EUROLEAGUE

Η χαρά του Πασούτιν... βουνό

Η χαρά του Πασούτιν... βουνό

Οι παίκτες του, λέει, αφομοίωσαν αμέσως τη φιλοσοφία του και αυτό είναι κάτι που κάνει ευτυχή τον Εβγκένι Πασούτιν. Τι άλλο είπε για την Ούνικς, αλλά και την εθνική Ρωσίας.

Η αλλαγή κόουτς στην Ούνικς είχε ως συνέπεια από το 0-4 να βρεθούν οι Ρώσοι στο 2-0, αρχής γενομένης από το 67-64 επί της Αναντολού Εφές, ενώ ακολούθησε το 64-52 επί της Ρίγα -στη VTB United League.

Αυτό που είχε να πει ο Εβγκένι Πασούτιν επί του θέματος (στο ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο ITAR TASS) ήταν ότι " το μόνο που μπορώ να κάνω, είναι να ευχαριστήσω τους διοικούντες την Καζάν για την εμπιστοσύνη που μου έδειξαν. Όταν δουλεύεις για ομάδα που παίζει στη Euroleague και διεκδικεί το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα στη VTB, οι ευθύνες είναι τεράστιες. Αυτό είναι ακριβώς ό,τι χρειαζόμουν και ως προπονητής της εθνικής ομάδας".

Όπως διευκρίνισε, η ομάδα του αφομοίωσε αμέσως τη φιλοσοφία του. " Στις δυο αυτές επιτυχίες, όλα ξεκίνησαν και τελείωσαν στην άμυνα μας. Βέβαια, χρειαζόμαστε ακόμα πολλή δουλειά, αλλά τουλάχιστον έχουμε επικεντρώσει στον τομέα από όπου θα αρχίσει η βελτίωση μας".

Πριν ολοκληρώσει, έκανε και μια... αβάντα. Προώθησε τον αδελφό του, Ζακάρ ( ως παίκτης πήρε ό,τι υπάρχει εκεί έξω σε τίτλο, ενώ από το 2013 είναι ασίσταντ στη Λοκομοτίβ Κουμπάν και τα καλοκαίρια έχει την U20 των Ρώσων) στις "αρκούδες", εξηγώντας πως " μη ξεχνάτε τι έχει επιτύχει ως παίκτης, ενώ δούλευε για τους καλύτερους κόουτς της Ευρώπης. Ξέρει πώς να οργανώνει τις προπονήσεις και πιστεύω ότι είναι έτοιμος να δουλέψει μόνος του".

TAGS EUROLEAGUE OΥΝΙΞ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ