ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΜΠΑΣΚΕΤ

Η Γεωργία των Ζούρου - Λιμνιάτη προκρίθηκε για πρώτη φορά στο Παγκόσμιο Κύπελλο

Η Γεωργία των Ζούρου - Λιμνιάτη προκρίθηκε για πρώτη φορά στο Παγκόσμιο Κύπελλο
FIBA

Η Ισλανδία χρειαζόταν νίκη με τουλάχιστον τέσσερις πόντους, επικράτησε με τρεις (80-77) στη Γεωργία, όμως η ομάδα των Ηλία Ζούρου - Γιώργου Λιμνιάτη ήταν αυτή που πανηγύρισε την πρόκριση στο Παγκόσμιο Κύπελλο για πρώτη φορά στην ιστορία της.

Το βράδυ της Κυριακής (26/2) ήταν ιστορικό για το μπάσκετ της Γεωργίας. Η εθνική ομάδα υποδέχθηκε την Ισλανδία με δύο αποτελέσματα στο μυαλό της (νίκη ή ήττα με έως τρεις πόντους), λύγισε με 77-80 και προκρίθηκε για πρώτη φορά στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου που θα γίνει στα γήπεδα των Φιλιππίνων, της Ινδονησίας και της Ιαπωνίας από τις 25 Αυγούστου έως τις 10 Σεπτεμβρίου.

Η ομάδα των Ηλία Ζούρου - Γιώργου Λιμνιάτη βρέθηκε πίσω με τέσσερις (71-75) λίγο πριν από το φινάλε, εκεί ο Τόκο Σενγκέλια έβαλε 2/2 βολές και μετά από άστοχο λέι-απ του Έλβαρ Φρίντρικσον, ο Θαντ ΜακΦάντεν σκόραρε τρίποντο για το 76-75. Και όμως το ματς δεν είχε τελειώσει. Οι Ισλανδοί έκαναν την αντεπίθεσή τους, πέρασαν μπροστά με τρεις (77-80), για να δουν τον Σενγκέλια να αστοχεί σε βολές, πριν εκτελέσουν το σουτ της νίκης και της πρόκρισης αλλά βρουν σίδερο από τη γωνία.

Γκιόργκι Σερμαντίνι με 23 πόντους (9/9 δίποντα για δεύτερο σερί ματς, έχει 24/25 στα τελευταία τρία ματς) και Τόκο Σενγκέλια (20 πόντοι, 6 ριμπάουντ, 5 ασίστ) ήταν οι κορυφαίοι της Γεωργίας, με τον Έλβαρ Φρίντρικσον (25 πόντοι) και τον Τζον Άξελ Γκούντμουνσον (12 πόντοι, 10 ριμπάουντ) να ξεχωρίζουν από την Ισλανδία.

TAGS ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΜΠΑΣΚΕΤ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ