Η EuroLeague θυμήθηκε την πρόκριση του Παναθηναϊκού στο Final Four του 2005

Η EuroLeague γύρισε πίσω ακριβώς 15 χρόνια και θυμήθηκε την πρόκριση του Παναθηναϊκού στο Final Four της Μόσχας έπειτα από μία σκληρή σειρά με την Εφές Πίλσεν.
Η EuroLeague αποφάσισε να γυρίσει αρκετά πίσω τον χρόνο. Για την ακρίβεια τον γύρισε πίσω 15 χρόνια, στην τρομερή σειρά των playoffs ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και την Εφές Πίλσεν (νυν Αναντολού Εφές).
Σαν σήμερα, 14 Απριλίου 2005, έμπαινε ο επίλογος μίας εξαιρετικά δυναμικής σειράς τότε, που βρήκε τους “πράσινους” να προκρίνονται στο Final Four της Μόσχας με 2-1 νίκες.
Ήταν μία σειρά γεμάτη ένταση, δυνατές μονομαχίες και μπόλικο “ξύλο” (ενίοτε και χωρίς εισαγωγικά). Είχε ξεκινήσει με τον Παναθηναϊκό να επικρατεί δύσκολα με 102-96 στην παράταση στον πρώτο αγώνα και την Εφές να ισοφαρίζει σε 1-1 με τη νίκη της με 75-63 στην Κωνσταντινούπολη, για να οδηγηθεί το παιχνιδι σε τρίτο παιχνίδι.
Στον τρίτο αγώνα της σειράς ωστόσο ο Παναθηναϊκός δεν άφησε περιθώρια στους Τούρκους. Παίζοντας ψυχωμένα έχτισε μία διαφορά, ξέφυγε με 20 πόντους στο τέλος της τρίτης περιόδου (72-52). H Εφές αντεπιτέθηκε τότε και με ένα τρελό ξέσπασμα μείωσε σε 74-69, αλλά στο τέλος ο Παναθηναϊκός έφτασε στη νίκη με 84-76.
Οι Πόνοι των δύο ομάδων:
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Αλβέρτης 11 (3), Καλαϊτζής 2, Παπανικολάου, Λάκοβιτς 22 (3), Μπατίστ 7, Φέμερλινγκ 7, Χατζηβρέττας, Τσαρτσαρής 4, Διαμαντίδης 6 (1), Στσεπάνοβιτς 8 (2), Κουτλουάι 15 (3), Μπάξτερ 2
ΕΦΕΣ ΠΙΛΣΕΝ: Αρσλάν 5 (1), Σόλομον 12 (2), Πρκάτσιν 10, Άμπι 8, Νίκολιτς 2, Πέκερ 2, Κέτσμαν 15 (2), Κούγκο 5, Ακιόλ, Ντόμερκαντ 17 (3)
Δείτε το ρετρό VIDEO της EuroLeague: