FIBA

Η Κίμσα κατέκτησε το πρώτο τρόπαιο στην ιστορία του BCLA

Ο Βλάντιμιρ Βάις με τη φανέλα της Σλόβαν Μπρατισλάβας σε ματς κόντρα στην Ζάλγκιρις στο Europa Conference League | 3 Νοεμβρίου 2022 @2022 Mindaugas Kulbis/AP IMAGES

Με κορυφαίο τον Μπράντον Ρόμπινσον, η Κίμσα κατέκτησε το πρώτο τρόπαιο στην ιστορία του BCLA, κερδίζοντας την Φλαμένγκο στον τελικό της διοργάνωσης.

Η πρώτη διοργάνωση του Basketball Champions League Americas ολοκληρώθηκε, με την Κίμσα της Αργεντινής να κατακτά το τρόπαιο. Με κορυφαίο τον Μπράντον Ρόμπινσον (αναδείχθηκε επίσης πολυτιμότερος της διοργάνωσης), η Κίμσα επιβλήθηκε της Φλαμένγκο στον τελικό (92-86) και κατέκτησε τον τίτλο.

Παρά το γεγονός πως πήγε στην τελευταία περίοδο ούσα στο -5 (68-63), η Κίμσα έκανε αντεπίθεση διαρκείας και έφτασε στην τελική επικράτηση. Ο Μπράντον Ρόμπινσον ήταν αυτός που έκανε τη διαφορά με 26 πόντους (με 9/15 σουτ), γράφοντας ιδανικό επίλογο στη διοργάνωση.

Photo Credits: FIBA

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ