NBA

Η Γιούτα έψαχνε τον Μάρκανεν του EuroBasket 2022 και τον βρήκε

Η Γιούτα έψαχνε τον Μάρκανεν του EuroBasket 2022 και τον βρήκε
AP PHOTO/BRANDON DILL

Ο Λάουρι Μάρκανεν προκάλεσε αίσθηση και στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού με τις εμφανίσεις που πραγματοποίησε στο EuroBasket 2022 και στη Γιούτα του έδωσαν αμέσως να καταλάβει ότι μπορεί να κάνει τα ίδια πράγματα και στο NBA.

Ο Λάουρι Μάρκανεν πραγματοποίησε ονειρικές εμφανίσεις στο EuroBasket 2022 μετρώντας κατά μέσο όρο 27.9 πόντους, 8.1 ριμπάουντ, 2.4 ασίστ και 1.6 κλεψίματα, παρότι μια μέρα πριν το πρώτο παιχνίδι της Εθνικής Φινλανδίας έμαθε ότι έγινε trade και θα έπρεπε να εγκαταλείψει το Κλίβελαντ και να μετακομίσει στη Γιούτα.

"Η ανταλλαγή έγινε το προηγούμενο βράδυ από το πρώτο μας παιχνίδι στο EuroBasket. Ήμουν αφοσιωμένος στο τουρνουά και από του πουθενά έγινε το trade. Ήμουν λίγο συναισθηματικά φορτισμένος. Πιστεύαμε ότι είχαμε βρει ένα σπίτι στο Κλίβελαντ, οπότε ήταν λίγο δύσκολο.

Ένα άγνωστο τηλέφωνο από την Αμερική μου έκανε κλήση στο FaceTime και δεν ήμουν έτοιμος να σηκώσω το τηλέφωνο, οπότε δεν απάντησα στην πρώτη κλήση του (κόουτς Χάρντι). Αλλά τον πήρα πίσω μετά από λίγο.

Έγινε μία σύντομη σύσταση αλλά με άφησε να επικεντρωθώ στο τουρνουά", είπε ο Φινλανδός σταρ μιλώντας στο The Old Man & the Three podcast, συμπληρώνοντας πως: "Όταν πρωτοπήγα στη Γιούτα μου είπαν "Αυτό που έκανες στο EuroBasket, αυτή την εκδοχή σου θέλουμε κι εδώ. Οπότε νομίζω ότι αυτό τα έκανε όλα πιο εύκολα για εμένα".

Και φαίνεται πως η συνταγή πέτυχε μιας και ο Μάρκανεν έχει 24.5 πόντους, 8.5 ριμπάουντ και 1.9 ασίστ σε 41 παιχνίδια στο NBA με τη φανέλα των Τζαζ.

TAGS NBA ΓΙΟΥΤΑ ΤΖΑΖ ΕΘΝΙΚΗ ΦΙΝΛΑΝΔΙΑΣ EUROBASKET 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ