Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Η ομάδα γυναικών του Ηρακλή έκανε ένσταση για αντικανονική συμμετοχή αθλήτριας του Ολυμπιακού στον μεταξύ τους αγώνα

1   2023-2024 /  -  (  / EUROKINISSI)
1 2023-2024 / - ( / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ένσταση για αντικανονική συμμετοχή της Ζίο Μόρισον του Ολυμπιακού κατέθεσε ο Ηρακλής, μετά από τον αγώνα των δύο ομάδων για την Α1 Γυναικών.

Ένσταση κατά του κύρους του αγώνα με τον Ολυμπιακό για τη 2η αγωνιστική της Α1 Γυναικών κατέθεσε μετά από το τέλος της αναμέτρησης ο Ηρακλής, που "φωνάζει" για αντικανονική συμμετοχή αθλήτριας των ερυθρόλευκων.

Συγκεκριμένα, οι άνθρωποι της ομάδας της Θεσσαλονίκης υποστηρίζουν ότι η Ζίο Μόρισον (13 πόντοι, 4/6 δίποντα, 5/5 βολές, 6 ριμπάουντ, 1 ασίστ σε 24:51) δεν έπρεπε να αγωνιστεί, καθώς στο φετινό πρωτάθλημα της Α1 Γυναικών δεν επιτρέπεται το ροτέισον των ξένων. Ο Ολυμπιακός έχει τέσσερις (Γουίλιαμς, Μόρισον, Βίτολα, Κάντζι), με την Κάντζι να παίζει στην πρεμιέρα απέναντι στον ΠΑΣ Γιάννινα και να μένει εκτός στον αγώνα με τον Ηρακλή και την Μόρισον να παίρνει τη θέση της απέναντι στην ομάδα της Θεσσαλονίκης. Μέχρι τη σεζόν 2022/23, κάθε ομάδα είχε το δικαίωμα να κάνει ροτέισον στις ξένες της.

Ο κανονισμός πρωταθλήματος της Α1 Γυναικών για τη σεζόν 2023/24 αναφέρει πως: "Κάθε σωματείο έχει δικαίωμα δήλωσης συμμετοχής σε κάθε αγώνα έως τριών (3) αλλοδαπών αθλητριών".

Ο κανονισμός πρωταθλήματος της Α1 Γυναικών για τη σεζόν 2022/23 έλεγε πως: "Κάθε σωματείο έχει δικαίωμα να έχει τέσσερις αθλήτριες μη Ελληνίδες, με τη δυνατότητα χρησιμοποίησης στη δωδεκάδα εκάστου αγώνα των τριών εκ των τεσσάρων".

TAGS Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ