νικολακόπουλος 11 (3), Φακοπουλίδης 12 (2), Βλάχος 12 (2), Κακλαμανάκης 4, Αναγνωστάκης 6, Τσιώκος 7, Ζώρζος 5 (1), Περδικάρης 7, Λεγκίκας, Καρτέρης, Τζιβελέκας, Δρόσος.
Άρης: Πάσαλιτς 9 (1), Γκίκας 5 (1), Ριντ 7 (1), Τόμας 23 (5), Βεζένκοφ 16 (3), Νέιμικ 7, Μούρτος 6, Σίμτσακ 10, Χαρίσης.