ΗΠΑ

Η επιβεβαίωση ήρθε δύο χρόνια μετά: Το ΝΒΑ προετοιμάζει την Πόλη του Μεξικού

Milwaukee Bucks forward Giannis Antetokounmpo, right, knocks the ball from the hands of Los Angeles Lakers forward LeBron James during the second half of an NBA basketball game Friday, March 1, 2019, in Los Angeles. The Bucks won 131-120. (AP Photo/Mark J. Terrill)
Milwaukee Bucks forward Giannis Antetokounmpo, right, knocks the ball from the hands of Los Angeles Lakers forward LeBron James during the second half of an NBA basketball game Friday, March 1, 2019, in Los Angeles. The Bucks won 131-120. (AP Photo/Mark J. Terrill) AP

Στο πρωτάθλημα της G-League θα συμμετάσχουν τη σεζόν 2020/21 οι Καπιτάνες, με το ΝΒΑ να βάζει την Πόλη του Μεξικού στο μικροσκόπιο και την εξίσωση για πιθανή expansion team ή μετακόμιση υπάρχοντος οργανισμού.

Η φήμη κυκλοφόρησε τον Δεκέμβριο του 2017 και έλεγε πως είτε το καλοκαίρι του 2018, είτε το καλοκαίρι του 2019, το ΝΒΑ θα τοποθετούσε ομάδα της G-League στην Πόλη του Μεξικού. Αυτό έγινε, τελικά, με μικρή καθυστέρηση τα ξημερώματα της Παρασκευής (13/12), όταν ο Κομισάριος Άνταμ Σίλβερ ανακοίνωσε πως από τη σεζόν 2020/21 η Mexico City θα φιλοξενήσει την 29η ομάδα της Αναπτυξιακής Λίγκας, η οποία δεν θα είναι συνδεδεμένη με οργανισμό του ΝΒΑ, θα έχει συμβόλαιο πενταετούς διάρκειας και θα λειτουργήσει ως... test event για κάτι πολύ μεγαλύτερο.

Ο Σίλβερ ανακοίνωσε, λοιπόν, πως οι Καπιτάνες ντε Τσιουδάδ, ομάδα που συμμετέχει στο πρωτάθλημα της χώρας, θα γίνει η πρώτη εκτός ΗΠΑ και Καναδά που θα πάρει μέρος είτε στη G-League, θα αγωνίζεται στο Gimnasio de la Barrera των 5242 θεατών και ίσως δώσει και κάποιο/α ματς στην Mexico City Arena των 22300 θεατών. Η Καπιτάνες ιδρύθηκε το 2016, οι παράγοντές της έχουν όραμα και δέχθηκαν να γίνουν το... πειραματόζωο για πιθανή είσοδο της χώρας στο ΝΒΑ.

Ουσιαστικά ο Σίλβερ και οι συνεργάτες του θέλουν να δουν πως το κοινό της πόλης θα αντιμετωπίσει αυτό το εγχείρημα, πως θα κυλήσει μια ολόκληρη σεζόν με τα ταξίδια των ομάδων στο Μεξικό, πως η αγορά της χώρας θα δει το "μπάσιμο" της κορυφαίας μπασκετικής Λίγκας του κόσμου στον αθλητισμό της, πως οι χορηγοί και οι εταιρείες-κολοσσοί θα υποστηρίξουν όλο αυτό το αν μη τι άλλο ιδιαίτερο και υπερβολικά ελκυστικό project.

Η επιβεβαίωση ήρθε δύο χρόνια μετά: Το ΝΒΑ προετοιμάζει την Πόλη του Μεξικού

Αυτή τη στιγμή υπάρχουν πόλεις όπως το Σιάτλ και το Λας Βέγκας που ενδιαφέρονται να μπουν στο ΝΒΑ είτε με expansion team, είτε με relocation υπάρχοντος οργανισμού, η Κίνα, η Ινδία και οι Φιλιππίνες δεν μπορούν να έχουν ομάδα λόγω απόστασης (και όχι μόνο), η Ευρώπη δεν βρίσκεται στα πλάνα του Σίλβερ και η Πόλη του Μεξικό δεν έχει τεράστιο ανταγωνισμό σε περίπτωση που όντως προκύψει θέση. Προς το παρόν η χώρα διοργανώνει αγώνες της κανονικής περιόδου και θα προσπαθήσει μέσω της G-League να κερδίσει κάτι ακόμη μεγαλύτερο.

TAGS ΗΠΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ