ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Η ατάκα του Μπαρτζώκα για τον Σλούκα και τον ρόλο που αποτέλεσε "αγκάθι" στην παραμονή στον Ολυμπιακό

Photo by: Andreas Papakonstantinou / Tourette Photography
Photo by: Andreas Papakonstantinou / Tourette Photography ANDREAS PAPAKONSTANTINOU / TOURETTE PHOTOGRAPHY

Ο Κώστας Σλούκας αποχώρησε από τον Ολυμπιακό μετά από τρία χρόνια. OΓιώργος Μπαρτζώκας είχε αναφερθεί στο φλέγον θέμα του ρόλου του διεθνούς γκαρντ στην εκπομπή του SPORT24 Show Must Go On με τον Παντελή Διαμαντόπουλο.

Ο Κώστας Σλούκας πήρε την απόφαση να αποχωρήσει από τον Ολυμπιακό για δεύτερη φορά, δίχως το οικονομικό να αποτελεί πρόβλημα ή την αιτία γι αυτό. Ο ρόλος που (θα) έχει στο rotation ήταν το βασικότερο όλων, με τον Γιώργο Μπαρτζώκα να στέκεται σε αυτό και στη συζήτηση που είχε ξεκινήσει ήδη από την ολοκλήρωση της σεζόν, μιλώντας στο Show Must Go On με τον Παντελή Διαμαντόπουλο, πριν από μερικές ημέρες.

Αναλυτικά όσα είχε πει ο Γιώργος Μπαρτζώκας:

- Έχετε μιλήσει; Είναι αλήθεια αυτό που λένε ότι έχει θέμα με τον χρόνο συμμετοχής;

"Ναι, αλήθεια είναι! Αλλά νομίζω, σου ξαναλέω, πως κάθε παίκτης... Έχουμε μιλήσει στα πλαίσια, όπως όλοι οι παίκτες της καθημερινότητας. Κάθε παίκτης θέλει να παίζει περισσότερο. Οι παίκτες, γενικά... Όλοι αξίζουν. Όλοι. Ο προπονητής απλά πρέπει να διαχειριστεί μια κατάσταση. Εμείς με τον τρόπο που τα διαχειριστήκαμε, νομίζω πως δεν υπάρχει αμφιβολία, αν κρίνεσαι με βάση το αποτέλεσμα στον επαγγελματικό αθλητισμό, ότι τα διαχειριστήκαμε καλά.

Το γεγονός ότι οι τραυματισμοί ήταν λιγότεροι από κάθε άλλη ομάδα της EuroLeague σημαίνει ότι αν βάζεις κάποιον σε αυτό επίπεδο να παίζει και κρίνοντας κι από την ηλικία, από την καταπόνηση που έχει κάποιος. Πόσο γεμάτη καριέρα έχει. Καταλαβαίνεις τι εννοώ; Ακόμη κι από το αν είναι μαύρος ή άσπρος. Από το ιστορικό τραυματισμών. Όλα παίζουν ρόλο. Ή, για παράδειγμα, εγώ έχω μια γραφική παράσταση που λέει ότι τους μεγαλύτερους τραυματισμούς φέτος στην EuroLeague τούς είχαν οι γκαρντ. Ακόμη κι η θέση παίζει ρόλο.

Για παράδειγμα, ο Κώστας Σλούκας όταν παίζει στον Ολυμπιακό, παίρνει αυτός όλες τις αποφάσεις. Δηλαδή το παιχνίδι το κατευθύνει αποκλειστικά αυτός. Άρα λοιπόν δεν έχει την ίδια καταπόνηση με οποιονδήποτε άλλο παίκτη. Αυτός θα πάρει κάθε πικ εν ρολ που παίζει η ομάδα. Έτσι δεν είναι; Επίσης τον χτυπάνε όλες οι ομάδες αμυντικά, άρα πρέπει να κουραστεί κιόλας περισσότερο αμυντικά.

Αυτό τι σημαίνει λοιπόν; Ότι κάθε παίκτης, ενώ θέλει να παίζει περισσότερο, ο προπονητής είναι αυτός που πρέπει να φροντίσει ώστε να μείνουν υγιείς. Κατάλαβες; Και τελικά το αποτέλεσμα να είναι αυτό που είναι. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι είναι εκπληκτικός παίκτης, γι αυτό άλλωστε όταν παίζει, έχει τα κλειδιά στην ομάδα. Παίρνει κάθε απόφαση.

Αλλά ο χρόνος του νομίζω ότι και στη Φενέρμπαχτσε ο ίδιος ήταν. Στη Φενέρμπαχτσε ήταν 27-28 χρονών κι εδώ είναι 33 χρονών".

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΜΠΑΣΚΕΤ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN BASKET LEAGUE EUROLEAGUE ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΑΡΤΖΩΚΑΣ ΚΩΣΤΑΣ ΣΛΟΥΚΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ