ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Γουόκαπ: Η ελληνοποίηση του Αμερικανού ανοίγει θέση ξένου στο ρόστερ του Ολυμπιακού για τη σεζόν 2023/24

Γουόκαπ: Η ελληνοποίηση του Αμερικανού ανοίγει θέση ξένου στο ρόστερ του Ολυμπιακού για τη σεζόν 2023/24
INTIME

Έως τέσσερις, ενδεχομένως και έως πέντε θέσεις ξένων μπορεί να ανοίξει ο Ολυμπιακός για τη σεζόν 2023/24 μετά από την ελληνοποίηση του Τόμας Γουόκαπ.

Η απόφαση του Τόμας Γουόκαπ να ζητήσει και να αποκτήσει ελληνικό διαβατήριο δεν είναι ευχάριστο νέο μόνο για την εθνική ομάδα, η οποία θα έχει έναν εκ των κορυφαίων γκαρντ της Ευρώπης στη δεξαμενή για το Παγκόσμιο Κύπελλο 2023 και για τις επόμενες διοργανώσεις, αλλά και για τον Ολυμπιακό που από την επόμενη περίοδο θα έχει ακόμα μία θέση ξένου διαθέσιμη -υπενθυμίζουμε πως πρόσφατα υπέγραψε νέο τετραετές συμβόλαιο.

Οι Πειραιώτες δεν προλαβαίνουν να δηλώσουν ως Έλληνα τον Γουόκαπ στον ΕΣΑΚΕ, αρχικά επειδή δεν έχει ολοκληρωθεί το τυπικό σκέλος (δεν έχει ορκιστεί ακόμα ως Ελληνας), αλλά και γιατί η διορία για να δηλωθεί το ρόστερ των playoffs της Basket League εκπνέει μία ημέρα πριν από τον πρώτο αγώνα των ερυθρόλευκων. Δηλαδή αύριο, 19 Απριλίου, μιας και το ματς με τον Άρη θα γίνει το απόγευμα της Πέμπτης 20 Απριλίου.

Με τον Γουόκαπ Έλληνα, ο Ολυμπιακός θα μπορεί να έχει άλλους έξι, ενδεχομένως και επτά ξένους στο ρόστερ της περιόδου 2023/24. Ο ΜακΚίσικ κι ο Φαλ έχουν συμβόλαια μέχρι το καλοκαίρι του 2025, οι Κάναν - Πίτερς option της ομάδας μέχρι το καλοκαίρι του 2024, ενώ οι Μπόλομποϊ - Μπλακ θα είναι ελεύθεροι στο τέλος της τρέχουσας περιόδου. Με απλά λόγια, ο Γιώργος Μπαρτζώκας θα έχει την άνεση να βρει έως και πέντε στην offseason, καθώς ο κορμός των Ελλήνων θα είναι ενισχυμένος.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΜΠΑΣΚΕΤ EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ