ΛΗΜΝΟΣ

Ήφαιστος: Η έκρηξη του Σταμάτη

Ήφαιστος: Η έκρηξη του Σταμάτη
EUROKINISSI

Ο Δημήτρης Σταμάτης βγήκε μπροστά για τον Ήφαιστο κόντρα στον Ηρακλή, δείχνοντας έτοιμος πλέον για έναν μεγαλύτερο ρόλο στην ομάδα.

Στους τελευταίους πέντε αγώνες του Ηφαίστου, ο Δημήτρης Σταμάτης είχε σημειώσει συνολικά 18 πόντους. Είχε τις καλές στιγμές του (όπως όταν είχε 7 πόντους και 5 ασίστ κόντρα στον Ιωνικό), αλλά δεν είχε βρει σταθερό ρυθμό. Αυτό άλλαξε κόντρα στον Ηρακλή.

Με τον Ήφαιστο να δίνει έναν κρίσιμο αγώνα στην προσπάθειά του να αναρριχηθεί στην βαθμολογία της ΕΚΟ Basket League, ο 23χρονος ο γκαρντ βγήκε μπροστά όταν τον χρειάστηκε η ομάδα του. Πήρε πρωτοβουλίες, ήταν πιο επιθετικός από ότι στα προηγούμενα παιχνίδια και τελείωσε τον αγώνα με 18 πόντους με 3/3 δίποντα, 2/5 βολές, 6/6 βολές, 2 ριμπάουντ, 2 ασίστ και 3 κλεψίματα σε 18 λεπτά συμμετοχής στη νίκη της ομάδας του με 79-65.

Ο άλλοτε διεθνής με τις μικρές εθνικές ομάδες έψαχνε καιρό για μία ευκαιρία να... ξεμπουκώσει. Να δείξει πως ο Σωτήρης Μανωλόπουλος μπορεί να στηριχθεί περισσότερο πάνω του. Και έπιασε από τα μαλλιά την ευκαιρία του.

Ο ΔΡΟΜΟΣ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΛΗΜΝΟ

Ο γιος του άλλοτε παίκτη του Ολυμπιακού, Αντώνη Σταμάτη, είχε δείξει από μικρή ηλικία ότι είχε εξαιρετική επαφή με το καλάθι με την φανέλα του Πανιωνίου, όντας σταθερό μέλος των μικρών Εθνικών ομάδων, ξεκινώντας από την Εθνική Παίδων και φτάνοντας μέχρι την Εθνική Νέων Ανδρών. Με ύψος 1.88 μέτρα ήταν undersized για σούτινγκ γκαρντ, οπότε η μετάβαση σε θέση πόιντ γκαρντ θεωρήθηκε απαραίτητη. Και ήταν και αυτή που έκανε την διαφορά.

Ήφαιστος: Η έκρηξη του Σταμάτη
EUROKINISSI

Ο Σταμάτης δούλεψε, εξελίχθηκε και έγινε περισσότερα από ένα παιδί με καλή επαφή με το καλάθι. Βελτιώθηκε στον τομέα της δημιουργίας μέσα από τον Πικ εν Ρολ, έμαθε να διαβάζει καλύτερα το παιχνίδι. Την σεζόν 2016/17, στα 20 του χρόνια, είχε μία εξαιρετική σεζόν στην Κύμη, αριθμώντας τότε 6.9 πόντους, 1.6 ριμπάουντ και 2 ασίστ μέσο όρο σε 18 λεπτά συμμετοχής. Αυτό που έπρεπε να κάνει ήταν το επόμενο βήμα.

Αυτό το βήμα θέλησε να το κάνει με τον Κολοσσό (2017/18), όπου είδε τον ρόλο του να μειώνεται. Πέρυσι βρέθηκε τελικά στον Ήφαιστο, όπου πάλι είχε κυρίως συμπληρωματικό ρόλο, αριθμώντας 2.8 πόντους, 1.3 ριμπάουντ και 1 ασίστ σε 12.4 λεπτά συμμετοχής. Το βάρος της δημιουργίας και τη εκτέλεσης είχε πέσει στους Αμερικανούς της ομάδας της Λήμνου, με τον Σταμάτη να εστιάζει σε άλλα πράγματα. Φέτος όμως αυτό άλλαξε.

Η ΣΕΖΟΝ ΤΗΣ ΚΑΘΙΕΡΩΣΗΣ

Ο Σταμάτης εμφανίστηκε πιο έτοιμος φέτος, με τον Σωτήρη Μανωλόπουλο από την πλευρά του να φαίνεται ότι θέλει να του δώσει περισσότερες ευθύνες. Τα μέχρι στιγμής δείγματα είναι σίγουρα θετικά, με τον 23χρονο γκαρντ να δείχνει πλέον ότι βρίσκει τα πατήματά του.

Την φετινή σεζόν ο Σταμάτης έχει σχεδόν τον ίδιο χρόνο συμμετοχής (13.1 λεπτά παίζει ανά αγώνα), αλλά διαφορετικό ρόλο. Έχει περισσότερη ώρα τη μπάλα στα χέρια του και μεγαλύτερη ελευθερία κινήσεων. Αυτό φαίνεται ακόμα και στους αριθμούς του, αφού φέτος έχει 5.7 πόντους, 1.9 ριμπάουντ και 1.7 ασίστ μέσο όρο με 42.1% στα τρίποντα. Παίζοντας σε μία ομάδα με τους στόχους του Ηφαίστου – όπου οι ξένοι έχουν πάντα τη μερίδα του λέοντος – η παρουσία ενός Έλληνα παίκτη που μπορεί να δώσει πράγματα, ειδικά από την περιφέρεια, είναι πολύτιμη.

Παίζοντας σε ένα όμορφο περιβάλλον για μία ομάδα-κόσμημα, ο Σταμάτης έχει την ευκαιρία να εξελιχθεί, μαθαίνοντας στο πλευρό έμπειρων Ελλήνων παικτών όπως ο Μιχάλης Πελεκάνος, ο Δημήτρης Χαριτόπουλος, ο Μιχάλης Τσαϊρέλης και ο Σπύρος Μούρτος. Είναι ο μικρότερος σε ηλικία, αλλά και αυτός που μπορεί να δώσει το κάτι διαφορετικό όταν του δοθεί η ευκαιρία χάρη στα φρέσκα πόδια του και το μπασκετικό του θράσος. Κόντρα στον Ηρακλή όλα αυτά φάνηκαν ξεκάθαρα στο παρκέ, με τον Σταμάτη να δείχνει πλέον έτοιμος να καθιερωθεί για τα καλά σε αυτό το επίπεδο. Στο χέρι του είναι να συνεχίσει να εξελίσσεται.

TAGS ΛΗΜΝΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ