ΤΣΙΜΠΟΝΑ

Σώθηκε η Τσιμπόνα!

Σώθηκε η Τσιμπόνα!

Ως πρωταθλήτρια της Αδριατικής λίγκας, η Τσιμπόνα κέρδισε μια θέση στη Euroleague της ερχόμενης περιόδου. Τα χρέη της, όμως απειλούσαν την ύπαρξη της στον μπασκετικό χάρτη. Όλα αυτά, μέχρι χθες.

Ο Αντρίγια Ζίζιτς ήταν ο τελευταίος στη σειρά των παικτών που είχαν λαμβάνειν από την Τσιμπόνα, με την ομάδα ωστόσο, να μην έχει να δώσει. Έγινε και ο τελευταίος που απευθύνθηκε στο ΒΑΤ, για να πάρει τα δεδουλευμένα.

Στα χρέη των προηγούμενων χρόνων, προστέθηκαν και τα φετινά, με τους παίκτες να 'χουν λάβει όλους κι όλους τρεις μισθούς, από την εκκίνηση της αγωνιστικής περιόδου. Εξ ου και πριν το Final Four της Αδριατικής λίγκας είχαν δώσει συνέντευξη Τύπου και είχαν αφήσει όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά.

Μετά, πήραν την κούπα (και τη θέση στη Euroleague) και όλα ξεχάστηκαν. Όχι όμως, για πάντα. Το πρόβλημα των Κροατών επανήλθε στο προσκήνιο, όταν οι Σέρβοι ειδοποίησαν πως η αποτυχία τους στην Αδριατική λίγκα (τερμάτισαν 4οι) δεν θα τους άφηνε απαραίτητα εκτός Euroleague. Γιατί; Διότι θα έπαιρναν τη θέση της Τσιμπόνα, που θα δήλωνε οικονομική αδυναμία.

Όσοι επέμεναν πως η πώληση του Ντάριο Σάριτς θα ήταν η λύση, διαψεύστηκαν από τα γεγονότα. Βλέπετε, για να πάει ο Σάριτς στην Τσιμπόνα, η Ζάγκρεμπ έλαβε το ποσό των 700.000 δολ. (το επιδίκασε η FIBA Europe), χρήματα που δανείστηκαν οι ιθύνοντες της ιστορικής ομάδας από επιχειρηματίες της πόλης. Το buy out στο συμβόλαιο του 20χρονου πόιντ φόργουορντ είναι μεν 1.2 εκάτ. δολ., αλλά αν αφαιρέσετε τις 700.000, αυτά που μένουν δεν φτάνουν να καλύψουν ούτε το 20% των οφειλών.

Προφανώς και οι Κροάτες συσπειρώθηκαν μπροστά στον κίνδυνο της "εξαφάνισης" αυτού του οργανισμού από τον μπασκετικό χάρτη και εκεί που ο Δήμος αρνείτο πεισματικά να "ξελασπώσει" την ομάδα, χθες (Παρασκευή 30/5) ειδοποίησε ότι αναλαμβάνει τα χρέη. Είτε μείνει ο Σάριτς, είτε φύγει (με πιθανότερο προορισμό το ΝΒΑ). Πράγμα που σημαίνει πως δεν κινδυνεύει πια και η θέση στη Euroleague.

TAGS ΤΣΙΜΠΟΝΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ