ADIDAS NEXT GEN

Ιλάν Πιετρούς στο SPORT24: "Μαθαίνουμε πολλά από τον Βασίλη Σπανούλη σε αυτό το τουρνουα"

Ιλάν Πιετρούς στο SPORT24: "Μαθαίνουμε πολλά από τον Βασίλη Σπανούλη σε αυτό το τουρνουα"
INTIME

Ο Ιλάν Πιετρούς, γιος του άλλοτε διεθνή φόργουορντ με την φανέλα της εθνικής Γαλλίας, Φλοράν Πιετρούς, αγωνίζεται υπό τις οδηγίες του Βασίλη Σπανούλη στο Adidas Next Generation Tournament της Πάτρας και μίλησε για αυτή την εμπειρία στο SPORT24.

Ο Ιλάν Πιετρούς (17 χρονών, 1.92 μέτρα), ένα από τα μεγάλα ταλέντα του γαλλικού μπάσκετ, είναι ένας από τους παίκτες που κλήθηκαν να προπονηθούν υπό τον Βασίλη Σπανούλη στο Adidas Next Generation Tournament. Και, λόγω θέσης, από αυτούς που είχε στο “αυτί” του τον θρύλο του ευρωπαϊκού μπάσκετ.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ: Στέφανος Μακρής

Την ίδια στιγμή όμως που αρκετοί ασχολήθηκαν με την προοπτική αυτού του παίκτη, οι παλαιότεροι δεν άργησαν να κάνουν την σχετική σύνδεση λόγω του επιθέτου του. Ο Πιετρούς είναι ο γιος του Φλοράν Πιετρούς (παλαίμαχου πάουερ φόργουορντ και διεθνή με την φανέλα της εθνικής Γαλλίας) και ανιψιός του Μικαέλ Πιετρούς (άλλοτε NBAερ και διεθνή με την φανέλα της εθνικής Γαλλίας). Δύο παικτών δηλαδή που είχαν αντιμετωπίσει αρκετές φορές τον Βασίλη Σπανούλη, από την περίοδο ακόμα που ήταν όλοι στην ηλικία του… Ιλάν Πιετρούς.

Το SPORT24 βρήκε τον νεαρό Γάλλο γκαρντ και μίλησε μαζί του για την εμπειρία του Adidas Next Generation Tournament, την τιμή να αγωνίζεται υπο τις οδηγίες του Βασίλη Σπανούλη και τα όνειρά του.

Ποιες είναι οι πρώτες σκέψεις για το Adidas Next Generation Tournament;

“Είναι ένα καλό τουρνουά με καλές ομάδες. Το επίπεδο του ανταγωνισμού είναι πολύ ψηλό”.

Ποια είναι η άποψή σου για το επίπεδο αυτού του τουρνουά;

“Είναι πολύ υψηλό επίπεδο. Όλοι οι παίκτες παίζουν με ένταση, μπορείς να μάθεις πολλά και να βελτιωθείς παίζοντας αντίπαλος με παιδιά που έχουν ταλέντο”.

Πώς αισθάνεσαι που έχεις προπονητή σε αυτό το τουρνουά έναν θρύλο όπως ο Βασίλης Σπανούλης;

“Ο Βασίλης Σπανούλης είναι εξαιρετικός προπονητής. Μαθαίνουμε πολλά από αυτόν, μας δείχνει πολλά πράγματα”.

Ο πατέρας σου (Φλοράν Πιετρούς) και ο θείος σου (Μίκαελ Πιετρούς) έπαιζαν πολλά χρόνια αντίπαλοι με τον Σπανούλη. Σου έχουν πει τίποτα;

“Όχι δεν μου έχουν πει ιστορίες. Δεν έχει τύχει να αναφερθούν στις δικές τους μάχες, ή να δω κάποιον αγώνα ανάμεσα σε Ελλάδα και Γαλλία”.

Θυμάσαι καθόλου τον πατέρα σου ή τον θείο σου να παίζουν μπάσκετ; Τους έχεις δει σε βίντεο;

“Έχω παρακολουθήσει κάποια παιχνίδια τους. Θυμάμαι ότι ο πατέρας μου ήταν ένας χρήσιμος ρολίστας, ενώ ο θείος μου είχε αρκετά χρόνια παρουσίας στο NBA”.

Είναι δύσκολο να κουβαλάς αυτο το όνομα λόγω του παρελθόντος του πατέρα και του θείου σου;

“Όχι καθόλου. Δεν αισθάνομαι πίεση. Δεν είναι δύσκολο. Είναι καλό ότι έχω τον πατέρα μου και τον Θείο μου που έχουν παίξει σε υψηλό επίπεδο επειδή με καθοδηγούν”.

Πώς θα περιέγραφες το στυλ παιχνιδιού σου;

“Είμαι ένας πολύ επιθετικός παίκτης. Μου αρέσει να παίζω πολύ στο ένας με έναν, και να πηγαίνω προς το καλάθι, ενώ σουτάρω και καλά μετά από ντρίμπλα”.

Και ο στόχος σου ποιος είναι; Ποιο είναι το όνειρό σου;

“Το NBA είναι ο στόχος μου. Η EuroLeague είναι επίσης στο μυαλό μου, αλλά ο στόχος μου είναι να αγωνιστώ στο NBA”.

TAGS ADIDAS NEXT GEN ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΠΑΝΟΥΛΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ