ΓΑΛΛΙΑ

Η εκτίναξη του μπάτζετ της Μονακό έφερε σάλαρι καπ στην Γαλλία για λόγους ισονομίας

Η εκτίναξη του μπάτζετ της Μονακό έφερε σάλαρι καπ στην Γαλλία για λόγους ισονομίας
AS MONACO BASKET – DIRECTION DE LA COMMUNICATION

Τα τεράστια ποσά που ξόδεψε την φετινή σεζόν η Μονακό και η εκτόξευση του μπάτζετ της στα 10.8 εκατ. ευρώ έφερε μέτρα στην Γαλλία, αφού αποφασίστηκε να καθιερωθεί σάλαρι καπ για την επόμενη τριετία, προκειμένου να υπάρξει κάποιου είδους ισορροπία.

Η Μονακό αύξησε κατά 60% το μπάτζετ της την φετινή σεζόν, φτάνοντάς το στα 10.8 εκατ. ευρώ (6.7 εκατ. ευρώ αποτελούν μισθούς παικτών). Αυτό τελικά έφερε και την απόφαση να παρθούν μέτρα στο γαλλικό πρωτάθλημα, με την LNB να αποφασίζει να καθιερώσει σάλαρι καπ για την επόμενη τριετία.

Οι Μονεγάσκοι έχουν υπερδιπλάσιο μπάτζετ από την δεύτερη πιο... σπάταλη ομάδα του γαλλικού πρωταθλήματος (Βιλερμπάν με 4.2 εκατ. ευρώ μπάτζετ, με τα 4 εκατ. ευρώ να είναι το αγωνιστικό της μπάτζετ), ενώ μόλις 3 ακόμα ομάδες έχουν μπάτζετ μεγαλύτερο από 2 εκατ. ευρώ, με την Μετροπολιτάν του Βικτόρ Γουεμπανιαμά να έχει 2.45 εκατ. ευρώ, την Παρί 2.1 εκατ. ευρώ και την Ντιζόν 2 εκατ. ευρώ.

Έχοντας όλα αυτά υπόψη - και προκειμένου να υπάρξει κάποιου είδους ισονομία - η LNB θα καθιερώσει το σάλαρι καπ. Τι σημαίνει αυτό; Ότι θα τεθεί κάποιο όριο στο μπάτζετ των ομάδων και αν κάποια ομάδα το ξεπεράσει θα πρέπει να πληρώσει και τον αντίστοιχο φόρο πολυτελείας, όπως στο NBA. Προς το παρόν δεν έχει γίνει πάντως γνωστό το ύψος του ορίου που θα τεθεί, ούτε ο φόρος, κάτι που λογικά θα γίνει άμεσα.

TAGS ΓΑΛΛΙΑ ΜΟΝΑΚΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ