ΟΠΑΠ FINAL 8

Η Πηνελόπη Παυλοπούλου στο SPORT24: "Δικαιώθηκα που έμεινα στον Παναθηναϊκό, απίστευτη η Καπογιάννη"

Η Πηνελόπη Παυλοπούλου στο SPORT24: "Δικαιώθηκα που έμεινα στον Παναθηναϊκό, απίστευτη η Καπογιάννη"
KLODIAN LATO / EUROKINISSI

Η αρχηγός του Παναθηναϊκού, Πηνελόπη Παυλοπούλου, μίλησε στο SPORT24 για το δεύτερο συνεχόμενο Κύπελλο που κατέκτησαν οι πράσινες, για τους πανταχού παρόντες οπαδούς του τριφυλλιού, την Ελένη Καπογιάννη, τη Λολίτα Λύμουρα, τον Σωτήρη Πανταλέων και το στόχο του πρωταθλήματος.

Ο Παναθηναϊκός έκανε περίπατο απέναντι στις Εσπερίδες Καλλιθέας στο Ηράκλειο και κατέκτησε για δεύτερη διαδοχική χρονιά το Κύπελλο Ελλάδας ΟΠΑΠ. Η αρχηγός του τριφυλλιού, Πηνελόπη Παυλοπούλου, μίλησε στο SPORT24 αμέσως μετά την απονομή του τροπαίπου, τονίζοντας πόσο σημαντική είναι η στήριξη που λαμβάνουν από τους φιλάθλους όπου κι αν αγωνίζονται, αφού οι πράσινοι οπαδοί έκαναν κάτι παραπάνω από αισθητή την παρουσία τους στα Δύο Αοράκια.

Παράλληλα, η διεθνής γκραντ αναφέρθηκε στη μαέστρο του τμήματος, Ελένη Καπογιάννη, αλλά και σε δύο ακόμα ανθρώπους που στηρίζουν καθημερινά την ομάδα, τη Λολίτα Λύμουρα, που έχει ενταχθεί στο επιτελείο από τη στιγμή που κρέμασε τα παπούτσια της, αλλά και στον Σωτήρη Πανταλέων, που έχει ρόλο Διευθυντή αγωνιστικών τμημάτων στον Ερασιτέχνη.

Ο Παναθηναϊκός Κυπελλούχος για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά. Ποιες είναι οι πρώτες σου σκέψεις μετά τον τίτλο;

"Πραγματικά δεν ξέρω τι να πω. Είναι μεγάλη η χαρά και η τιμή, τόσο για μένα προσωπικά που είμι αρχηγός, όσο και για τις συμπαίκτριές μου το ότι ήρθαμε εδώ και κατακτήσαμε για δεύτερη σερί χρονιά το Κύπελλο. Μπήκαμε έτσι ξανά στην ιστορία τπου μεγάλου αυτού συλλόγου.

Νιώθω πραγματικά υπέροχα και χαίρομαι πολύ για την προσπάθειά μας, για όλα τα κορίτσια στην ομάδα και ό,τι έχουμε καταφέρει αυτό το διάστημα. Έχουμε δυσκολευτεί πολύ, έχουμε περάσει διάφορα, τραυματισμούς κλπ, αλλά καταφέραμε να φέρουμε εις πέρας αυτή την αποστολή και να κατακτήσουμε τον πρώτο στόχο της χρονιάς".

Η Πηνελόπη Παυλοπούλου στο SPORT24: "Δικαιώθηκα που έμεινα στον Παναθηναϊκό, απίστευτη η Καπογιάννη"
Η αρχηγός του Παναθηναϊκού, Πηνελόπη Παυλοπούλου, μιλώντας στο SPORT24 μετά την κατάκτηση του Κυπέλλου KLODIAN LATO / EUROKINISSI


Αισθάνεσαι δικαιωμένη που έμεινες για δεύτερη χρονιά στον Παναθηναϊκό;

"Φυσικά, δεν χωράει αμφιβολία σε αυτό".

Ο επόμενος στόχος είναι το πρωτάθλημα φαντάζομαι. Πιστεύεις ότι είστε το φαβορί απέναντι στον Ολυμπιακό;

"Είναι πολύ νωρίς να μιλάμε για αυτά. Εκ των πραγμάτων μεσολαβούν πολλά πράγματα μέχρι τότε, πολλές αγωνιστικές. Μέχρι τότε θέλουμε να έχουμε την υγεία μας, να συνεχίσουμε να δουλεύουμε. Δεν έχει σημασία ποιος θεωρείται φαβορί και ποιος αουτσάιντερ σε τέτοιες καταστάσεις. Εμείς θα επικεντρωθούμε όμως σε αυτό το στόχο και θα δουλέψουμε πάνω στο πλάνο μας".

Είτε Αθήνα, είτε Κρήτη, ο κόσμος του Παναθηναϊκού είναι πάντα δίπλα σας. Πόσο σημαντικό είναι αυτό για εσάς;

"Είναι μοναδικό αυτό που συμβαίνει σε όλα τα τμήματα του Ερασιτέχνη στον Παναθηναϊκό. Πάντα υπάρχει στήριξη. Έτσι και εδώ στην Κρήτη γέμισε μία ολόκληρη κερκίδα από δικούς μας φιλάθλους που δεν σταμάτησαν να τραγουδούν και να μας υποστηρίζουν. Έδωσαν τον παλμό για εμάς, για να καταφέρουμε να κερδίσουμε με τόσο μεγάλη διαφορά. Μπήκαμε αρκετά αγχωμένες στην αρχή, αλλά μας βοήθησαν να ξεμπλοκάρουμε και να συνεχίσουμε".

Γενικά η προσπάθεια που γίνεται στο τμήμα είναι πολύ καλή. Υπάρχουν δίπλα σας άνθρωποι όπως η Λολίτα Λύμουρα και ο Σωτήρης Πανταλέων που έχουν γράψει τη δική τους ιστορία στον ελληνικό αθλητισμό. Πόσο σας βοηθάει αυτό;

"Αυτοί οι άνθρωποι είναι παραδείγματα για μας. Με τη Λολίτα είχα την τύχη να βρεθώ και συμπαίκτρια στην Εθνική Ελλάδας και να μάθω από αυτή, μιας και παίζουμε στην ίδια θέση. Ο Σωτήρης είναι κι αυτός παράδειγμα προς μίμηση με το ήθος του και την αγάπη του προς την ομάδα. Όλοι, όλοι οι άνθρωποι της διοίκησης μας βοηθούν πολύ, είναι εδώ και σήμερα και σε όλες τις αποστολές μας. Κι αυτό είναι πολύ σημαντικό για την ομάδα".

Δύο λόγια και για την κόουτς Καπογιάννη, η οποία έχει βοηθήσει σημαντικά στις επιτυχίες του τμήματος τα τελευταία χρόνια;

"Η κόουτς είναι μια μεγάλη προσωπικότητα. Είναι μεγάλη η χαρά να συνεργαζόμαστε και να μαθαίνουμε από εκείνη. Έχει τον τρόπο της να μας ξεμπλοκάρει, να μας τσιτώσει, να μας πιέσει, να μας χαλαρώσει. Ξέρει κάθε στιγμή τι είναι αυτό που χρειαζόμαστε και είνα απίστευτη στο κομμάτι της ψυχολογίας. Όσον αφορά στο κοουτσάρισμα δεν χρειάζεται να πω κάτι, φαίνεται από τα αποτελέσματα".

TAGS ΟΠΑΠ FINAL 8 ΚΥΠΕΛΛΟ ΜΠΑΣΚΕΤ ΟΠΑΠ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΜΠΑΣΚΕΤ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ