ΕΟΚ

Η ΕΟΚ στέλνει φάκελο στον Αθλητικό Εισαγγελέα για το Κολοσσός - Ιωνικός

Η ΕΟΚ στέλνει φάκελο στον Αθλητικό Εισαγγελέα για το  Κολοσσός - Ιωνικός
EUROKINISSI

Τη διερεύνηση όσων έγιναν στο σημερινό ματς της Basket League μεταξύ Κολοσσού και Ιωνικού θα ζητήσει η Ομοσπονδία μπάσκετ, στέλνοντας φάκελο στον Αθλητικό Εισαγελλέα και στην Εθνική Πλατφόρμα Αθλητικής Ακεραιότητας

Η ΕΟΚ και ο πρόεδρός της Βαγγέλης Λιόλιος ενεργοποιήθηκαν άμεσα μετά το σημερινό ματς του Κολοσσού Ρόδου με τον Ιωνικό που ολοκληρώθηκε με σκορ 89-48. Ενημέρωσαν ήδη τον ΕΣΑΚΕ ότι θα ζητήσουν έρευνα για το παιχνίδι και μάλιστα τη Δευτέρα (16/1) το πρωί θα σταλεί φάκελος με σκοπό την επείγουσα διερεύνηση της αναμέτρησης.

Η Ομοσπονδία μπάσκετ θα καταθέσει φάκελο και στον Αθλητικό Εισαγγελέα και στην Εθνική Πλατφόρμα Αθλητικής Ακεραιότητας, με όλα τα στοιχεία που έχουν θεωρηθεί περίεργα για το ματς.

Η Εθνική Πλατφόρμα Αθλητικής Ακεραιότητας (Ε.Π.ΑΘΛ.Α.) απορρέει από το άρθρο 13 της Σύμβασης του Συμβουλίου της Ευρώπης για τη χειραγώγηση των αθλητικών αγώνων (Σύμβαση Macolin) και αποτελεί το βασικότερο εργαλείο εφαρμογής της στη χώρα μας. Σκοπός της είναι ο εθνικός συντονισμός των αρμόδιων φορέων, η διεθνής συνεργασία και η δημιουργία μηχανισμού παρακολούθησης προκειμένου να διασφαλισθεί η εφαρμογή των διατάξεων που ορίζονται στη Σύμβαση.

TAGS ΕΟΚ ΕΣΑΚΕ ΚΟΛΟΣΣΟΣ ΙΩΝΙΚΟΣ ΙΩΝΙΚΟΣ ΜΠΑΣΚΕΤ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ