VTB LEAGUE

Η VTB League ανακοίνωσε νέες ομάδες και νέους κανονισμούς

Η VTB League ανακοίνωσε νέες ομάδες και νέους κανονισμούς
VTB LEAGUE

Νέες ομάδες, νέος τρόπος διεξαγωγής του πρωταθλήματος, μείωση των ξένων αποφασίστηκαν στην συνέλευση της VTB League εν όψει της σεζόν 2022/23.

Λίγες ημέρες μετά από την ολοκλήρωση της σεζόν, οι παράγοντες των ομάδων της VTB League συναντήθηκαν για να πάρουν τις αποφάσεις εν όψει της επόμενης περιόδου. Σε αυτή τη συνάντηση αποφασίστηκε οι ομάδες της νέας χρονιάς να είναι 12 και δίπλα στις Άβτοντορ, Αστανά, Ενισέι, Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης, Λοκομοτίβ Κουμπάν, Νίζνι, Πάρμα, Ούνικς Καζάν, Τσμόκι Μινσκς, ΤΣΣΚΑ Μόσχας να προστεθούν η Σαμάρα και η MBA Μόσχας.

Κατά τα άλλα, αποφασίστηκε η μείωση των ξένων από οκτώ σε έξι, ενώ στο United League Super Cup 2022 κλήθηκαν ομάδες από την Τουρκία και από την Σερβία, όπως είχε ήδη γίνει γνωστό με την πρόταση που είχε κατατεθεί σε Ερυθρό Αστέρα και την Παρτίζαν. Τέλος, το νέο πρωτάθλημα θα διεξαχθεί σε δύο φάσεις.

Στην πρώτη φάση, οι 12 ομάδες θα παίξουν μεταξύ τους εντός κι εκτός έδρας και στη συνέχεια θα χωριστούν σε δύο γκρουπς: Στο πρώτο θα βρεθούν οι ομάδες που θα παλέψουν για τις θέσεις 1-6 και στο δεύτερο οι ομάδες που θα παίξουν για τις θέσεις 7-12.

TAGS VTB LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ