ΛΗΜΝΟΣ

Ήφαιστος Λήμνου: Ασπίδα στη ρακέτα του ο Σον Έβανς

Ήφαιστος Λήμνου: Ασπίδα στη ρακέτα του ο Σον Έβανς

Ο Σον Έβανς είναι ο πυλώνας στη ρακέτα του Ηφαίστου και ένας από τους βασικούς άξονες της φετινής επιτυχημένης του πορείας. Τα ασταμάτητα double-double και το "All Star" κάλεσμα.

Ο Ήφαιστος Λήμνου κατάφερε να ξεπεράσει γρήγορα την ήττα της προηγούμενης εβδομάδας από το Ρέθυμνο, κλείνοντας την κακή παρένθεση και επιστρέφοντας στις νίκες με αυτή επί του Πανιωνίου.

Έτσι, το συγκρότημα του Σωτήρη Μανωλόπουλου έφτασε τις τέσσερις νίκες στα τελευταία πέντε του παιχνίδια και έχει κάθε δικαίωμα να βλέπει τετράδα. Το βασικότερο βέβαια για τους νησιώτες είναι πως αποδίδουν και φέτος καλό μπάσκετ, έχοντας καταφέρει να ισχυροποιήσουν τη θέση τους στη Basket League που είναι και ο ευρύτερος στόχος, αφού η παγίωση της ομάδας στις σταθερές και ανταγωνιστικές ομάδες της κατηγορίας αποτελούσε μέλημα μετά και την περσινή επιτυχημένη σεζόν.

Στη συνταγή για το χτίσιμο του Ηφαίστου από πέρυσι, υπάρχει ένα κοινό συστατικό που ακούει στο όνομα "Σον Έβανς". Ο Αμερικανός σέντερ εξακολουθεί να αποτελεί πυλώνα του Ηφαίστου, ξεχωρίζοντας ποιοτικά, αλλά και ποσοτικά ως προς τη συνεισφορά του σε συγκεκριμένες κατηγορίες της στατιστικής. Είναι με με διαφορά ο πρώτος ριμπάουντερ του Ηφαίστου (σχεδόν τριπλάσια ριμπάουντ από τον δεύτερο) όπως και της Basket League γενικότερα, δεύτερος σκόρερ της ομάδας (για μόλις έξι πόντους) πίσω από τον Τζέρι Σμιθ, πρώτος σε κερδισμένα φάουλ, αλλά και σε βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης.

Ήφαιστος Λήμνου: Ασπίδα στη ρακέτα του ο Σον Έβανς

Η προσαρμογή του στο Πρωτάθλημα μετά από τέσσερις (έστω και όχι γεμάτες) σεζόν στην Ελλάδα με Λαύριο, Προμηθέα και Ήφαιστο είναι ένα στοίχημα που εδώ και καιρό έχει κερδηθεί, ενώ η πληθωρικότητά του στη ρακέτα αποτελεί σταθερή αξία με 11,13 πόντους και 9 ριμπάουντ ανά παιχνίδι. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε, ότι έχει ήδη θέσει σοβαρή υποψηφιότητα για να συμμετέχει στο All Star Game που θα γίνει στα "Δύο Αοράκια" το διήμερο 8-9 Φεβρουαρίου.

Η ΣΤΑΘΕΡΑ ΤΩΝ DOUBLE-DOUBLE

Πέραν της σταθερής αξίας του, όμως, ο Σον Έβανς τείνει να δημιουργήσει και μία σταθερά: Αυτή των double-double. Ο 31χρονος "ψηλός" του Ηφαίστου έγραψε ακόμα ένα στο ματς με τον Πανιώνιο, όπου σημειωσε 14 πόντους και μάζεψε 11 ριμπάουντ, σε μία ακόμη διπλή του επίδοση. Αυτό ήταν το όγδοο φετινό double-double για τον Αμερικανό, ο οποίος μάλιστα είχε πέντε συνεχόμενα μέχρι να "σπάσει" το σερί στο παιχνίδι της προηγούμενης εβδομάδας. Οκτώ double-double σε 15 αγωνιστικές, που σημαίνει ότι ο Έβανς κάνει ένα ανά δύο παιχνίδια, έχοντας προλάβει από τα μέσα της σεζόν να φτάσει τα double-double που έκανε πέρυσι σε 27 συμμετοχές.

Ήφαιστος Λήμνου: Ασπίδα στη ρακέτα του ο Σον Έβανς

Ο έμπειρος σέντερ έχει 16 "διψήφιες επιδόσεις πόντων και ριμπάουντ ως παίκτης του Ηφαίστου, έχοντας ταυτίσει το όνομά του με τα double-double. Κι ας άργησε να κάνει το πρώτο του, μετά από 21 ανεπιτυχείς προσπάθειες ως παίκτης του Λαυρίου και του Προμηθέα, όταν το κοντέρ των διπλών επιδόσεων άρχισε να γράφει.

Τα double-double του Σον Έβανς:

2017-18 (σε 9 αγώνες)

Τρίκαλα - Προμηθέας Πάτρας: 22π, 13 ρ.

2018-19 (σε 27 αγώνες)

Περιστέρι - Ήφαιστος Λήμνου: 17π., 12ρ.
Ήφαιστος Λήμνου - ΠΑΟΚ: 11π., 10ρ.
Χολαργός - Ήφαιστος Λήμνου: 12π., 11ρ.
Ήφαιστος Λήμνου - Κύμη: 17π., 14ρ.
Ήφαιστος Λήμνου - Λαύριο: 28π., 15ρ.
ΠΑΟΚ - Ήφαιστος Λήμνου: 14π., 12ρ.
Προμηθέας - Ήφαιστος Λήμνου: 12π., 10ρ.
Ήφαιστος Λήμνου - Άρη: 17π., 13ρ.

2019-20 (σε 15 αγώνες)

Ήφαιστος Λήμνου - ΑΕΚ: 14π., 13ρ.
Ήφαιστος Λήμνου - Άρης: 11π., 10ρ.
Ήφαιστος Λήμνου - Ιωνικός: 17π., 11π.
Παναθηναϊκός - Ήφαιστος Λήμνου: 21π.,11ρ.
Ήφαιστος Λήμνου - Κολοσσός: 14π., 10ρ.
Ήφαιστος Λήμνου - Ηρακλής: 16π., 13ρ.
Περιστέρι - Ήφαιστος Λήμνου: 11π., 11ρ.
Ήφαιστος Λήμνου - Πανιώνιος: 14π., 11ρ.

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΛΗΜΝΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ