NBA

Η ιστορική αλλαγή του ΝΒΑ στα αμυντικά φάουλ που βάζει τέλος στο "θέατρο" παικτών όπως ο Τρέι Γιανγκ κι ο Τζέιμς Χάρντεν

Ο Τζέιμς Χάρντεν με την φανέλα των Νετς
Ο Τζέιμς Χάρντεν με την φανέλα των Νετς 2021 ADAM HUNGER/ ASSOCIATED PRESS

Τέλος το "θέατρο" στο ΝΒΑ, τέλος τα απίθανα φάουλ που στέλνουν στις βολές. Οι διαιτητές ακολούθησαν τη νέα ντιρεκτίβα της Λίγκας στο Νάγγετς - Σανς και έστειλαν μήνυμα σε σούπερσταρς όπως ο Τρέι Γιανγκ, ο Τζέιμς Χάρντεν κι ο Λούκα Ντόντσιτς.

Για δεκαετίες, συγκεκριμένοι παίκτες του ΝΒΑ περνούσαν πολλή ώρα σε κάθε αγώνα στη γραμμή των βολών χάρη στο ταλέντο τους να εκμαιεύουν φάουλ από τους αμυντικούς τους. Ο Κόμπι Μπράιαντ τελειοποίησε την επαφή μετά από προσποίηση, ο Τρέι Γιανγκ, ο Τζέιμς Χάρντεν, ο Λούκα Ντόντσιτς μπορούν να εκνευρίσουν και τους πιο υπομονετικούς ανθρώπους, ωστόσο το ΝΒΑ πήρε πριν από μερικούς μήνες τη μεγάλη απόφαση για να σταματήσει το "θέατρο" και να προφυλάξει το προϊόν του.

Πλέον δεν θεωρούνται αποδεκτές μπασκετικές κινήσεις η εκτόξευση του κορμιού ενός επιτιθέμενου προς το κορμί του αμυντικού, τιμωρείται η επέκταση του ποδιού σε αφύσικη γωνία, όπως και το κλείδωμα του χεριού του αμυντικού με το χέρι που δεν έχει την μπάλα, κάτι που χρησιμοποιεί συνεχώς ο Τζέιμς Χάρντεν. Ένας παίκτης, δηλαδή, που θα προσποιηθεί και στη συνέχεια θα πέσει πάνω στον αμυντικό που βρίσκεται στον αέρα, δεν θα κερδίζει φάουλ και αρκετές φορές θα χρεώνεται με επιθετικό.

Οι διαιτητές του αγώνα Νάγγετς - Σανς που έγινε τα ξημερώματα στο Summer League του Λας Βέγκας αντιμετώπισαν μια τέτοια φάση, όταν ο Νέιτ Μέισον του Φοίνιξ προσπάθησε να κερδίσει με αυτόν τον τρόπο φάουλ από τον Ταρίκ Μπλακ του Ντένβερ. Αρχικά δόθηκε αμυντικό, με τους ανθρώπους των Νάγγετς να προχωρούν σε challenge που τους δικαίωσε καθώς οι διαιτητές ακολούθησαν τη νέα ντιρεκτίβα του ΝΒΑ που θα αλλάξει πολλά από τη σεζόν 2021/22 και δεδομένα θα προκαλέσει πολλή γκρίνια από ομάδες που έχουν αθλητές οι οποίοι στηρίζουν σημαντικό μέρος του παιχνιδιού τους στη φθορά των αντιπάλων και στις ελεύθερες βολές.

Διαβάστε αναλυτικά το thread της Ένωσης Διαιτητών ΝΒΑ στο Twitter, στο οποίο εξηγούν αναλυτικά με ποιον τρόπο θα προσπαθήσουν από την έναρξη της σεζόν 2021/22 να προστατεύσουν τον παίκτη που αμύνεται απέναντι σε εκείνον που θέλει να τον φθείρει με κινήσεις που δεν θεωρούνται πλέον "basketball moves".

TAGS NBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ