VTB LEAGUE

Η ξεχασμένη VTB League και οι κορυφαίοι παίκτες της φετινής σεζόν

Η ξεχασμένη VTB League και οι κορυφαίοι παίκτες της φετινής σεζόν

Το επίπεδό της έχει πέσει αισθητά, όμως η VTB League συνεχίζει να προσφέρει θέαμα και να έχει καλούς παίκτες στην αγκαλιά της.

Ο πόλεμος Ρωσίας - Ουκρανίας έθεσε τον ρωσικό αθλητισμό εκτός μεγάλων διοργανώσεων και ομάδες όπως η ΤΣΣΚΑ Μόσχας, η Ούνικς Καζάν, η Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης και η Λοκομοτίβ Κουμπάν παραμένουν μακριά από EuroLeague και EuroCup μέχρι νεωτέρας.

Η VTB League, πάντως, συνεχίζει να προσφέρει καλούς αγώνες και πολλοί αξιόλογοι αθλητές γράφουν και φέτος εντυπωσιακούς αριθμούς. Το πρωτάθλημα είναι σίγουρα αποδυναμωμένο, ωστόσο οι 14 ομάδες που συμμετέχουν σε αυτό (ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης, Ούνικς Καζάν, Λοκομοτίβ Κουμπάν, Ενισέι Κράσνογιρσκ, Ρούνα Μόσχας, Ουράλμας Εκατέρινμπουργκ, Σαμάρα, Πάρμα Περμ, Αστανά, MBA Μόσχας, Νίζνι Νόβγκοροντ, Άβτοντορ Σάρατοφ, Μινσκ) κάνουν ό,τι μπορούν με την ελπίδα κάποια στιγμή στην επόμενη διετία-τριετία να γυρίσουν και στις διεθνείς διοργανώσεις.

Πρώτος σκόρερ της Λίγκας είναι ο Καναδός γκαρντ Ζέιβιερ Ρατάν-Μέις που είχε περάσει από την ΑΕΚ (27.3 πόντοι, 61% στο δίποντο, 41% στο τρίποντο, 74% στις βολές), με τον Κάιλ Βινάλες (20.5 πόντοι) να ακολουθεί και παίκτες όπως ο Οκτάβιους Έλις (17.2 πόντοι), ο ΝτεΒόν Ακούν-Παρσέλ (16.7 πόντοι), Τζέιλεν Ρέινολντς (14.8 πόντοι), Αμάτ Εμπαγέ (13.1 πόντοι) να ξεχωρίζουν.

Στους κορυφαίους ριμπάουντερ εντυπωσιάζουν ο Ρόις Χαμ, ένας 24χρονος ύψους 2μ.06 σέντερ που παίζει στην Αστανά και μετράει 8.4 σκουπίδια ανά αγώνα, με τον Οκτάβιους Έλις στα 7.5, τον Βινς Χάντερ στα 6.2, τον Λουί Λαμπεϊρί στα 6.1, τον Τζέιλεν Ρέινολντς στα 6, τον Οκάρο Γουάιτ στα 5.5, τον Ισμαέλ Μπακό στα 5.4 και τον Άλεξ Τάιους στα 5.3.

Κορυφαίοι πασέρ είναι ο Τομά Ερτέλ (8.6 ασίστ), ο Μαρκέλ Τζόνσον (7.3 ασίστ) και ο Αϊζέια Ρις (6.8 ασίστ), κορυφαίοι κλέφτες είναι οι Τζερεμάια Μάρτιν - Μάρκος Νάιτ με 2 ανά αγώνα, κορυφαίοι μπλοκέρ είναι ο Ρώσος Εβγκένι Μιντσένκο (1.5) και ο Άλεξ Τάιους (1.4), ενώ στο πρωτάθλημα αγωνίζονται πολλοί ακόμη γνωστοί παίκτες όπως ο Μέλο Τριμπλ, ο Αντρέι Βοροντσέβιτς, ο Λιβιό Ζαν-Σαρλ, ο Τόνιε Τζεκίρι, ο Κάσπερ Γουέρ, ο Σιντάριους Θορνγουελ, ο Ντιμίτρι Κουλάγκιν, ο Τζαβόντε Χόκινς, ο Κάιλ Κούριτς, ο Έρικ Γκριν, ο Τζέιλεν Μπάρφορντ, ο Σεργκέι Καράσεφ κι ο Νικίτα Κουρμπάνοφ.

TAGS VTB LEAGUE ΤΣΣΚΑ ΜΟΣΧΑΣ ΟΥΝΙΚΣ ΚΑΖΑΝ ΖΕΝΙΤ ΛΟΚΟΜΟΤΙΒ ΚΟΥΜΠΑΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ