ΤΣΙΜΠΟΝΑ

Η Τσιμπόνα πανηγυρίζει ακόμα

Η Τσιμπόνα πανηγυρίζει ακόμα

Την Κυριακή (27/4) η Τσιμπόνα έγινε πρωταθλήτρια της Αδριατικής λίγκας και μέλος της Euroleague και σήμερα (Τρίτη 29/4) ακόμα το γιορτάζει. Τι λέει ο MVP Ντάριο Σάριτς για το μέλλον του (στην Ευρώπη ή το ΝΒΑ).

Η τελευταία επιτυχία της Τσιμπόνα, εκτός συνόρων, ήταν το 1987, οπότε πήρε το πρωταθλητριών. Έκτοτε περιοριζόταν στις εντός Κροατίας επιτυχίες, μέχρι την Κυριακή (27/4) που σήκωσε το τρόπαιο της Αδριατικής λίγκας, στον πρώτο τελικό της ιστορίας της με δύο εκπροσώπους της Κροατίας (βλ. 72-59 επί της Τσεντεβίτα), στην Kombank Arena του Βελιγραδίου!

Οι φαν της ομάδας δεν ήθελαν και κάτι περισσότερο, για να... οργανωθούν και να υποδεχθούν την αποστολή στην επιστροφή της από τη Σερβία. Τα καπνογόνα έκαναν κόκκινο τον ουρανό στο Ζάγκρεμπ, με τους πρωταγωνιστές της ιστορίας να μετέχουν ενεργά και να απολαμβάνουν την κάθε στιγμή. Πρωταγωνιστής, για άλλη μια φορά διότι αναδείχθηκε MVP του Final Four, ήταν ο Ντάριο Σάριτς, ο οποίος δήλωσε συμμετοχή στο ντραφτ του ΝΒΑ. Σήμερα, η ομάδα θα επισκεφτεί τον Δήμαρχο της πόλης.

Σε ό,τι αφορά τον Σάριτς, ομολόγησε ότι " κανείς δεν πίστευε πως Κροάτες θα πάρουν τον τίτλο, στο γήπεδο του Βελιγραδίου. Στη Σερβία, η μπασκετική κουλτούρα είναι πιο αναπτυγμένη από ό,τι στην Κροατία. Βέβαια, θα θέλαμε να παίξουμε στο κατάμεστο γήπεδο μας. Αλλά αυτό που έγινε ήταν και πάλι μοναδικό".

Είχε 23π., 11 ριμπ., 7 ασίστ και 5 τάπες στον τελικό, με τον ίδιο να σχολιάζει "θ α μπορούσα να παίξω καλύτερα στο πρώτο ημίχρονο". Ποιος είναι ο επόμενος στόχος του; "Ένας ευρωπαϊκός τίτλος με την Τσιμπόνα ή το δαχτυλίδι στο ΝΒΑ, αν και υπάρχουν πολλοί πιο ταλαντούχοι παίκτες από εμένα που δεν το φόρεσαν ποτέ".

Πώς σκέφτεται το μέλλον του στις ΗΠΑ; " Ακόμα είναι πολύ νωρίς, να μιλήσω για αυτό. Ξέρω πως όταν θα φύγω, θα είναι κάτι πολύ δύσκολο. Σίγουρα θα υπάρχουν δάκρυα, όπως είναι ξεκάθαρο ότι έχω πια την Τσιμπόνα στο αίμα μου. Δεν αποκλείεται βέβαια, να μου κάνει μια πρόταση η ομάδα να μείνω, να την ενισχύσω στη Euroleague. Θα πρέπει να σκεφτώ λογικά. Όχι με την καρδιά".

Η Τσιμπόνα πανηγυρίζει ακόμα
Η Τσιμπόνα πανηγυρίζει ακόμα
Η Τσιμπόνα πανηγυρίζει ακόμα
Η Τσιμπόνα πανηγυρίζει ακόμα
TAGS ΤΣΙΜΠΟΝΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ