EUROBASKET 2022

Η μαγική εμφάνιση των Ντόντσιτς - Ντράγκιτς: Έτσι υπέταξαν την Τουρκία στo κορυφαίο φιλικό του καλοκαιριού

Ο Λούκα Ντόντσιτς στο φιλικό της Σλοβενίας με την Τουρκία
Ο Λούκα Ντόντσιτς στο φιλικό της Σλοβενίας με την Τουρκία CELAL GUNES/ANADOLU AGENCY/ANADOLU AGENCY VIA AFP

Σε ένα φιλικό παιχνίδι που τράβηξε τα βλέμματα όλης της Ευρώπης αλλά και του ΝΒΑ, Σλοβενία και Τουρκία πρόσφεραν εκπληκτικό θέαμα στο Σινάν Ερντέμ Ντομ με τους Λούκα Ντόντσιτς και Γκόραν Ντράγκιτς να δίνουν το δικό τους σόου.

Λίγες εβδομάδες πριν από την έναρξη του EuroBasket, Τουρκία και Σλοβενία πρόσφεραν ένα μπασκετικό υπερθέαμα στο Σινάν Ερντέμ Ντομ. Στο παιχνίδι των ΝΒΑers οι Λούκα Ντόντσιτς και Γκόραν Ντράγκιτς έφυγαν θριαμβευτές με 104-103, όμως χρειάστηκαν την παράταση και ένα τρελό σουτ του δεύτερου για να το καταφέρουν.

Οι δυο τους σκόραραν μαζί συνολικά 51 πόντους, με τη Σλοβενία - που κατέχει τον τίτλο της πρωταθλήτριας Ευρώπης- να στέλνει το δικό της μήνυμα και να ετοιμάζεται για το EuroBasket έχοντας "άγριες διαθέσεις".

Ο σούπερ σταρ των Μάβερικς, Λούκα Ντόντσιτς ήταν "Magic" και με την φανέλα της Εθνικής ομάδας της χώρας του και ολοκλήρωσε το ματς έχοντας 23 πόντους με 6/9 δίποντα, 2/7 τρίποντα, 5/8 βολές, 10 ριμπάουντ και 5 ασίστ.

Από την άλλη ο βετεράνος Γκόραν Ντράγκιτς επέστρεψε μετά από μία πενταετία στην Εθνική ομάδα. Η εμφάνισή του ωστόσο δεν επηρεάστηκε ούτε από την απουσία του από το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της Σλοβενίας, ούτε όμως και από την ηλικία του (είναι 36 ετών).

Ο γκαρντ των Σικάγο Μπουλς έμελλε να είναι εκείνος που έκρινε το ματς με το φοβερό τρίποντο στα 20'' για τη λήξη και ύστερα με μια άμυνα στον Φουρκάν Κορκμάζ. Ο Ντράγκιτς ολοκλήρωσε το ματς έχοντας 28 πόντους με 9/15 δίποντα, 1/3 τρίποντα, 7/8 βολές, 5 ριμπάουντ και 3 ασίστ, δείχνοντας πανέτοιμος να βοηθήσει τη Σλοβενία να διατηρήσει τα σκήπτρα της στην Ευρώπη.

Ντόντσιτς και Ντράγκιτς ήταν οι δύο που ξεχώρισαν για τους Σλοβένους και που κουβάλησαν επιθετικά την ομάδα απέναντι στους Τούρκους ΝΒΑers, δείχνοντας πως βρίσκονται σε καλή κατάσταση και πως είναι έτοιμοι να ηγηθούν της προσπάθειας της Εθνικής στα παρκέ του EuroBasket.

TAGS EUROBASKET 2022 ΣΛΟΒΕΝΙΑ ΛΟΥΚΑ ΝΤΟΝΤΣΙΤΣ ΕΘΝΙΚΗ ΤΟΥΡΚΙΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ