ΠΑΝΕΛΕΥΣΙΝΙΑΚΟΣ

Η ψυχολογία και ο... Πανιώνιος

Η ψυχολογία και ο... Πανιώνιος
INTIME SPORTS

Ο Τζίμης Κουστένης μίλησε στο Sport24.gr για τη "μάχη" της παραμονής στη ΣΚΡΑΤΣ Basket League, κάνοντας ειδική μνεία στον Πανιώνιο και τον ρόλο που μπορεί να παίξει στην τελική κατάταξη.

Όταν πήρε τα ηνία του Πανελευσινιακού, οι "σταχυοφόροι" ήταν στον πάτο της βαθμολογίας, μετρώντας μόνο ήττες (τέσσερις στον αριθμό). Με την πάροδο του χρόνου όμως, τους βοήθησε να αναρριχηθούν στον πίνακα και να βρίσκονται πλέον στο +1 από τη ζώνη του υποβιβασμού.

Ο Τζίμης Κουστένης μίλησε στο Sport24.gr για τα όσα πρέπει να κάνει ο Πανελευσινιακός προκειμένου να εξασφαλίσει την παραμονή του στη ΣΚΡΑΤΣ Basket League. Αυτό που μετράει πάνω απ όλα όμως είναι να πιστεύουν όλοι στον εαυτό τους. Εκεί ξεκινούν και τελειώνουν όλα, σύμφωνα με τον προπονητή των "σταχυοφόρων", ο οποίος αναφέρθηκε -μεταξύ άλλων- στον ρόλο που θα παίξει ο Πανιώνιος στην τελική κατάταξη.

" Το πρώτο πράγμα που καλείται να κάνει ένας προπονητής όταν αναλαμβάνει μια ομάδα μεσούσης της σεζόν είναι να βελτιώσει την ψυχολογία των παικτών. Ειδικά σε μια ομάδα όπως ο Πανελευσινιακός, που είχε τέσσερις διαδοχικές ήττες, όταν ανέλαβα", είπε αρχικά ο Τζίμης Κουστένης, για να εξηγήσει:

" Σε πρώτη φάση, δεν χρειάζονται πολλές αλλαγές γιατί οι παίκτες μπερδεύονται. Δεν πρέπει να σκέφτονται υπερβολικά την ώρα που παίζουν. Αυτό που χρειάζεται είναι να πιστέψουν στους εαυτούς τους".

Κάτι που έγινε, μετά τη νίκη επί της ΑΕΚ: " Από τη στιγμή που ανέλαβα, είχα σαφή εικόνα ότι ο Πανελευσινιακός δεν άξιζε να βρίσκεται στην τελευταία θέση της βαθμολογίας. Ήθελα να περάσω στην ομάδα την αντίληψη ότι -με εξαίρεση τον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό- οι αντίπαλοί μας θα πρέπει να "ιδρώσουν" για να μας κερδίσουν. Κάτι που αποδεικνύεται στην πράξη".

Η πίστη του στο υλικό που έχει στα χέρια του επιβεβαιώνεται από την απόφαση να μην προβεί σε αλλαγές στο έμψυχο δυναμικό: " Ακόμα και η αλλαγή του Άαρικ (Μάρεϊ) ήταν αναγκαστική λόγω της πρόθεσής του να αποχωρήσει. Εκτός αυτού, δεν θεώρησα αναγκαίο να κάνουμε αλλαγές στους ξένους. Πιστεύω και πίστευα στο ρόστερ που έχει ο Πανελευσινιακός".

Η αγωνιστική πρόοδος ήρθε σιγά σιγά, μιας και ο Πανελευσινιακός -μετά το αρχικό 0/4- πέτυχε τρεις νίκες, σε πέντε αναμετρήσεις: " Με την πάροδο του χρόνου και το γεγονός ότι κερδίσαμε κάποια συνεχόμενα παιχνίδια, η αυτοπεποίθησή μας τονώθηκε".

Ο Πανιώνιος κρίνει πολλά

Πού θα κριθεί όμως η παραμονή; Στα ντέρμπι της "ουράς" ή στις "εκτός προγράμματος" νίκες; " Οι νίκες που κάνεις κόντρα σε ομάδες με τον ίδιο στόχο, μετράνε διπλές. Μία νίκη σε αγώνα με πολύ υψηλό βαθμό δυσκολίας, σαφώς και βοηθάει", είπε, πριν καταλήξει μιλώντας για τις καταστάσεις που διαμόρφωσε στο πρωτάθλημα η παρουσία του Πανιωνίου με εφηβικό ρόστερ στα πρώτα παιχνίδια:

" Καλώς ή κακώς ο Κολοσσός Ρόδου και τα Τρίκαλα κέρδισαν μέσα στη Νέα Σμύρνη (και με μεγάλες διαφορές), την περίοδο που ο Πανιώνιος αγωνιζόταν με Εφήβους. Υπό φυσιολογικές συνθήκες (βλ. πλήρες ρόστερ), αυτό δεν θα συνέβαινε. Αυτά τα δύο αποτελέσματα μπορούν να διαμορφώσουν καταστάσεις στο τέλος του πρωταθλήματος. Δεν γίνεται άλλωστε, με τα υπάρχοντα δεδομένα, να περάσει μία ομάδα από τη Νέα Σμύρνη και να κερδίσει με είκοσι ή τριάντα πόντους".

TAGS ΠΑΝΕΛΕΥΣΙΝΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ