ΤΣΣΚΑ ΜΟΣΧΑΣ

Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας προχωράει στη μετά-Ιτούδη εποχή έχοντας εντοπίσει τον εκλεκτό

Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας προχωράει στη μετά-Ιτούδη εποχή έχοντας εντοπίσει τον εκλεκτό
@CSKABASKET TWITTER

Ο Ζόραν Λούκιτς, προπονητής της Νίζνι και της εθνικής ομάδας της Ρωσίας, φέρεται να είναι ο εκλεκτός της ΤΣΣΚΑ Μόσχας για τη θέση που άφησε ανοιχτή μετά από την αποχώρησή του ο Δημήτρης Ιτούδης.

Η αποχώρηση του Δημήτρη Ιτούδη από τη Μόσχα, μετά από οκτώ χρόνια στο τιμόνι της ΤΣΣΚΑ, έχει αναγκάσει τους παράγοντες της ιστορικής ομάδας να βγουν στην αγορά για να βρουν τον αντικαταστάτη του. Φαίνεται, πάντως, πως ο Αντρέι Βατούτιν και οι συνεργάτες του έχουν ήδη εντοπίσει τον άνθρωπο στον οποίο θέλουν να δώσουν τη σκυτάλη. Αυτός είναι ο Ζόραν Λούκιτς, ο 50χρονος προπονητής που εργάζεται από το 2017 στη Νίζνι Νόβγκοροντ και από τον Οκτώβριο του 2021 και στην εθνική ομάδα της Ρωσίας.

Μέσα της χώρας υποστηρίζουν πως ΤΣΣΚΑ και Νίζνι έχουν ήδη έρθει σε επαφή, με την ομάδα του Νόβγκοροντ να αντιλαμβάνεται πως ο Λούκιτς έχει μια σπουδαία ευκαιρία για να κάνει το άλμα σε ομάδα ελίτ επιπέδου και να μη θέλει να μπει εμπόδιο στην καριέρα του. Την ίδια στιγμή, το γεγονός ότι ο Λούκιτς δούλεψε στην δεύτερη ομάδα της ΤΣΣΚΑ από το 2006 έως το 2008 σημαίνει ότι δεν θα χρειαστεί χρόνο προσαρμογής, ενώ με την εθνική ομάδα της Ρωσίας δεν έχει υποχρεώσεις από τη στιγμή που ο πόλεμος στην Ουκρανία συνεχίζεται και η παγκόσμια ομοσπονδία την έχει αποκλείσει από τις διοργανώσεις της.

Πέρα από το όνομα του Λούκιτς, η ΤΣΣΚΑ εξέτασε και ίσως εξετάζει ακόμη τις περιπτώσεις του Ντούσαν Αλιμπίγεβιτς, του Γιάννη Σφαιρόπουλου, του Εμίλ Ραΐκοβιτς και του Ντούσκο Ιβάνοβιτς, τον οποίο έχει στο στόχαστρό της και η Λοκομοτίβ Κουμπάν. Η ομάδα του Κρασνοντάρ επέλεξε να μην επεκτείνει τη συνεργασία της με τον Μπράνκο Μακσίμοβιτς.

TAGS ΤΣΣΚΑ ΜΟΣΧΑΣ VTB LEAGUE EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ