ΑΠΟΣΤΟΛΗ EUROBASKET

Η βοήθεια του SPORT24 στον Μάικ Μπράουν και η αλήθεια του προπονητή των Κινγκς για τον Βεζένκοβ

Η βοήθεια του SPORT24 στον Μάικ Μπράουν και η αλήθεια του προπονητή των Κινγκς για τον Βεζένκοβ
24MEDIA - HARRIS STAVROU

Το SPORT24 βοήθησε τον Μάικ Μπράουν να έρθει σε επαφή με τον Άλεξ Λεν και στο μεσοδιάστημα ο προπονητής των Σακραμέντο Κινγκς μας μίλησε για το FIBA Basketball, για τις αποσκευές που έχασε, αλλά και για τον Σάσα Βεζένκοβ.

Στις εξέδρες του Μεντιολάνουμ Φόρουμ υπήρχαν από νωρίς το απόγευμα της Παρασκευής (2/9) Έλληνες. Από κάθε γωνιά της Ευρώπης. Από τη Γερμανία, από τη Γαλλία, από την Ελβετία. Υπήρχαν και Κροάτες, άλλωστε το ταξίδι προς το Μιλάνο δεν είναι μεγάλο για εκείνους.

Και κάπου εκεί, ανάμεσα σε ολους, υπήρχε μια ιδιαίτερη φιγούρα, ακριβώς πίσω από τον Σάσα Βολκόφ που δάκρυσε στην ανάκρουση του εθνικού ύμνου της χώρας του. Ένας ψηλός άνδρας που παρακολουθούσε την πρεμιέρα του ομίλου ανάμεσα στην Ουκρανία και τη Μεγάλη Βρετανία. Ήταν ο Μάικ Μπράουν, ο head coach των Σακραμέντο Κινγκς.

Ο 52χρονος προπονητής που έχει κατακτήσει τέσσερα πρωταθλήματα στο NBA ως assistant, ήθελε να παρακολουθήσει τον Άλεξ Λεν, τον Ουκρανό σέντερ των Κινγκς. Απλώς ο Μπράουν βρισκόταν στο γήπεδο χωρίς διαπίστευση, με αποτέλεσμα να μη βρίσκει τρόπο για να προσεγγίσει τον παίκτη του και να τον χαιρετήσει. Τον συναντήσαμε στις εξέδρες και όταν μας εξήγησε την αγωνία του, απλώς του ζητήσαμε να μας ακολουθήσει.

Μία εθελόντρια από την Ελλάδα είχε τη διάθεση να βοηθήσει και αφού πρώτα της εξηγήσαμε ποιος ήταν ο μεγαλόσωμος άνδρας, της ζητήσαμε να μπει στα αποδυτήρια της Ουκρανίας για να πει στον Λεν ότι ο προπονητής του τον περίμενε λίγα μέτρα μακριά. Και το έκανε. Και έφερε τον Λεν στον Μπράουν!

Χαρούμενοι και οι δύο που είδαν ο ένας τον άλλο, ο μεν Λεν που ο προπονητής του ταξίδεψε για να τον συναντήσει για μερικά λεπτά, ο δε Μπράουν που έζησε μια ομορφη εμπειρία στο Μιλάνο ενώ προηγουμένως είχε επισκεφθεί και την προπόνηση της Αρμάνι με τον Τζέιμς Μπορέγκο και τον Γκρεγκ Πόποβιτς.

Άλεξ Λεν και Μάικ Μπράουν συναντήθηκαν στα δημοσιογραφικά του Μεντιολάνουμ Φόρουμ
Άλεξ Λεν και Μάικ Μπράουν συναντήθηκαν στα δημοσιογραφικά του Μεντιολάνουμ Φόρουμ 24MEDIA - HARRIS STAVROU

Το SPORT24 βρίσκεται εκεί όπου χτυπά η καρδιά του EuroBasket 2022. Σύμμαχος της αποστολής σε Μιλάνο και Βερολίνο είναι η Stoiximan, με πολλές επιλογές και δεκάδες ειδικά στοιχήματα για την κορυφαία μπασκετική διοργάνωση.

Στο μεσοδιάστημα, ο Μάικ Μπράουν είχε όλη τη διάθεση για να μιλήσει μαζί μας για μπάσκετ. Και για το μπάσκετ αυτού του επιπέδου που είναι διαφορετικό από εκείνο που έχει συνηθίσει, αν και είναι προπονητής που δίνει περισσότερη έμφαση στην άμυνα.

"Μου αρέσει το FIBA basketball. Είναι υπερβολικά φίζικαλ το παιχνίδι, συγκριτικά με το το NBA. Είναι εντελώς διαφορετικό άθλημα, όμως εγώ πραγματικά απολαμβάνω αυτή τη σκληράδα του FIBA basketball. Τρελαίνομαι για την ένταση στην αμυνα, δεν χάνεις ποτέ τη συνοχή σου εδώ. Παίζεις πάντα σκληρά. Οι προπονητές δημιουργούν απίθανες καταστάσεις και πάντα υπάρχει κάτι να μάθεις" μας είπε ο προπονητής των Σακραμέντο Κινγκς, πριν μιλήσει με τα καλύτερα λόγια για τον αθλητή του.

"Ήρθα για να δω τον Άλεξ Λεν, ήρθα το πρωί. Θέλω να δω όλους τους παίκτες μου, γιατί δεν τους είδα στη διάρκεια του καλοκαιριού. Είμαι εδώ για να τον υποστηρίξω και αύριο θα πάω στην Κολωνία για να δω τον Ντόμας Σαμπόνις. Ήρθα μόνο για να δω τον Άλεξ Λεν και θα αποχωρήσω, τόσο σημαντικός είναι για εμένα και για την ομάδα μας. Άσε που έχασα τις αποσκευές μου και πρέπει να γυρίσω στο αεροδρόμιο για να τις παραλάβω απόψε, πριν φύγω αύριο το πρωί στις 07:00" μας είπε ο Μπράουν.

Τον ρωτήσαμε αν αγχώνεται όταν βλέπει παίκτες του να αγωνίζονται σε ματς με τόση ένταση και τόση σκληράδα. Παραδέχθηκε πως: "Πάντα αγωνιούμε για τους παίκτες μας, όμως το δικαίωμα να εκπροσωπούν τη χώρα τους, δεν μπορείς να τους το πάρεις. Είναι παθιασμένοι οι Ευρωπαίοι και πάντα μας ζητούν να παίξουν με τις εθνικές τους ομάδες".

Φυσικά δεν μπορούσαμε να αποφύγουμε ένα σχόλιο για τις επαφές των Κινγκς με τον Σάσα Βεζένκοβ τους προηγούμενους μήνες: "Ο GM μας, ο Μόντι ΜακΝέρ, μιλούσε με εκείνον και με τον ατζέντη του για αρκετά μεγάλο διάστημα. Θέλαμε να τον πάρουμε, όμως είχε πολλές υποχρεώσεις, έπρεπε να παίξει και με την εθνική ομάδα της χώρας του. Η κατάσταση είναι συγκεκριμένη, πήραμε τα δικαιώματά του και φυσικά ανυπομονούμε να τον έχουμε μαζί μας κάποια στιγμή στο μέλλον".

Ολοκληρώνοντας, ρωτήσαμε τον Μάικ Μπράουν αν ο Βεζένκοβ είναι SF ή PF για τα στάνταρ του NBA: "Τον Σάσα τον έχω δει στο video και είναι δύσκολο να πω αν πρόκειται για σμολ φόργουορντ ή για πάουερ φόργουορντ. Στα δικά μου μάτια είναι ένας πάουερ φγόργουορντ, το μπάσκετ, ειδικά στο NBA, είναι πλέον positionless, δεν υπάρχουν θέσεις στην επίθεση και εκεί δεν θα έχει πρόβλημα. Το ερώτημα είναι ποιους παίκτες μπορεί να μαρκάρει, δεν υπάρχει άλλη συζήτηση".

TAGS ΑΠΟΣΤΟΛΗ EUROBASKET EUROBASKET ΣΑΚΡΑΜΕΝΤΟ ΚΙΝΓΚΣ ΒΕΖΕΝΚΟΒ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΜΠΑΣΚΕΤ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ