ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Η Μέγκαν Γκούσταφσον στο SPORT24: "Δεν λέω όχι στην πιθανότητα να είμαι και του χρόνου στον Ολυμπιακό"

Η Μέγκαν Γκούσταφσον στο SPORT24: "Δεν λέω όχι στην πιθανότητα να είμαι και του χρόνου στον Ολυμπιακό"
24 MEDIA CREATIVE TEAM / KONSTANTINOS BADOUNAS

Η Μέγκαν Γκούσταφσον, η παίκτρια που μαγνήτισε τα βλέμματα όλη τη σεζόν, μίλησε στο SPORT24 μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος της Α1 Γυναικών με τον Ολυμπιακό και άφησε ανοιχτή την πόρτα για την επιστροφή της στον Πειραιά, αφότου ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις στο WNBA με τις Φοίνιξ Μέρκιουρι.

Ο Ολυμπιακός κατέκτησε για 7η φορά στην ιστορία του το πρωτάθλημα της Α1 Γυναικών, υποτάσσοντας τον μεγάλο του αντίπαλο, τον Παναθηναϊκό με 4-1 νίκες. Στη διάρκεια όλης της σεζόν η Μέγκαν Γκούσταφσον βρέθηκε σε πρώτο πλάνο, μετρώντας 21.3 πόντους, 9 ριμπάουντ και 2.7 ασίστ κατά μέσο όρο σε 23 παιχνίδια της εγχώριας λίγκας και 22.6 πόντους, με 9.4 ριμπάουντ και 1.1 τελικές πάσες ανά παιχνίδι σε 16 συμμετοχές στην EuroLeague Women.

Η 27χρονη, ταλαντούχα, σέντερ μιλώντας στο SPORT24 έκανε...ταμείο για τη φετινή χρονιά των ερυθρολεύκων, αναφέρθηκε στο δεύτερο μισό της σεζόν, που θα την βρει στο WNBA με τη φανέλα των Φοίνιξ Μέρκιουρι, στο πλευρό της Μπρίτνι Γκράινερ, αλλά και στην πιθανότητα να επιστρέψει στην Ελλάδα ως παίκτρια του Ολυμπιακού.

Καταφέρατε να ανατρέψετε μια διαφορά 20 πόντων στον τρίτο τελικό. Πώς συνέβη αυτό;

"Δεν σταματήσαμε να πιστεύουμε η μία στην άλλη. Και στο δεύτερο παιχνίδι που παίξαμε στην έδρα του Παναθηναϊκού χρειάστηκε να κάνουμε ανατροπή, οπότε ήμασταν προετοιμασμένες. Περιμέναμε ότι θα κάνουν δυνατό παιχνίδι και θα προσπαθήσουν να βάλουν μεγάλα σουτ, αλλά ξέραμε ότι πρέπει να τις εξαντλήσουμε και το κάναμε όσο καλύτερα μπορούσαμε. Το πλάνο λειτούργησε, η άμυνά μας λειτούργησε.

Είχαμε όλες πολύ υψηλό κίνητρο μετά από τον αποκλεισμό μας στο Κύπελλο. Θέλαμε να κλείσουμε τη σεζόν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και όλο αυτόν τον καιρό κάναμε πολύ σκληρή δουλειά στην προπόνηση, γεγονός που μας βοήθησε να παλέψουμε τα παιχνίδια μέχρι τέλους".

Αμφότερες οι ομάδες είχαν σημαντικές απουσίες (σσ. ο Ολυμπιακός στερήθηκε τη Σταμάτη και ο Παναθηναϊκός τη Ριντ). Ήταν η σειρά των τελικών τόσο έντονη όσο περιμένατε;

"Όλα τα παιχνίδια με τον Παναθηναϊκό ήταν πολύ έντονα, και αυτά στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, και αυτό στο Κύπελλο, ήταν όλα πολύ δύσκολα. Θέλω να ευχαριστήσω στον κόσμο που ήρθε στο γήπεδο και μας στήριξε. Τους χρειαζόμασταν πάρα πολύ, ειδικά σήμερα (σσ. χθες) και μας βοήθησαν πραγματικά να φτάσουμε σε αυτή την ανατροπή".

Θα έλεγες ότι εκπληρώσατε τους στόχους που είχαν τεθεί στην αρχή της χρονιάς;

"Σίγουρα θέλαμε το πρωτάθλημα, αυτός ήταν ο πρώτος και κυριότερος στόχος μας και νιώθουμε πάρα πολύ καλά που τον πραγματοποιήσαμε. Η παρουσία μας στη φάση των ομίλων της EuroLeague Women ήταν επίσης ένας από τους στόχους μας. Θα θέλαμε χωρίς αμφιβολία να τα έχουμε πάει καλύτερα εκεί, αλλά ήταν η πρώτη μας σεζόν, οπότε είμαστε υπερήφανες για την προσπάθεια".

Για ποιο λόγο θα έλεγες ότι δεν πήγαν τόσο καλά τα πράγματα στην EuroLeague; Ήταν πολύ υψηλό το επίπεδο των απαιτήσεων;

"Δεν νομίζω ότι το επίπεδο δυσκολίας ήταν τόσο μεγάλο για εμάς, αλλά σίγουρα έπαιξε ρόλο η έλλειψη εμπειρίας σε αυτή τη διοργάνωση. Νομίζω ότι μόνο εγώ είχα ξαναπαίξει στην EuroLeague, οπότε χαίρομαι πάρα πολύ για τον τρόπο με τον οποίο παλέψαμε ως ομάδα. Σε αρκετά παιχνίδια ήμασταν ανταγωνιστικές και κοντά στο σκορ, αλλά αυτό δεν μεταφράστηκε σε νίκες, άρα ναι θα μπορούσαμε να τα έχουμε πάει καλύτερα".

Καθόλη τη διάρκεια της σεζόν ξεχώριζες, είτε στο πρωτάθλημα, είτε στην EuroLeague. Τι είναι αυτό που σε κάνει τόσο αποδοτική σε κάθε ματς;

"Αυτή είναι μια καλή ερώτηση. Ο παράγοντας της αυτοπεποίθησης για εμένα είναι πάρα πολύ σημαντικός. Έχω παίξει σε διάφορα επίπεδα και έχω αποκομίσει εμπειρίες μέσα από διαφορετικές καταστάσεις. Έχω παίξει δίπλα σε κορυφαίες αθλήτριες στον κόσμο, όπως η Νταϊάνα Ταουράσι και έχω μάθει να εμπιστεύομαι τις συμπαίκτριές μου. Τρέφομαι από τη θετική ενέργεια και την υποστήριξη. Σίγουρα δεν θα μπορούσα να είμαι τόσο αποδοτική σε καθημερινή βάση αν δεν είχα στο πλευρό μου τις συμπαίκτριές μου".

Θα έλεγες ότι έπαιξε κομβικό ρόλο στην έκβαση της σεζόν η απομάκρυνση του Μάρτινς Ζίμπαρτς και η ανάθεση των ηνίων στον Θάνο Νίκλα;

"Ήταν δύσκολη εκείνη η περίοδος. Δεν είναι ποτέ ευχάριστο να προκύπτει αλλαγή προπονητή στα μέσα της σεζόν. Όμως μετά από εκείνη την ήττα στο Κύπελλο ο κόουτς Νίκλας βοήθησε την ομάδα να σηκωθεί από το πάτωμα. Είμαι περήφανη με τον τρόπο που αντέδρασε η ομάδα".

Φέτος ήσουν από τις πλέον αγαπημένες παίκτριες της ομάδας. Ποια είναι η γνώμη σου για τον κόσμο του Ολυμπιακού;

"Είναι υπέροχοι. Είχα την ευκαιρία να αλληλοεπιδράσω με αρκετό κόσμο μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος και κατάλαβα ότι εκτιμούν πολύ όλα όσα κάναμε φέτος μέσα στο παρκέ. Οι οπαδοί του Ολυμπιακού είναι πολύ παθιασμένοι, θα έλεγα ότι είναι το πιο παθιασμένο κοινό στο οποίο έχω παίξει μπροστά. Ήταν πολύ ωραίο και διασκεδαστικό που μπόρεσα να συνδεθώ μαζί τους, το απόλαυσα".

Ανανέωσες τη συνεργασία τους με τις Φοίνιξ Μέρκιουρι και σύντομα θα βρεθείς πάλι στο WNBA. Θα σου είναι δύσκολο να ενταχθείς στο νέο περιβάλλον και να παίξεις άλλα 40 ματς;

"Είναι πάντα δύσκολο, αλλά το έχω συνηθίσει. Θα είναι η 5η σεζόν μου στο WNBA, 2η με τις Μέρκιουρι, οπότε το σώμα μου έχει συνηθίσει σε αυτούς τους ρυθμούς. Προφανώς θα πάω για μερικές εβδομάδες σπίτι, να ξεκουραστώ και μετά θα ξεκινήσουμε τις προπονήσεις. Είναι δύσκολο, αλλά δεν είναι κάτι καινούργιο για εμένα, οπότε απλά ανυπομονώ να βρεθώ ξανά στο Φοίνιξ".

Στο Φοίνιξ, μεταξύ άλλων, θα παίξεις μαζί με την Μπρίτνι Γκράινερ, η οποία πέρασε μία τεράστια περιπέτεια στη Ρωσία. Έχετε επαφές; Πώς είναι τώρα;

"Στην παρούσα φάση και μέχρι να ξεκινήσει η σεζόν είναι καλύτερο να την αφήσουμε να δει τι ακριβώς χρειάζεται. Τη στηρίζουμε όλες και της δείχνουμε την αγάπη μας και το σεβασμό μας, αλλά από μία απόσταση. Ανυπομονώ να την δω από κοντά".

Ίσως είναι λίγο νωρίς, αλλά μπορούμε να περιμένουμε να σε δούμε ξανά με τη φανέλα του Ολυμπιακού τη νέα σεζόν;

"Είναι όντως πολύ νωρίς, αλλά δεν θα πω όχι σε τίποτα. Είναι μια πιθανότητα. Κρατάω ανοιχτές όλες τις επιλογές μου και δεν κλείνω πόρτες. Θα πρέπει να μείνετε συντονισμένοι για να δείτε".

Πέρα από την κατάκτηση του πρωταθλήματος, τι θα θυμάσαι από τη θητεία σου στην Ελλάδα;

"Νομίζω ότι το ελληνικό πρωτάθλημα είναι πολλά υποσχόμενο και απόλαυσα πολύ τη φετινή σεζόν. Υπάρχουν πολλές καλές παίκτριες στα γκαρντ, οπότε αυτό με βοήθησε να γίνω καλύτερη αμυντικός στις αλλαγές. Νομίζω ότι το ελληνικό πρωτάθλημα έχει λαμπρό μέλλον.

Πέρα από το μπάσκετ λάτρεψα τη χώρα. Ήταν όνειρό μου να βρεθώ στην Ελλάδα και είχα την ευκαιρία να επισκεφτώ πολλά μέρη στα ρεπό μου. Θα ήθελα να έρθω και το καλοκαίρι, να δω τα νησιά, γιατί μου είπαν ότι εκείνη είναι η καλύτερη περίοδος, αλλά εκμεταλλεύτηκα το χρόνο μου εδώ, όσο καλύτερα μπορούσα".

TAGS ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΜΠΑΣΚΕΤ Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ