ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Η ιστορία για το απίθανο φλερτ του Ολυμπιακού με τον Αϊζάια Τόμας

Η ιστορία για το απίθανο φλερτ του Ολυμπιακού με τον Αϊζάια Τόμας
AP Photo/Fred Jewel AP PHOTO/FRED JEWEL

Ολυμπιακός και Αϊζάια Τόμας είχαν συμφωνήσει για μονοετές συμβόλαιο αξίας 2.2 εκατομμυρίων δολαρίων τον Ιανουάριο του 1994, με τον άνθρωπο που έκανε τις διαπραγματεύσεις να επιβεβαιώνει το ρεπορτάζ εκείνης της εποχής (VIDEO).

Ήταν 21 Ιανουαρίου του 1994, όταν ο -δημοσιογράφος τότε- της εφημερίδας "ΦΙΛΑΘΛΟΣ", Μάνος Μανουσέλης, αποκάλυψε πως ο Ολυμπιακός δεν φλέρταρε απλώς, αλλά είχε συμφωνήσει κιόλας με τον Αϊζάια Τόμας.

Στα 32 του ο σπουδαίος πόιντ γκαρντ είχε έρθει σε επαφή με τον ατζέντη των Ρόι Τάρπλεϊ - Γουόλτερ Μπέρι για να μάθει πληροφορίες για την Ελλάδα, για το ευρωπαϊκό μπάσκετ και για τους Πειραιώτες, πριν τελικά επεκτείνει τη συνεργασία του με τους Πίστονς.

Ο Βασίλης Δημαρέλος, πρώην αντιπρόεδρος του ΕΣΑΚΕ, παράγοντας και ατζέντης παικτών έκανε τις διαπραγματεύσεις, με το ρεπορτάζ του Μάνου Μανουσέλη να αναφέρει πως η πρόταση του Ολυμπιακού έφτανε στο εξωπραγματικό για εκείνη την εποχή ποσό των 2.2 εκατομμυρίων για συμβόλαιο ενός έτους, πριν οι Bad Boys τον κρατήσουν στην αγκαλιά τους.

Ο Βασίλης Σκουντής κι ο Ρήγας Δάρδαλης φιλοξένησαν τον Βασίλη Δημαρέλο στην Cosmote TV κι εκείνος θυμήθηκε το φλερτ που λίγο έλειψε να μετατραπεί σε γάμο πριν από 27 χρόνια εξαιτίας της κόντρας του Αϊζάια Τόμας με τον Μάικλ Τζόρνταν και άλλους NBAers που συμμετείχαν στη Dream Team του 1992.

Ο ύψους 1μ.85 Τόμας έκλεισε την καριέρα του στο ΝΒΑ με 19.2 πόντους, 3.6 ριμπάουντ, 9.3 ασίστ και 1.9 κλεψίματα ανά 36.3 λεπτά σε 979 αγώνες κανονικών περιόδων από το 1981 έως το 1994.

Photo credits: AP Photo/Fred Jewel

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ NBA ΝΤΙΤΡΟΙΤ ΠΙΣΤΟΝΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ