EUROBASKET

Η Λετονία θα πάει με τον Λούκα Μπάνκι για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024 και το EuroBasket 2025

Η Λετονία θα πάει με τον Λούκα Μπάνκι για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024 και το EuroBasket 2025
FIBA

Ο Λούκα Μπάνκι οδήγησε για πρώτη φορά τη Λετονία στην πρόκριση σε Παγκόσμιο Κύπελλο και η ομοσπονδία μπάσκετ της χώρας τον επιβράβευσε με διετή επέκταση συμβολαίου, με το βλέμμα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού και στο EuroBasket 2025.

Την επέκταση του συμβολαίου του Λούκα Μπάνκι για άλλα δύο χρόνια ανακοίνωσε η ομοσπονδία μπάσκετ της Λετονίας. Ο Ιταλός τεχνικός, που έχει περάσει από τον πάγκο της ΑΕΚ, ήταν αυτός που οδήγησε τους Λετονούς στην πρόκριση στο Παγκόσμιο Κύπελλο 2023, το οποίο θα διεξαχθεί από τις 25 Αυγούστου έως τις 10 Σεπτεμβρίου σε Φιλιππίνες, Ιαπωνία και Ινδονησία και άπαντες ευελπιστούν ότι θα μπορέσει να ηγηθεί της προσπάθειας για πρόκριση τόσο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού το 2024, όσο και στο EuroBasket 2025.

"Η δημιουργική προσέγγιση και η συστηματική δουλειά του κόουτς Μπάνκι βοήθησαν στο ξεκλείδωμα των δυνατοτήτων των Λετονών παικτών και έφεραν για πρώτη φορά την πρόκριση σε ένα Παγκόσμιο Κύπελλο. Επιπλέον, ο προπονητής έχει αποδείξει ότι μπορεί να συνδυάσει με επιτυχία τη δουλειά στην εθνική ομάδα με την καριέρα του σε συλλογικό επίπεδο (σσ. ο Μπάνκι βρίσκεται και στον πάγκο της Στρασμπούρ)", ανέφερε ο πρόεδρος της ομοσπονδίας, Ράιμοντς Βεγιόνις.

Να σημειώσουμε η Λετονία είχε 15 νίκες σε 16 παιχνίδια της προκριματικής φάσης για το Παγκόσμιο Κύπελλο 2023 και πλέον περιμένει να μάθει τους αντιπάλους της στην κλήρωση που θα γίνει στη Μανίλα στις 29 Απριλίου.

TAGS EUROBASKET
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ