ΠΟΚΟΥΣΕΒΣΚΙ

Η επένδυση στον Ποκουσέβσκι είχε καθαρό κέρδος ενός εκατομμυρίου για τον Ολυμπιακό

Ο Αλεξέι Ποκουσέβσκι πανηγυρίζει σε αγώνα του Ολυμπιακού στη EuroLeague
Ο Αλεξέι Ποκουσέβσκι πανηγυρίζει σε αγώνα του Ολυμπιακού στη EuroLeague EUROKINISSI

Μια σπουδαία επένδυση αποδείχθηκε για τον Ολυμπιακό ο Αλεξέι Ποκουσέβσκι, καθώς οι Πειραιώτες θα έχουν καθαρό κέρδος που θα αγγίξει το ένα εκατομμύριο δολάρια από τον 18χρονο φόργουορντ των Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ.

Πέντε χρόνια μετά από την απόκτηση του Αλεξέι Ποκουσέβσκι, οι άνθρωποι του Ολυμπιακού δεν αισθάνονται μόνο χαρούμενοι για την επιλογή του στο νούμερο 17 του NBA Draft 2020 από τους Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ, αλλά και για την επένδυση που είχαν κάνει με τον ψηλόλιγνο τότε νεαρό από τη Σερβία.

Οι ερυθρόλευκοι, δύο από τους οποίους παρακολούθησαν μαζί του τη διαδικασία τα ξημερώματα, τον πίστεψαν από την πρώτη στιγμή που τον εντόπισε ο Νίκος Κεραμέας, τότε υπεύθυνος των τμημάτων υποδομής του Ολυμπιακού και τον έφεραν στην Ελλάδα στην οποία ο 18χρονος πλέον μπασκετμπολίστας (θα γίνει 19 στις 26 Δεκεμβρίου) έζησε για πέντε χρόνια.

Συνολικά ο Ποκουσέβσκι κόστισε στους Πειραιώτες ένα ποσό που υπολογίζεται στις 350.000 ευρώ, ενώ μόλις οι Θάντερ πληρώσουν το buy-out του, το κέρδος που θα έχουν θα αγγίξει τις 900.000 ευρώ. Βλέπετε, η ομάδα της Οκλαχόμα Σίτι θα καταθέσει 1.400.000 δολάρια, τα οποία αντιστοιχούν σε 1.2 εκατομμύρια ευρώ με τη σημερινή ισοτιμία!

Από το 1.4 εκατομμύριο δολάρια, οι Θάντερ μπορούν να καλύψουν βάσει των κανονισμών του ΝΒΑ τις 750.000, με τον Αλεξέι Ποκουσέβσκι να πληρώνει τα υπόλοιπα χρήματα από το συμβόλαιό του. Γι' αυτό και η ομάδα της Οκλαχόμα Σίτι αναμένεται να τον υπογράψει με το 120% των προβλεπόμενων rookie αποδοχών, άλλωστε έχει αρκετό χώρο στο salary cap για να το κάνει.

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΠΟΚΟΥΣΕΒΣΚΙ NBA ΟΚΛΑΧΟΜΑ ΣΙΤΙ ΘΑΝΤΕΡ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ