ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Η πρωτιά περνάει από το Κάουνας

INTIME SPORTS

Ο Παναθηναϊκός έχει ήδη προκριθεί στο TOP-16 της Ευρωλίγκας, ωστόσο θέλει απόψε (7.45μ.μ., Novasports 3) τη νίκη επί της Ζαλγκίρις για να συνεχίσει το κυνήγι της πρωτιάς

Μπορεί η ΤΣΣΚΑ Μόσχας να είναι το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση της πρωτιάς του Β’ Ομίλου της Ευρωλίγκας, ωστόσο ο Παναθηναϊκός είναι διατεθειμένος να παλέψει μέχρι το τέλος για να κατακτήσει την πρώτη θέση.

Και για να το κάνει αυτό, θα πρέπει να περάσει από το Κάουνας, όπου θα αντιμετωπίσει τη μαχητική Ζαλγκίρις, την πρώην ομάδα του Ηλία Ζούρου που έχει μάθει να παλεύει όλα της τα παιχνίδια ακόμα κι αν βρίσκεται χαμηλά στη βαθμολογία.

Αποστολή Κάουνας, Αντωνία Μαραγούσια

Άλλωστε, η Ζαλγκίρις παίζει ένα από τα τελευταία της χαρτιά στη διοργάνωση για πρόκριση και είναι σίγουρο πως το παιχνίδι θα είναι δύσκολο και σκληρό. Η “Zalgiris Arena” αναμένεται κατάμεστη και οι Λιθουανοί θα δώσουν δυναμικό παρών προκειμένου να βοηθήσουν την ομάδα τους.

Στις τάξεις της λιθουανικής ομάδας υπάρχει η πεποίθηση πως μπορούν να νικήσουν τον Πρωταθλητή Ευρώπης και να πάρουν μία βαθιά βαθμολογική ανάσα αλλά και μία σπουδαία νίκη. Άλλωστε, εφόσον γίνει κάτι τέτοιο θα μείνουν ζωντανοί στο κυνήγι της πρόκρισης στην επόμενη φάση.

Κάτι που για τον ιδιόρρυθμο πρόεδρο της Ζαλγκίρις, Βλαντιμίρ Ρομανόφ θα είναι πραγματικά πολύ σπουδαίο και αποτελεί αυτοσκοπό!

Με Σμιθ στη 12άδα

Το ευχάριστο για τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς είναι ότι ο Στίβεν Σμιθ ξεπέρασε τον τραυματισμό του από το παιχνίδι με την ΚΚ Ζάγκρεμπ και τέθηκε στη διάθεσή του για αυτό το δύσκολο παιχνίδι.

Ο Αμερικανός φόργουορντ μετά από πέντε ημέρες ατομικού προγράμματος, επέστρεψε κανονικά στις προπονήσεις του Παναθηναϊκού την περασμένη Δευτέρα κι έτσι αποφασίστηκε να ακολουθήσει την αποστολή στη Λιθουανία.

Εκτός αποστολής πλην των τραυματιών Περπέρογλου και Τσαρτσαρή έμεινε επίσης ο νεαρός Ζούμπος, το όνομα του οποίου μάλιστα υπήρχε στη λίστα επιβατών, αλλά είχε ενημερωθεί ότι δεν θα ταξίδευε και έτσι δεν έκανε ποτέ την εμφάνισή του.

Όπλο του και η παράδοση

Στο Κάουνας ο Παναθηναϊκός θα έχει έναν επιπλέον λόγο για να πάρει το… διπλό πέρα από τη διαφορά δυναμικότητας που τον χωρίζει από τη Ζαλγκίρις. Ο λόγος για την παράδοση.

Για να βρει κανείς την τελευταία ήττα για τους “πράσινους” στο Κάουνας πρέπει να φτάσει στο μακρινό 2003, όταν ο Παναθηναϊκός είχε ηττηθεί με σκορ 80-74 από την υπερομάδα τότε του Άρβιντας Σαμπόνις.

Είναι χαρακτηριστικό δε ότι στις τελευταίες έξι μεταξύ τους αναμετρήσεις ο Παναθηναϊκός είναι ο νικητής, ενώ στο ματς του α’ γύρου η ομάδα του Ομπράντοβιτς είχε επικρατήσει με σκορ 92-75.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ