WNBA

Η Καρίσμα Όσμπορν προτιμάει το UCLA από το WNBA γιατί θα βγάζει περισσότερα λεφτά και θα μετακινείται με τσάρτερ

Η Καρίσμα Όσμπορν προτιμάει το UCLA από το WNBA γιατί θα βγάζει περισσότερα λεφτά και θα μετακινείται με τσάρτερ
AP PHOTO/KYUSUNG GONG

Κολλέγια όπως το UCLA παραμένουν πιο ελκυστικοί προορισμοί από το WNBA και αυτό γίνεται εμφανές από την απόφαση της Καρίσμα Όσμπορν να αποσυρθεί από το επερχόμενο Draft.

Η Καρίσα Όσμπορν απέσυρε τη συμμετοχή της από το WNBA Draft 2023 και αποφάσισε να επιστρέψει για 5η χρονιά στο κολλέγιο με τη φανέλα του UCLA σκεπτόμενη ότι εκεί θα έχει μεγαλύτερα κέρδη και περισσότερες ανέσεις.

Στα τέσσερα προηγούμενα χρόνια η Όσμπορν είχε κατά μέσο όρο 15.2 πόντους, 5.7 ριμπάουντ και 2.9 ασίστ, ενώ εξασφάλισε το δικαίωμα να παραμείνει στο κολλέγιο για πέμπτη χρονιά λόγω της πανδημίας του κορονοϊού. Κάπως έτσι δεν δυσκολεύτηκε να αφήσει για λίγο ακόμα στην άκρη το όνειρο του WNBA, αφού εκεί θα είχε και μικρότερες απολαβές και λιγότερες διευκολύνσεις σε ό,τι αφορά την καθημερινή λειτουργεία της εκάστοτε ομάδας.

Όπως σημείωσε η προπονήτρια του UCLA, Κόρι Κλόουζ, στο Athletic οι αθλήτριες της αναμένεται να βγάζουν κατά μέσο όρο 50-70 χιλιάδες δολάρια ετησίως από τα NIL deals (Name, Image and Likeness), ποσό διόλου ευκαταφρόνητο, αν αναλογιστεί κανείς ότι ο μισθός μίας rookie στο WNBA θα ανέλθει φέτος στις 62.285 δολάρια. Ακόμα, μια παίκτρια όπως η Όσμπορν, παραμένοντας στο UCLA θα συνεχίσει να ταξιδεύει με ιδιωτικό τσάρτερ -και όχι με εμπορικές πτήσεις όπως συμβαίνει στο WNBA- ενώ θα απολαμβάνει τις υπηρεσίες διατροφολόγων, personal trainers και μασέρ χωρίς να χρειάζεται να ξοδέψει το παραμικρό.

TAGS WNBA NCAA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ