Η παρουσίαση του Λιβάνου

Η παρουσία και μόνο του Λιβάνου ανάμεσα στις 24 κορυφαίες ομάδες μπάσκετ του κόσμου αποτελεί μεγάλη επιτυχία. Παρ’ όλα αυτά ο Ταμπ Μπάλντουιν αναμένεται να ζητήσει περισσότερα από τους παίκτες του στην 3η τους συμμετοχή σε Μουντομπάσκετ.
Το γεγονός ότι ο Αμερικανός προπονητής άλλωστε βρίσκεται στον πάγκο της ομάδας, δείχνει ότι γίνεται μία αξιοπρεπής προσπάθεια για διάκριση. Επιτυχία θα ήταν για τους Λιβανέζους η είσοδος στις 10 καλύτερες χώρες, κάτι που όμως μοιάζει και είναι εξαιρετικά δύσκολο.
Το 2002 στην Ιντιανάπολις ο Λίβανος κατετάγη 16ος ενώ στην Ιαπωνία πριν από τέσσερα χρόνια έπεσε δύο θέσεις στη γενική κατάταξη (18η θέση).
Στο Παγκόσμιο της Τουρκίας, θα δώσει το παρών λόγω της wild card που εξασφάλισε από την FIBA καθώς στο Πανασιατικό Πρωτάθλημα που έγινε το 2009 έμεινε στην 4η θέση. Όλα αυτά τα γνωρίζει ο Μπάλντουιν ο οποίος θα πρέπει να νικήσει την πρώην ομάδα του Νέα Ζηλανδία για να έχει ελπίδες για πρόκριση στην β΄φάση της διοργάνωσης. Και φυσικά, εννοείται πως θα χρειαστεί μία ακόμα νίκη. Ποιος όμως αλήθεια πιστεύει ότι ο Λίβανος μπορεί να κερδίσει την Γαλλία, την Ισπανία, τον Καναδά και τη Λιθουανία.
Ο προπονητής: Ταμπ Μπάλντουιν
Συνεπής στο ραντεβού του με τα Παγκόσμια Πρωταθλήματα ο Ταμπ Μπάλντουιν θα δώσει το παρών στο τρίτο συνεχόμενο της καριέρας του. Γεννημένος στις 16 Μαϊου του 1958 στο Τζάκσονσβιλ των ΗΠΑ, αγωνίστηκε ως το 1988 στο Σέντραλ Φλόριντα και στη συνέχεια μετακόμισε στη Νέα Ζηλανδία. Εκεί έγινε ο πολυνίκης προπονητής της χώρας κουτσάροντας τους Οτάγκο Νάγκετς και Όκλαντ Σταρς, ενώ απο το 2001 ανέλαβε την Εθνική Νέας Ζηλανδίας την οποία έκανε μία υπολογήσιμη δύναμη του παγκοσμίου μπάσκετ. Πριν από τρία χρόνια βρέθηκε και στον πάγκο του ΠΑΟΚ.
Το αστέρι: Φαντί Ελ Κατίμπ
Όπως και στο προηγούμενο Μουντομπάσκετ έτσι και σε αυτό, ηγέτης του Λιβάνου είναι ο Φαντί Ελ Κατίμπ. Στα 31 του πια εξακολουθεί να σηκώνει στις πλάτες του την Εθνική ομάδα της χώρας του καθώς η παραγωγή ταλέντων στον Λίβανο είναι μικρή για να μην πούμε ανύπαρκτη. Πρόκειται για έναν παίκτη που έχει εξαιρετική επαφή με το καλάθι είτε διεισδύοντας στη ρακέτα είτε από μακρινή απόσταση. Έχει μέσο όρο 17,1 πόντους και 4,1 ριμπάουντ.
| Όνομα | Ηλικία | Ύψος | Θέση | Ομάδα |
| Ρόνι Φαχέντ | 29 | 1.86 | Γκαρντ | Αλ Ριγιάντι |
| Αλί Μαχμούντ | 27 | 1.85 | Γκαρντ | Αλ Ριγιάντι |
| Ροντρίγκ Ακλ | 22 | 1.90 | Γκαρντ | Αλ Ριγιάντι |
| Ζαν Αμπντέλ Νουρ | 27 | 1.97 | Φόργουορντ | Αλ Ριγιάντι |
| Έλι Στεφάν | 24 | 1.95 | Γκαρντ | Σάμπβιλ |
| Ελάιας Ράστομ | 23 | 1.97 | Γκαρντ | Αλ Μουταχέντ |
| Αχμάντ Ιμπραΐμ | 18 | 2.01 | Φόργουορντ | Σάμπβιλ |
| Γκαλέμπ Ρέντα | 29 | 1.90 | Γκαρντ | Σάμπβιλ |
| Φαντί Ελ Κατίμπ | 31 | 1.99 | Φόργουορντ | Σάμπβιλ |
| Αλί Φακρεντίν | 27 | 2.04 | Φόργουορντ | Αλ Ριγιάντι |
| Ρόι Σαμάχα | 26 | 2.05 | Σέντερ | Σατζέσε |
| Ματ Φρίτζι | 29 | 2.07 | Φόργουορντ | Γκοαϊνάμπο (Πουέρτο Ρίκο) |
| Τζάκσον Βρόμαν | 29 | 2.08 | Σέντερ | Μαχράμ (Ιράν) |