ΙΣΠΑΝΙΑ

Η Μαριέλλα Φασούλα αναδείχθηκε πρωταθλήτρια Ισπανίας με την Αβενίδα, άγγιξε το double-double στον τελευταίο τελικό

Η Μαριέλλα Φασούλα με την φανέλα της Αβενίδας
Η Μαριέλλα Φασούλα με την φανέλα της Αβενίδας FIBA

Η Αβενίδα της Μαριέλλας Φασούλα επιβλήθηκε εκτός έδρας της Βαλένθια με 67-62 και κατέκτησε το πρωτάθλημα Ισπανίας με 2-0 νίκες. Άγγιξε το double-double η διεθνής σέντερ στον 2ο τελικό.

Η Μαριέλλα Φασούλα είναι πλέον πρωταθλήτρια Ισπανίας. Η Αβενίδα νίκησε με 62-67 την Βαλένθια εκτός έδρας στο Game 2 της σειράς και χάρη και στην νίκη της στον πρώτο τελικό (55-44) κατέκτησε τον τίτλο στο ισπανικό πρωτάθλημα.

Η διεθνής σέντερ είχε καλή παρουσία, αφού ήρθε από τον πάγκο και πρόσφερε 8 πόντους με 4/7 δίποντα, 10 ριμπάουντ, 2 ασίστ και 1 κόψιμο σε 23 λεπτά συμμετοχής, αγγίζοντας το double-double, ούσα παράλληλα τρίτη σκόρερ και πρώτη ριμπάουντερ της ομάδας της στο παιχνίδι.

Πρώτη σκόρερ των νικητών - και MVP των τελικών - ήταν η Καλία Κόπερ με 20 πόντους, με την Κάτι Σάμουελσον να προσθέτει 10 πόντους.

Για την Βαλένθια, η Ρεμπέκα Άλεν είχε 20 πόντους και οι Σελέστε Τράχαν-Ντέιβις 18 πόντους.

Για την ιστορία, η Φασούλα την φετινή σεζόν είχε 7.4 πόντους και 3.8 ριμπάουντ μέσο όρο με 62.3% στα τρίποντα σε 16 λεπτά συμμετοχής στην κανονική περίοδο (27 αγώνες), ενώ στα playoffs είχε 6.2 πόντους και 5.5 ριμπάουντ μέσο όρο με 51.7% στα δίποντα σε 20 λεπτά συμμετοχής (6 αγώνες), ενώ κατά την διάρκεια της σεζόν κατέκτησε την 3η θέση στην EuroLeague Γυναικών με την Αβενίδα.

TAGS ΙΣΠΑΝΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ