ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Η στόχευση του Παναθηναϊκού σε Βιλντόσα και η απάντηση του Ερυθρού Αστέρα στο SPORT24: "Εμείς θέλουμε δικό τους παίκτη"

Η στόχευση του Παναθηναϊκού σε Βιλντόσα και η απάντηση του Ερυθρού Αστέρα στο SPORT24: "Εμείς θέλουμε δικό τους παίκτη"
ABA LEAGUE J.T.D. / DRAGANA STJEPANOVIC

Ο Λούκα Βιλντόσα είναι ο πρώτος στη λίστα του Παναθηναϊκού για να χτιστεί γύρω του η ομάδα της επόμενης σεζόν. Η απάντηση του Ερυθρού Αστέρα στο SPORT24 και οι άλλοι πράσινοι στόχοι.

Ο Λούκα Βιλντόσα είναι ο διακαής πόθος του Παναθηναϊκού για την επόμενη σεζόν κι αυτό κανείς δεν μπορεί να το αρνηθεί. Το τριφύλλι διαψεύδει με κάθε τρόπο οποιαδήποτε συζήτηση περί οριστικής συμφωνίας ή υπογραφών με τον 27χρονο γκαρντ, την ίδια ώρα που ο Ερυθρός Αστέρας υπενθυμίζει πως δεσμεύεται γι' ακόμη ένα χρόνο μαζί του.

Το SPORT24 και η Βασιλική Καραμούζα επικοινώνησαν με τον Υπεύθυνο Τύπου του Ερυθρού Αστέρα, Ιγκόρ Βούιτσιν, ο οποίος φανέρωσε την ενόχλησή του για όσα ακούγονται για τον παίκτη της ομάδας του Βελιγραδίου. "Ο Λούκα Βιλντόσα είναι παίκτης της ομάδας μας, με οψιόν για άλλον έναν χρόνο. Οπότε δεν μπορούμε και δεν θέλουμε να χάσουμε χρόνο με φήμες και πιθανές μεταγραφές μεσούσης της σεζόν", ανέφερε σε πρώτο χρόνο και συμπλήρωσε -θέλοντας προφανώς να πικάρει τον Παναθηναϊκό- πως "κι εμείς ενδιαφερόμαστε για κάποιους παίκτες του Παναθηναϊκού για την επόμενη σεζόν. Ειδικά για έναν, τον οποίο παρακολουθούμε εδώ και πολύ καιρό, αλλά δεν θέλουμε να μπλεχτούμε στις δουλειές του Παναθηναϊκού μέχρι το τέλος της σεζόν".

Είναι προφανές ότι στον Ερυθρό Αστέρα περισσότερο μοιάζει να θέλουν να δείξουν την ενόχλησή τους για όσα λέγονται τελευταία για τον Λούκα Βιλντόσα.

Από εκεί και πέρα, μοιάζει σαφές πως ο Παναθηναϊκός κοιτάζει την περίπτωση του 27χρονου γκαρντ, αντιλαμβανόμενος όμως τις αντικειμενικές δυσκολίες. Γιατί -πέραν όλων των άλλων- μοιάζει σαφές πως ο Λούκα Βιλντόσα ταιριάζει στο προφίλ που ψάχνει το "τριφύλλι" (καλή ηλικία, εμπειρία από EuroLeague, αντοχή στην πίεση του πρωταθλητισμού).

Το οικονομικό στην προκειμένη περίπτωση δεν μοιάζει να είναι πρόβλημα για τον Παναθηναϊκό σε ό,τι έχει να κάνει με το ενδεχόμενο να πληρωθεί η ρήτρα αποδέσμευσης του παίκτη -έτσι κι αλλιώς είναι ειλημμένη η απόφαση για αύξηση του ετήσιου προϋπολογισμού, με στόχο τη δημιουργία μιας ομάδας που θα μπορεί να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις της EuroLeague, κάτι που δεν συνέβη την τελευταία τριετία.

Γι αυτό λοιπόν, μοιάζει σαφές πως συζήτηση περί επισημοποίησης (με άμεσο ή έμμεσο τρόπο) της μετακίνησης του Λούκα Βιλντόσα δεν μπορεί να γίνει, αφού υπάρχει δρόμος για κάτι τέτοιο.

Ο Παπαγιάννης και ο Αντετοκούνμπο

Παράλληλα, ο Παναθηναϊκός είναι ξεκάθαρο πως θα ρίξει το βάρος στην ενίσχυση του ελληνικού κορμού, ο οποίος αποδυναμώνεται χρόνο με τον χρόνο την τελευταία τριετία. Στην προκειμένη περίπτωση, τα κουκιά είναι μετρημένα πάντως αφού οι διαθέσιμοι γηγενείς με προϋπηρεσία στο υψηλότερο επίπεδο είναι λίγοι.

Γι αυτό μοιάζει σαφές πως το τριφύλλι θα ασχοληθεί πολύ πιο επισταμένως με την περίπτωση του Κώστα Αντετοκούνμπο, ο οποίος γύρισε στην Ευρώπη για τη Φενέρμπαχτσε.

Ο ρόλος που έχει στην τουρκική ομάδα είναι περιορισμένος (εδώ κι ένα μήνα βρίσκεται σταθερά εκτός δωδεκάδας στην EuroLeague), οπότε μοιάζει αβέβαιη η παραμονή στην Κωνσταντινούπολη μετά από το πέρας της φετινής σεζόν. Η μετακίνηση στο ΟΑΚΑ το καλοκαίρι μοιάζει (κάτι σαν) μονόδρομος για αμφότερες τις πλευρές -σε αυτή την περίπτωση δεν πρέπει να λησμονούμε ότι κι εδώ υπάρχει ένα συμβόλαιο με τη Φενέρμπαχτσε στη μέση, με τον τουρκικό σύλλογο να μην είναι διατεθειμένος να κάνει... χάρη στον Παναθηναϊκό και να τον αφήσει ελεύθερο άμεσα.

Πάνω απ' όλα όμως, σε ό,τι αφορά στους γηγενείς, απασχολεί το μέλλον του Γιώργου Παπαγιάννη. Το συμβόλαιο του διεθνούς σέντερ ολοκληρώνεται το καλοκαίρι, το "πακέτο" που διαθέτει μοιάζει προφανές ότι θα απασχολήσει ουκ ολίγες ομάδες, ενώ στον ορίζοντα υπάρχει πάντα κι η επιστροφή στο ΝΒΑ. Ο Παναθηναϊκός θα κάνει τα πάντα για να τον διατηρήσει στο δυναμικό του, αναγνωρίζοντας βέβαια πως κι εδώ τα πράγματα δεν είναι απλά αφού η (ελεύθερη) αγορά είναι αρκετά σκληρή για παίκτες σε αυτό το επίπεδο.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΜΠΑΣΚΕΤ EUROLEAGUE STOIXIMAN BASKET LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ