ΕΟΚ

Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων απάντησε στον Αυγενάκη για την αναφορά του σε παραπλάνηση των δικαστικών λειτουργών

Ο Λευτέρης Αυγενάκης
Ο Λευτέρης Αυγενάκης EUROKINISSI

Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων έδωσε την απάντησή της στον Υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, για την αναφορά του σε παραπλάνηση των δικαστικών λειτουργών.

Ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, είχε προβεί προ ολίγων ημερών σε μία αναφορά-καταγγελία προς το τριμελές Συμβούλιο Διοίκησης του Πρωτοδικείου Αθηνών, καταγγέλοντας παραπλάνηση δικαστικών λειτουργών μέσω εικονικών αντιδικών σωματείων του μπάσκετ. Μάλιστα, το πρωί της Πέμπτης (27/5) η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων έδωσε την απάντησή της προς τον Υφυπουργό.

Η ανακοίνωση της 'Ενωσης Δικαστών και Εισαγγελέων:

"Με αφορμή την έγγραφη αναφορά του Υφυπουργού Αθλητισμού απευθυνόμενη προς την Πρόεδρο και τα μέλη του Τριμελούς Συμβουλίου Διοίκησης του Πρωτοδικείου Αθηνών, με την οποία ισχυρίζεται ότι ενόψει των επικείμενων αρχαιρεσιών μεγάλης αθλητικής ομοσπονδίας εκδόθηκαν προσωρινές διαταγές κατά παραπλάνηση δικαστικών λειτουργών, την ώρα που εκκρεμούν και άλλες αντίστοιχες αιτήσεις, επισημαίνουμε στους φορείς της Εκτελεστικής Εξουσίας, ότι στα πλαίσια της πολιτικής δίκης προβλέπονται τα νόμιμα ένδικα βοηθήματα, ώστε οι έχοντες έννομο συμφέρον να ασκούν ή να προστατεύουν τα δικαιώματά τους. Σε περίπτωση δε καταγγελίας εγκληματικών πράξεων αρμόδια είναι η Εισαγγελική Αρχή. Ωστόσο αναφορές με άμεσες ή συγκαλυμμένες παραινέσεις προς τους δικαστικούς λειτουργούς, που στοχεύουν στο να κατευθύνουν τη δικαιοδοτική τους κρίση, δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτές σε ένα Κράτος Δικαίου. Η Εκτελεστική Εξουσία οφείλει να αποδεικνύει εμπράκτως με τη στάση της την εμπιστοσύνη της στην ελληνική Δικαιοσύνη και στη Δικαστική Ανεξαρτησία".

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΕΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ