ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΜΠΑΣΚΕΤ

Η βαθμολογία στον όμιλο της Εθνικής Ελλάδας, μία αγωνιστική πριν από το τέλος των προκριματικών

Ο Δημήτρης Μωραΐτης
Ο Δημήτρης Μωραΐτης EUROKINISSI SPORTS

Δείτε πώς διαμορφώνεται η βαθμολογία στον όμιλο της Ελλάδας μετά από τον θρίαμβο επί της Σερβίας και πριν από την 6η και τελευταία αγωνιστική στη β' φάση των προκριματικών για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2023.

Μία αγωνιστική έμεινε για το φινάλε της προκριματικής διαδικασίας για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2023 που θα γίνει στις Φιλιππίνες, στην Ινδονησία και στην Ιαπωνία. Μία αγωνιστική, με τον όμιλο της Ελλάδας να έχει δώσει τα δύο εισιτήρια για την τελική φάση της διοργάνωσης και το τρίτο να παραμένει ανοιχτό μετά από τον θρίαμβο της Ελλάδας επί της Σερβίας στο κλειστό των Άνω Λιοσίων το βράδυ της Παρασκευής (24/2).

Η ομάδα του Σβέτισλαβ Πέσιτς χρειαζόταν το αποτέλεσμα για να καθαρίσει χωρίς να την ενδιαφέρει ούτε το αποτέλεσμα του αγώνα του Βελγίου, αλλά ούτε και του δικού της εντός έδρας αγώνα με τη Μεγάλη Βρετανία. Δεν το πήρε, απέναντι στην Ελλάδα που δεν είχε υψηλό κίνητρο, πέρα από το να κερδίσει τον κόσμο που πήγε στα Άνω Λιόσια για να την υποστηρίξει και να την χειροκροτήσει.

Η Τουρκία ηττήθηκε στην έδρα της από τη Λετονία, ενώ το διπλό του Βελγίου στη Μεγάλη Βρετανία τού έδωσε μια τελευταία ευκαιρία για την πρόκριση στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Έτσι, τα δεδομένα για το τρίτο εισιτήριο από τον όμιλο έχουν ως εξής:

  • Η Σερβία προκρίνεται σε περίπτωση νίκης επί της Μεγάλης Βρετανίας ή ήττας του Βελγίου από την Τουρκία
  • Το Βέλγιο προκρίνεται μόνο αν κερδίσει την Τουρκία και, παράλληλα, η Σερβία ηττηθεί εντός έδρας από τη Μεγάλη Βρετανία

Η βαθμολογία του Group I

  1. Λετονία 8-1
  2. Ελλάδα 6-3
  3. Σερβία 5-4
  4. Βέλγιο 4-5
  5. Τουρκία 3-6
  6. Μεγάλη Βρετανία 1-8

Το πρόγραμμα της 6ης αγωνιστικής

  • Λετονία - Ελλάδα 27/2 στις 19:30
  • Σερβία - Μεγάλη Βρετανία 27/2 στις 21:00
  • Βέλγιο - Τουρκία 27/2 στις 21:30
TAGS ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΜΠΑΣΚΕΤ ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ ΕΘΝΙΚΗ ΜΠΑΣΚΕΤ MUNDOBASKET 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ