LIGA ENDESA

Η Μπανταλόνα μάτσαρε την προσφορά της Βαλένθια για τον Κάιλ Γκάι, που αρέσει πολύ σε Αταμάν και Παναθηναϊκό

Η Μπανταλόνα μάτσαρε την προσφορά της Βαλένθια για τον Κάιλ Γκάι, που αρέσει πολύ σε Αταμάν και Παναθηναϊκό

Η Βαλένθια ήθελε τον Κάιλ Γκάι. Η Μπανταλόνα μάτσαρε την προσφορά και κράτησε τον 25χρονο γκαρντ, με το ενδεχόμενο πώλησής του να είναι αρκετά πιθανό. Ο Αμερικανός αρέσει πολύ σε Παναθηναϊκό - Αταμάν, που κοιτάνε την περίπτωσή του.

Σε αντίθεση με ό,τι συνέβη στην περίπτωση του Γουίλι Ερνανγκόμεθ (σσ. όπου η Ρεάλ δεν μάτσαρε την προσφορά της Μπαρτσελόνα και ο Ισπανός σέντερ άλλαξε στρατόπεδο), η Μπανταλόνα αποφάσισε να ματσάρει την πρόταση της Βαλένθια για τον Κάιλ Γκάι και να διατηρήσει εκείνη τα δικαιώματά του για τη σεζόν 2023/24.

Όπως αναφέρουν τα δημοσιεύματα στην Ισπανία, αυτό δεν σημαίνει κατ' ανάγκη πως ο παίκτης θα αγωνιστεί την επόμενη αγωνιστική περίοδο στην Μπανταλόνα. Ωστόσο, η ομάδα ήθελε να έχει τη διαπραγματευτική ισχύ, προκειμένου να μπορεί να πουλήσει τον 25χρονο γκαρντ σε όποιο σύλλογο εκείνη επιθυμεί, λαμβάνοντας ένα buy-out.

Η Βαλένθια μπορεί, επομένως, να συνεχίσει να προσπαθεί για την απόκτησή του, όμως σύμφωνα με το Encestado και τον Ισπανό δημοσιογράφο Τζέραρντ Σόλε, υπάρχει ενδιαφέρον και από άλλες ομάδες της EuroLeague για τον Γκάι.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Μία εξ' αυτών είναι ο Παναθηναϊκός, μιας και ο παίκτης ταιριάζει πολύ με τα γούστα του Εργκίν Αταμάν, για αυτό και το τριφύλλι έχει ήδη ρωτήσει για το status του παίκτη. Όπως σημειώνει βέβαια ο Σόλε, για τον Γκάι ρώτησε και ο Ολυμπιακός, χωρίς να είναι σίγουρο αν τελικά προχώρησε σε κάτι περισσότερο, όπως κατάθεση πρότασης.

Αξίζει δε να σημειώσουμε πως η περίπτωση του Κάιλ Γκάι για τον Παναθηναϊκό είναι ανεξάρτητη από εκείνη του Τάιλερ Ντόρσεϊ, ο οποίος εδώ και καιρό βρίσκεται σε πρώτο πλάνο για τους πράσινους. Ως εκ τούτου, δεν μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο απόκτησης αμφότερων των παικτών, που είναι αρκετά ικανοί σκόρερ.

Ο Γκάι, παιδί της Ιντιανάπολις και του Πανεπιστημίου Βιρτζίνια, είχε 11.5 πόντους, 1.7 ριμπάουντ και 2.1 ασίστ ανά 21.7 λεπτά σε 34 αγώνες της κανονικής περιόδου της Liga Endesa, πριν εκραγεί στα playoffs και γράψει 19.8 πόντους (45.3% στο τρίποντο), 2.2 ριμπάουντ και 2.3 ασίστ ανά 31.5 λεπτά σε έξι αναμετρήσεις. Αντίστοιχα, στο EuroCup μέτρησε 11.8 πόντους, 1.7 ριμπάουντ και 2.6 ασίστ ανά 22.2 λεπτά σε 21 αγώνες με την Μπανταλόνα.

TAGS LIGA ENDESA ΒΑΛΕΝΘΙΑ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΜΠΑΣΚΕΤ EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ